3 262 0

Къмпинг в планината се превърна в кошмар

Един мъж загина, след като дърво падна върху автомобила му

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Един човек загина, а най-малко 16 бяха ранени след разразила се буря в северния румънския окръг Бихор, съобщи Romania Journal. Сред пострадалите е и бебе на седем месеца.

На близо 75 километра от град Орадя в планинска местност десетки туристи попаднаха под капана на майката природа. Опустошителна буря се разрази в неделя вечер над техния къмпинг.

Пострадалите бяха приети за лечение в болници в градовете Орадя и Клуж. Загиналият е 36-годишен мъж. Дърво се е стоварило върху неговия автомобил.

Няколко души пък са били ранени, след като дърво е паднало върху палатката им. Едно от лицата е в критично състояние. Шест деца са пострадали, включително и бебе на седем месеца, но няма опасност за живота му.

Бурята бе придружена и с градушка и ураганни ветрове. Няколко души пострадаха леко от големи ледени късове. В окръг Бихор бе обявено предупреждение за гръмотевични бури.

Обилни валежи се изсипаха над северната част на Румъния. Силният вятър събори много дървета и в централната част на страната. За някои области остава в сила предупреждението за гръмотевични бури и валежи.

Румъния


Напиши коментар:


Публикувай