23 Юли, 2017 13:23 3 449 5

Шулц: Европа я чака нова бежанска криза

  • бежанци-
  • мигранти-
  • мартин шулц-
  • европа

Ако сега не действаме, рискуваме критичната ситуация да се повтори, подчертава лидерът на Германската социалдемократическа партия

Шулц: Европа я чака нова бежанска криза - 1
Снимки: БТА/АР

Европа е застрашена от повторение на миграционната криза от 2015 година. Това предупреждава лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц в интервю за неделното издание на в. Bild, цитирано от ТАСС.

Ако сега не действаме, рискуваме тогавашната ситуация да се повтори, подчертава Шулц, определяйки като "крайно опасно" увеличаването на потока бежанци, които пристигат в Европа през Средиземно море.

Този, който печели време и се опитва да игнорира темата до изборите за Бундестаг (на 24 септември), проявява цинизъм, отбелязва Шулц, който е основен опонент на канцлера Ангела Меркел в предстоящия вот.

Председателят на ГСДП планира да посети Италия на 27 юли и да обсъди с премиера Паоло Джентилони проблемите с миграцията. Според германския политик и бивш председател на Европарламента, Европейската комисия би могла да предостави допълнителна финансова подкрепа на страните, които приемат мигранти от Италия. Същевременно той изключи участие на Германия в тези усилия.

Шулц: Европа я чака нова бежанска криза

В момента трябва да се включат други страни членки на ЕС, каза Шулц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    30 1 Отговор
    Спокойно кукловодите се усетиха, че такъв цирк, като през 2015-та ще събуди твърде много от заспалите розови бузки и плана им може да бъде застрашен. Затова ще забавят темпото ама поне заличаването да е сигурно и пълно. Сега да сте чули за масови преминавания, да има по медиите кризи? Няма, ама те си минават пак оргазнизирано и по групи просто вече има ред и не е толкова безконтролно. Това е по-страшното за мен.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лупи":

    Невероятно мащабен план на американците да унищожи Европа. И той се изпълнява с активното и участие. Разбиването на Либия и Ирак, присъствието и в Афганистан и до ден днешен, наложената война в Сирия отприщи реки от икономически и религиозни агресори, удобно наречени "бежанци". Както върви след петнайсетина години 90% от населението в Германия няма да бъде християнско. Немците умишлено ги направиха гейска нация. С Англия и Франция няма да е по-различно. Мюсюлманите там никога няма да се впишат в европейските ценности. Вече го доказаха няколкото поколения, които живеят там. Християните в един момент ще се окажат малцинство и ще са принудени "законно" да сдадат властта и държавата си. Хора, разберете, че в момента се настанява мюсюлманския "троянски кон" и дните на християнска Европа са прочетени. Това предателство се извършва от най-висшите ешалони. И то е точно толкова възможно, колкото и разпада на една империя - СССР от един човек. Всичко точно пресметнато до секунда.
  • 4 Max

    6 0 Отговор
    То е като при нас с циганите-интеграцията е равна на циганизация!
  • 5 шшш

    0 0 Отговор
    ПИТО-ПЛАТЕНО..
Новини по държави: