2 009 0

Окървавиха израелско посолство

Стрелба в столицата на Йордания

Снимки: БТА/ XINHUA
Снимки: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Двама йорданци загинаха, а един израелец бе ранен при стрелба в израелското посолство в йорданската столица Аман, съобщи Би Би Си.

Силите за сигурност разкриха, че двамата йорданци са работили за мебелна фирма и са влезли в дипломатическото представителство преди стрелбата.

Полицията посочва, че мерките за сигурност в посолството са затегнати. Израел съобщи, че охранител към израелското посолство в йорданската столица Аман е открил огън и убил двама йорданци по време на конфронтация

През миналата седмица хиляди йорданци протестираха в Аман срещу израелското решение да се монтират метални детектори на Храмовия хълм – действие, което предизвика бурни реакции в мюсюлманския свят.

Напрежението между израелци и палестинци ескалира за пореден път. Шестима души бяха убити при нападения през последните дни. Имаше инциденти и на входовете на спорните места в Ерусалим, смятани за свещени както от страна на мюсюлманите, така и от евреите.

Йордания е поискала разследване на инцидента и е призовала персонала на израелското посолство да не напуска дипломатическата мисия.

Йордания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай