604 2

Молитва за мир от Ватикана

Папа Франциск призова за диалог и умереност след насилието в Ерусалим

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Папа Франциск заяви, че е притеснен от новите прояви на насилие в Ерусалим и призова за диалог и умереност, за да се възстанови мира, предаде Reuters.

Следя с трепет тежкото напрежение и насилие в Ерусалим през последните дни. Чувствам необходимост да отправя искрен призив за умереност и диалог, заяви папата пред богомолци, събрали се на площад "Свети Петър". Той призова за молитви с надеждата, че всички страни ще направят предложения за "мир и помирение".

В петък трима израелци бяха убити с хладно оръжие в еврейско селище на окупирания Западен бряг, часове след като трима палестинци загинаха при насилие, предизвикано от решението на Израел да инсталира детектори за метал на входовете.

Палестинците са гневни заради турникетите и детекторите за метал, инсталирани на контролни пунктове при входовете към Храмовия хълм в Стария град на Ерусалим - свещено за мюсюлмани и юдеи място.

Мярката за сигурност бе наложена, след като миналата седмица въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат ликвидирани, припомня Reuters.

Ватикана


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Све
  Отговор
  1 22:23  23.07.17
  Ватикана прави декларации….. Хахаха Ако Ватикана реши, може да промени радикално целия свят за 3 месеца!!!!!!!! ВАТИКАНА ДЪРЖИ КЛЮЧА ОТ МИНАЛОТО И БЪДЕЩЕТО Ватикана е по-голям играч от Сащ, Русия и Китай взети ЗАЕДНО
 • МОЛИЛТВИТЕ НЕ ПОМАГАТ
  Отговор
  2 04:15  24.07.17
  Молитвата е за собственно удовлетворение, успокоение на ДУШАТА и ЗА надежда. Молитвата не променя обстоятелствата. Пример-евреите в Освиенцим са се молили със сигурност много пъти а резултата е известен. Та и молитвата на Папата едва ли ще наклони везните за за Мир. МИР МОЖЕ ДА ИМА САМО ЧРЕЗ РАВНА ИЛИ ПО-ГОЛЯМА СИЛА ОТ ТАЗИ КОЯТО НИ ЗАСТРАШАВА. А ТЯ Е РУСИЯ. СЛАВА РУССИИ !

Напиши коментар:


Публикувай