1 291 24

Американски парашутисти бяха приети в болница

Травмите не са тежки

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Дванадесет американски военнослужещи бяха хоспитализирани след скачане с парашут, съобщи Romania Journal. Учението се е провело в румънска военновъздушна база в окръг Клуж.

От американските въоръжени сили разкриха, че състоянието на пострадалите войници е стабилно и няма опасност за живота им, посочва изданието.

Те са настанени за лечение в болница в град Клуж Напока. Скачането в парашут е извършено през нощта. Травмите са получени при приземяването.

Военното учение „Saber Guardian 17“ се провежда между американски и европейски военнослужещи. То се провежда от 2013 година насам на ротационен принцип, като в него участва и България.

Учението е част от програмата за съвместни учения на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, предназначена за засилване на оперативната съвместимост със съюзнически и партньорски държави.

Румъния


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ттттттт
  Отговор
  1 08:42  24.07.17
  Добре поне че са живи-не са падали като Хамарите...Абе тотални палячовци са...
 • Бай хой
  Отговор
  2 08:48  24.07.17
  Добре че не са се озпращяли като хамърите. Наистина са възпряли Русия. Знаем колко широко е скроена прословутата руска душа. Хамитата са се опитали да ги убият чрез съжаление или пък от смях. И пак че вятъра не ги е отвял към Коиловци. Голям пердах щяха да отнесат.
 • Справедлив
  Отговор
  3 09:11  24.07.17
  Да бяха 2-3 ма иди дойди.Ама 12 пострадали показва че нещо не е наред със американската армия. Май наистина излезна че са силно прехвалени.
 • Ярослав Станчев
  Отговор
  4 09:11  24.07.17
  Преди няколко години едни френски легионери ядоха бой около Перник,после Хамърите им падаха като тухли четворки от небето,след това пък на едно учение на НАТО в Португалия се окопаха в пясъка и цял ден можаха да ги изкарат,сега пък тия се пребили с парашутите.Да ви е.. смешните натовски герои.И тия ще ни пазят от руската агресия.Че те руските ВДВ само с шанцовите инструменти ще ги победят,без оръжие.

  Коментиран от #9, #23


 • хаахххаххааааххааааааа
  Отговор
  5 10:07  24.07.17
  смешници-и тия ще ни пазят.сигурно през ноща ще спират военните действия та някой от нато да не се осакати.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 10:22  24.07.17
  https://youtu.be/vIf7bcxsPlY Като круши капят.
 • Баааа и армията
  Отговор
  7 10:47  24.07.17
  На високо технологичната американска армия парашутите не и се отварят--нищо страшно.Те учат десанта да скача без парашути-ще ги правят батмени.
 • стоян георгиев
  Отговор
  8 11:17  24.07.17
  ако американски военен получи травма по време на битка или учение медицинските грижи дето получава са огромни.при руснака просто го зарязват и подменят с друг.да обясняват тук руските тролове колко падали американските парашутисти е двоен стандарт.падат в пъти по-малко от руските /съветските и за падналите се полагат в пъти повече грижи от тези в русия или ссср.

  Коментиран от #11

 • Оптимус
  Отговор
  9 11:27  24.07.17

  До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

  От написаните като твоето и подобни подигравки, си личи, че и бъкел не разбирате от война, тренировки, Закона на Мърфи - Дявола пречка и изобщо единственното, което ви е майсторлъка е да се подигравате... Според мен, няма място за подигравки с никого - защото вятъра може да се обърне точно изведнъж на 180 градуса и както се кефииш, изведнъж да те залашка с краката нагоре и да виеш като койот от изненада гледайки как летиш към скалите или акулите долу... Хич ви няма в сивото повечето Ганьовци, не че аз изобщо имам, но вие сте по-зле и от мен.... И руснаци и амерриканци има много спейшълисти, но никой не е 100% застрахован от Мърфи...а може и слуайно куче да е оп.шкало парашута и да залепне на отсека...и да летиш на една страна... Американците са профессионални войници - бъзик с такива е слабоумие. Това са хора, които с това се занимават - трениират за война. Те са добри войници. Но от Мърфи никой не застрахован.... А и сам Дик Марчинко го напомня непрестанно - винаги си имай едно наум, че каквото и да планираш, във всеки момент може да се провали! Затова и неговиият екип е един от най-добрите - винаги знае, че Мърфи дебне да те прецака...

  Коментиран от #10, #13

 • Оптимус
  Отговор
  10 11:35  24.07.17

  До коментар #9 от "Оптимус":

  Дадох пример с Ричард Марчинко - невероятно опитен и умен инструктор практик, по спец. операции и най-вече начин на мислене и личен опит. Ссъщите опитни хора има много и навред по света, много рпуснаци са като него - Алексей Громин, Мозер и хиляди, хиляди непознати но опитни хора само в САЩ, Россия, България, Германия, Великобритания, Турция, Канада, Иран, Ирак и навред. Това са хора с големи патила, яли попарата не веднъж, оцелели като по чудо не веднъж от смъртта и с огромен личен опит. Да се подигравате на някаква наудача на един екип парашутисти е бай Ганьовщина...възможно е вятъра да е сменил рязко посоката, може дори да е спрял, а впоследствие друго течение да ги е подхванало? Само глупака се присмива на очевиден неуспех на някой подобен като тези военни. Мърфи често ни прецаква, дори и да сме планирали всичко, просто, защото космоса е в непрестанно движение и не можеш да си сигурен, че в следващиия момент нещо няма да те ошамари.... Да не забравяме, че е възможно и от жегата да са се поотпуснали войниците - доста е задушно... Но за бай Ганьо е важното, да се присмива нали? Успех в присмеха! На тия войници не им е лесно - в задушната жега да се потят в униформи...
 • Ярослав Станчев
  Отговор
  11 11:37  24.07.17

  До коментар #8 от "стоян георгиев":

  Стояне не пиши простотии,след като не си запознат с нещата.Руснаците първи и единствени в света десантират с БМД с екипажа на борда още през 1973г. и то успешно.И до ден днешен руснаците са единствените в света,които десантират бойна машина и екипаж заедно от въздуха.И то успешно,за разлика от всички останали.Руските парашутисти и машини стигат до земята живи и здрави,затова не им трябват грижи,за разлика от американците,които,виждаме от статията как се справят с десантирането на машини и хора.

  Коментиран от #12

 • стоян георгиев
  Отговор
  12 11:59  24.07.17

  До коментар #11 от "Ярослав Станчев":

  станчев ти си основната извадка на руския трол.чел си няква измислена съветска статиика някъде и от нея правиш генерални изводи.има един съветски после руски генерал десанчик.едиствения дето можеше с популярността си да бие путин и затова бе убит.казва се генерал лебед.въпросия има една книга ,книгата се казва обидно за държавата .там в нея тои обяснява в подробности отношението на ссср/русия към руските десанчици.особено е изчерпателен на едно руско-американско военно учение.щом си толкова голям русофил вземи попрочети нещо руско вместо да се излагаш.скачали руснаците с ентелбета с екипажа и тва ставало с грижа за хората...квото и да напиша след тези ти думи ще е обидно за теб.та прочети генерал лебед,тои със сигурност е знаел повече за руските десанчици от теб.

  Коментиран от #14, #21

 • Ярослав Станчев
  Отговор
  13 12:05  24.07.17

  До коментар #9 от "Оптимус":

  Какъв Мърфи,какъв Дявол бе пич?Ти сам каза,че това са професионалисти,а не някакви аматьорчета делтапланеристи и парапланеристи.Това ли е професионализма,да се изпоконтузи цял взвод елитни парашутисти при скок от самолет?Или е супер професионално да им падат хъмвитата като талпи от самолета и професионалистите да се хилят като коври на собствените си неуспехи?Или да им затъне техниката и хората на португалски плаж и неколко часа да не могат да се измъкнат?Ако случайността и закона на Мърфи са водещи при такива професионалисти,бем ти и професионалистите.Затуй руските ВДВ са елита не само на руските въоръжени сили,а са признати за най-добрите от всички военни по света.Щото там няма случайности и Мърфи.
 • Барчо
  Отговор
  14 12:12  24.07.17

  До коментар #12 от "стоян георгиев":

  Радвай се, американски трол, че генерал Лебед няма как да е президент. Нали се сещаш, че досега и Донбас и Логанск и някои други райони щяха да са руски, а в Сирия войната щеше да бъде отдавна приключила. Да не говорим, че Югославия нямаше да бъде бомбандирана и разцепена. Така че по тази логика ми се струва, че за да бъде мъртъв Лебед има пръст ЦРУ или някой друга америчка организация дето се меша навсякъде по светаа.

  Коментиран от #16

 • Барчо
  Отговор
  15 12:16  24.07.17
  Няма материали за причината на травмите. Или не са видяли земята и са се строполили като картофи или вятър ги е зашибал. И в двата случая говори лошо за техниката, която трябва да е елементарна. Армията не трябва да се съобразява или разчита на случайности.
 • стоян георгиев
  Отговор
  16 12:27  24.07.17

  До коментар #14 от "Барчо":

  аз няма кво да се радвам барчо,но е хубаво да му прочетеш книгата ,там човека е обяснил кво мисли за ссср и постсъветска русия,а дали и кво щеше да се случи хич не е ясно. за сащ дали ще е путин или лебед е без значение дали военен или милиционер все един дол дренки.
 • Различен
  Отговор
  17 12:30  24.07.17
  Мъка, мъка!!! Тея са се изпотрепали, а интересното е на колко други са им сменили памперсите, щото те си скачат с памперсите профилактично, щото зор голЕм!
 • tost
  Отговор
  18 13:26  24.07.17
  Ми като немогат да скачат,да си седят на меките части,представям си какъв смях е паднал в румънските болници,когато са ги видели с розовите прашки.
 • Турну Муарен
  Отговор
  19 14:37  24.07.17
  Медиите не съобщават, че тия са паднали в двора на някой румънски стопанин, който ги е взел за цигани - крадци на добитък!
 • кин дзя дзя
  Отговор
  20 17:08  24.07.17
  М дааа... В статията много точно си е казано всичко ... Публикувано във факти.бг: Те са настанени за лечение в болница в град Клуж Напока. Скачането в парашут е извършено през нощта. Травмите са получени при приземяването. Едно време ... че и до сега, умните хора скачат с парашути, а не в тях. Ма не допусках, че в един парашут може да влезне толкова много войска. Кибрит си нося.

 • Ярослав Станчев
  Отговор
  21 23:17  24.07.17

  До коментар #12 от "стоян георгиев":

  Какво ми обясняваш за генерал Лебед бе Стояне.Генерал Лебед постъпи като паникьор и пораженец.Вместо да поведе 14 армия и да смачка чеченските бандити той отиде и подписа Хасавюртското споразумение и по този начин плю на паметта на руските войници загинали в Първата чеченска война.А уж беше един от тях,един от ВДВ.Биеше се в гърдите колко била добра и подготвена неговата армия,а накрая отиде и капитулира пред чеченците.4 години по-късно генералите Шаманов и Трошев смляха чеченските бандюги за 6 месеца,избиха им командирите и ги навряха в планината да подсмърчат в пещерите и да чакат някой американски долар,за да си купят патрони. Прочети и се ограмоти кой е армейски генерал Василий Филипович Маргелов и после пиши.

  Коментиран от #22

 • стоян георгиев
  Отговор
  22 01:00  25.07.17

  До коментар #21 от "Ярослав Станчев":

  тва дето си го писал кво общо има с познанията му и със спора ни?въпреки че не е вярно писаното от теб по същество.лебед не е политическо лице и няма как да вземе политически решения при елцин.самия тои не воюва в чечня за да го обвиняваш ,а бе някакъв посредник при подписването на примирието без никакви реални възможности,но тва пак казвам няма нищо общо с темата станчев,а тя е за десанчиците.лебед бе точно такъв и описва отношението на съветската и руската държава към тях ,което бе същината на спора ни.за твое инфо генерала се е развил до такъв от долу нагоре воюваики в афганистан и приднестровието и на двете места бе легенда както за воиниците си така и за руснаците като цяло.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  23 10:37  26.07.17

  До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

  Кютекът на франсетата беше в плевенско. Спя спокойно, защото НАТО ни "пази"...
 • Бай Благой
  Отговор
  24 11:38  26.07.17
  Факта че 12 души са се приземили лошо показва идентичен проблем при парашутите им. Не бързайте да се хилите и подигравате на краварите. Те от всяка грешка си взимат поука за разлика от балканците и руснаците - за които между другото човешкия живот никога не е имал значение. Тия дето пишат за успешните руски десанти вероятно пропускат да споменат колко неуспешни опита е имало преди това и колко човека са загинали. Както е било и при космическите изпитания например.

Напиши коментар:


Публикувай