Last news in Fakti

22 Юли, 2017 23:00 3 469 0

Изоставени оръжия убиват на Балканите

  • косово-
  • война-
  • мина-
  • прищина-
  • македония

Стари мини от войната в Косово са причинили смъртта на 177 души, а най-малко 500 са ранени

Изоставени оръжия убиват на Балканите - 1
Снимки: БТА/АР

След войната в Косово от стари мини на негова територия са загинали 177 души, а най-малко 500 са ранени, съобщава македонският в. "Вечер".

Службата за разминиране съобщи, че е разчистила много от минните полета, но има още около 100 опасни зони, като най-рискови са тези на границите с Албания и Македония. Само в района на Хан Елези на границата с Македония от март до сега са разчистени над 6 хиляди квадратни метра и са открити 4 неексплодирали мини, съобщи косовската телевизия.

От 2010 г. косовските сили за сигурност са разчистили от мини един милион квадратни метра и са обезвредили 2177 различни взривни устройства.

Изоставени оръжия убиват на Балканите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА