1 206 6

Малики: Русия е надеждата за мир в Близкия изток

Сред основните цели на Багдад е да развива сътрудничеството с Москва в различни сфери, заяви вицепрезидентът на Ирак Нури ал Малики

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Ирак свързва с Русия големи надежди за връщане на сигурността в региона. Това заяви вицепрезидентът на Ирак Нури ал Малики на среща с първия дипломат на Москва Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Сред основните цели на Ирак е да развива сътрудничеството с Русия в различни сфери, посочи той. Благодарим ви за ролята на Москва в Ирак и региона. И свързваме с вас големи надежди, що се отнася до опазването на сигурността в региона, каза още гостът.

Напредъкът на Ирак в борбата с тероризма сочи, че започва нов етап - възстановяване на стабилността на страната, заяви той. Сега, когато ликвидирахме "Ислямска държава", родината ми има нужда от инвестиции, посочи той.

Стремежът ни е Ирак да стане родина за всички, а не територия, на която живеят различни общности и партии. Интересът ни е приятелска Русия да присъства в Ирак, с което да създава равновесие в политически план чрез взаимодействие в енергетиката, военнотехническото сътрудничество, в политически аспект, каза Нури ал Малики.

Русия и Ирак остават мишени за терористите и онези, които стоят зад тях, което налага "още повече да активизираме сътрудничеството помежду си за противодействие срещу тероризма в региона", отбеляза той.

Москва е солидарна с усилията на Багдад за изкореняване на терористичната заплаха в Ирак, заяви Лавров.

В тези трудни времена Русия полага старания да укрепи усилията на Ирак за възстановяване на сигурността, на икономиката. Стремежът ни е да засилваме взаимодействието и занапред, изтъкна руският дипломат номер едно.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да го кажем направо
  Отговор
  1 08:16  25.07.17
  И тези осъзнаха,че САЩ разрушиха държавата им,избиха милиони иракчани и сега тънат в мизерия и се лее постоянно кръв..САЩ вече са презирани даже и от марионетките си.
 • Факт
  Отговор
  2 08:21  25.07.17
  Айде,и тези плювнаха открито в лицето на Вашингтон. И американските подлоги вече без задръжки казват истината.
 • no name no face no number
  Отговор
  3 09:12  25.07.17
  Браво има надежда за този свят.
 • Трол
  Отговор
  4 09:18  25.07.17
  Ми аз не знам рашъните или Путин да са казали-еди коя си държава е заплаха за мира, за демокрамията, за света. Защо винаги една и съща друга държава има "изконното" право да определя това? Някой да е чул изказване от руска страна, че САЩ е най-голямата заплаха за тях? Еми не! А обратното?

  Коментиран от #6

 • айдееееееееее
  Отговор
  5 09:30  25.07.17
  И тия се "наядоха " със американска демокрация.
 • Sergiy
  Отговор
  6 16:05  25.07.17

  До коментар #4 от "Трол":

  eee, троло на путьо, не лъже така здраво. Погледни интрвюта на путьо, рогозин (вице), дима i-phone (медвеев) и къп други. парламент (там пак всчики 400 или колко са, ама само поглдени на лидери на техни "фракции"), а пак да не говорим за "техни" телевизори- "СМИ". Всичко живо при тях са на едно мнение: "Ще САЩ и НАТО са най-голямата заплаха за путьо/московия/русия". Още от 2000г. когато на никой не му пукаше за този дребен.Нали на путьо му трябва да има въшен враг, иначе как ще как ще обясни, корупция, бандитизма, бедност и др. на своето стадо от 130 млн.-няма как. Така че враг за него ще има винаги, ако няма,ами той ще го измисли, както го правил и прави. Така че спирай с тези лъжи. "Публикувано във факти.бг: Някой да е чул изказване от руска страна, че САЩ е най-голямата заплаха за тях? Еми не!" НАПРАВО виц на деня изкара ;)))

Напиши коментар:


Публикувай