22 Юли, 2017 09:47 1 405 4

Вашингтон призна: Убихме афганистански полицаи по погрешка

  • афганистан-
  • приятелски огън-
  • хелманд-
  • пентагон-
  • талибани

16 униформени бяха ликвидирани от "приятелски" огън в провинция Хелманд

Вашингтон призна: Убихме афганистански полицаи по погрешка - 1
Снимки: БТА/АР

Пентагонът потвърди, че при американски въздушен удар срещу мишена в афганистанската провинция Хелманд са убити по грешка 16 афганистански полицаи и двама са ранени, предаде Reuters.

В декларация на Пентагона се казва, че злополучният въздушен удар вчера е ударил сграда на полицията при операция с подкрепата на САЩ срещу талибански бунтовници в района. В декларацията се изказват съболезнования на близките на убитите полицаи.

По-голямата част от провинция Хелманд е под контрола на талибаните, с които афганистанската армия и полиция водят ожесточени боеве, за да си възвърнат територията. НАТО и САЩ имат военно присъствие в Хелманд в подкрепа на местните сили.

Вашингтон призна: Убихме афганистански полицаи по погрешка

Началникът на полицията в областта Герешк Абдул Гафар Сафи заяви за AP, че убитите полицейски офицери са участвали заедно с афганистански военни в операции срещу талибаните в района. Те не са били в униформи, поради което вероятно са били взети по грешка за талибански бойци, добавя агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммммммм

    23 1 Отговор
    Е айде сега-те избиват цели сватби и погребения-седнали да се вайкат за 12 полицаи..Ами училищата и болниците не са ли в същата сметка?
  • 2 Фриман

    19 1 Отговор
    Ето го американското разузнаване! Тие тъпаци и бомби не могат да пуснат точно! Единственната им цел да подчинят Афганистан, което никога няма да стане. Исторически никой не е могъл да подчини тази държава със сила и няма да стане, защото те се раждат с автомати от векове вече и като повечето от роднините ти са избити кво ще правиш?ще воюваш за земята си. Оставете ги намира и нека да си живеят по своя ред.
  • 3 Kcaniba

    17 1 Отговор
    Високоточните и модерновъоръжените амери...
  • 4 Монго

    11 0 Отговор
    Тука козяшките тролове няма ли да вземат отношение?
Новини по държави: