23 Юли, 2017 10:30 2 446 4

Москва изтегля посланика си от Вашингтон

  • сергей кисляк-
  • посланик-
  • сащ-
  • русия-
  • вашингтон

Сергей Кисляк приключи мандата си като посланик на Русия в САЩ

Москва изтегля посланика си от Вашингтон - 1
Снимки: БТА/АР

Руският посланик в САЩ Сергей Кисляк приключи своя мандат, предаде ТАСС, като се позова на посолството на Русия във Вашингтон.

Съветник-посланик Денис Гончар ще изпълнява функциите на шарже д'афер до пристигането на приемник на Кисляк, каза посолството.

Очаква се Кисляк, който заемаше поста от 2008 г., да бъде заменен от руския заместник-министър на външните работи Анатолий Антонов.

Кисляк е ключова фигура в продължаващите разследвания в САЩ за намеса на Русия в американските избори през 2016 г.

Москва изтегля посланика си от Вашингтон

В петък в. Washington post съобщи, че Кисляк е бил подслушан от американските разузнавателни служби да казва на своите началници, че е обсъждал по време на кандидат-президентската надпревара през 2016 г. свързани с кампанията въпроси, включително важни за Москва теми, със сегашния правосъден министър на САЩ Джеф Сешънс.

Сешънс отрича да е обсъждал с руски служители свързани с кампанията въпроси и казва, че се е срещал с Кисляк единствено в ролята си на сенатор.

Бившият съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин беше принуден да подаде оставка през февруари, след като стана ясно, че не е разкрил съдържанието на свои разговори с Кисляк и е подвел американския вицепрезидент Майкъл Пенс за срещите си с руския посланик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    1 3 Отговор
    Чисти
  • 2 МУЮ

    13 1 Отговор
    В САЩ ако си купиш водка и вече си агент на Кремъл със специален режим на следене от ФБР.

    Коментиран от #4

  • 3 Барчо

    10 0 Отговор
    ЩО ЗА ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ, г-н Стайков??????
    Едно е да бъде "изтеглен от Москва", съвсем различно е, че му е изтекъл мандата!!!! Първото е със звучение, че Москва иска да прекрати дипломатическото си присъствие, а второто е съвсем различно. Това бомбастично заглавие само вреди на имиджа Ви.
  • 4 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "МУЮ":

    Хамериканците винаги са гонили "вещици", но за чужда сметка. И на това ще му дойде краят.