25 Юли, 2017 07:44 1 699 6

Малики: Русия е надеждата за мир в Близкия изток

  • нури ал малики-
  • ирак-
  • сергей лавров-
  • близък изток-
  • сирия

Сред основните цели на Багдад е да развива сътрудничеството с Москва в различни сфери, заяви вицепрезидентът на Ирак Нури ал Малики

Малики: Русия е надеждата за мир в Близкия изток - 1
Снимка: БТА/АР

Ирак свързва с Русия големи надежди за връщане на сигурността в региона. Това заяви вицепрезидентът на Ирак Нури ал Малики на среща с първия дипломат на Москва Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Сред основните цели на Ирак е да развива сътрудничеството с Русия в различни сфери, посочи той. Благодарим ви за ролята на Москва в Ирак и региона. И свързваме с вас големи надежди, що се отнася до опазването на сигурността в региона, каза още гостът.

Напредъкът на Ирак в борбата с тероризма сочи, че започва нов етап - възстановяване на стабилността на страната, заяви той. Сега, когато ликвидирахме "Ислямска държава", родината ми има нужда от инвестиции, посочи той.

Стремежът ни е Ирак да стане родина за всички, а не територия, на която живеят различни общности и партии. Интересът ни е приятелска Русия да присъства в Ирак, с което да създава равновесие в политически план чрез взаимодействие в енергетиката, военнотехническото сътрудничество, в политически аспект, каза Нури ал Малики.

Русия и Ирак остават мишени за терористите и онези, които стоят зад тях, което налага "още повече да активизираме сътрудничеството помежду си за противодействие срещу тероризма в региона", отбеляза той.

Москва е солидарна с усилията на Багдад за изкореняване на терористичната заплаха в Ирак, заяви Лавров.

В тези трудни времена Русия полага старания да укрепи усилията на Ирак за възстановяване на сигурността, на икономиката. Стремежът ни е да засилваме взаимодействието и занапред, изтъкна руският дипломат номер едно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    27 2 Отговор
    И тези осъзнаха,че САЩ разрушиха държавата им,избиха милиони иракчани и сега тънат в мизерия и се лее постоянно кръв..САЩ вече са презирани даже и от марионетките си.
  • 2 Факт

    19 2 Отговор
    Айде,и тези плювнаха открито в лицето на Вашингтон. И американските подлоги вече без задръжки казват истината.
  • 3 no name no face no number

    16 3 Отговор
    Браво има надежда за този свят.
  • 4 Трол

    18 1 Отговор
    Ми аз не знам рашъните или Путин да са казали-еди коя си държава е заплаха за мира, за демокрамията, за света. Защо винаги една и съща друга държава има "изконното" право да определя това? Някой да е чул изказване от руска страна, че САЩ е най-голямата заплаха за тях? Еми не! А обратното?

    Коментиран от #6

  • 5 айдееееееееее

    16 3 Отговор
    И тия се "наядоха " със американска демокрация.
  • 6 Sergiy

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    eee, троло на путьо, не лъже така здраво. Погледни интрвюта на путьо, рогозин (вице), дима i-phone (медвеев) и къп други. парламент (там пак всчики 400 или колко са, ама само поглдени на лидери на техни "фракции"), а пак да не говорим за "техни" телевизори- "СМИ".
    Всичко живо при тях са на едно мнение: "Ще САЩ и НАТО са най-голямата заплаха за путьо/московия/русия". Още от 2000г. когато на никой не му пукаше за този дребен.Нали на путьо му трябва да има въшен враг, иначе как ще как ще обясни, корупция, бандитизма, бедност и др. на своето стадо от 130 млн.-няма как. Така че враг за него ще има винаги, ако няма,ами той ще го измисли, както го правил и прави. Така че спирай с тези лъжи.
    "Публикувано във факти.бг: Някой да е чул изказване от руска страна, че САЩ е най-голямата заплаха за тях? Еми не!" НАПРАВО виц на деня изкара ;)))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания