Last news in Fakti

25 Юли, 2017 13:15 3 222 15

САЩ шантажират Турция заради системите С-400

  • турция-
  • ракети-
  • с-400-
  • сащ-
  • русия-
  • пейтриът

Според медии в южната ни съседка Вашингтон иска да продаде на Анкара своите ракети "Пейтриът", но при определени условия

САЩ шантажират Турция заради системите С-400 - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ шантажират Турция във връзка с намерението й за покупка от Русия на зенитни ракетни системи С-400, пише в. "Йени шафак".

Според проправителственото издание Вашингтон оказва върху Анкара натиск да се откаже от системите, подобен на този който е приложила и по време на плановете на южната ни съседка да се сдобие с китайски системи за противовъздушна отбрана.

В крайна сметка Турция се отказа от китайските системи, след като бе предупредена, че те няма как да бъдат интегрирани в цялостната система на НАТО.

Оказваният сега натиск идва в момент, когато бе постигната договореност на техническо ниво за покупката на руските системи и се очаква подписването на предварителен договор, отбелязва вестникът. Вашингтон обаче бил обезпокоен от перспективата и оказвал шантаж на турската страна.

САЩ шантажират Турция заради системите С-400

Според "Йени шафак" САЩ искали да продадат на Турция своите системи "Пейтриът", но при определени условия, като целта им, както твърди вестникът, била да оставят Турция без защита.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган същевременно изрази недоумение вчера във връзка с безпокойствата на САЩ заради евентуална покупка на руските системи от Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър

    24 12 Отговор
    по скоро турците блъфират и шантажират за по ниска цена
  • 2 ххааххааааахххххааа

    18 12 Отговор
    ЮРИСТЕ------нещо за единството на НАТО...алинеи-членове и точки??????

    Коментиран от #10

  • 3 дамммммммм

    38 14 Отговор
    Прав е бил Путин-на САЩ не са им нужни партниори,а васали.

    Коментиран от #14

  • 4 Въпрос

    26 13 Отговор
    Двете най-силни държави в НАТО си правят мръсно...Ами ако утре оня лудак Ердоган поиска част от България --САЩ пак ли така ще ги предупреждава само с приказки?

    Коментиран от #5

  • 5 Трол

    16 7 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Да.
  • 6 Хасан

    8 27 Отговор
    Това са родилни мъки за Турция..ражда се нова световна сила..ще има турски прочит на световните проблеми...Запада и Русия немонат да се справят...ей го Ислямска държава...5000 терористи с пикапи и срещу тях световна коалиция и пак не могат да се справят

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Ярослав Станчев

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Не,че не могат,не искат.....за сега.
  • 8 наблюдател

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Тая "сила" Турция не са рекли не са я разпилели само за две седмици.
    Садам имаше по голяма армия а го приключиха доста бързо.А тук има и много мераклии за свобода като кюрдите.Някога Запада е подарил на Турция много територии сега може да си ги вземе ако се ежат много.

    Коментиран от #11

  • 9 До наблюдателя

    3 7 Отговор
    Личи, че си само наблюдател и какво друго виждаш от обора от който наблюдаваш.
  • 10 юрист

    8 15 Отговор

    До коментар #2 от "ххааххааааахххххааа":

    Статията е турска фейк нюз. Турция се опитва да изкопчи по-ниска цена на американската система и за това се обръща точно към ...русия! Естествено, че руските с-400 НЯМА КАК да се интегрират в натовската система- това го знаят и 3 годишните деца! Турция е държава- изнудвач, но много скоро ще дойде Видовден за нея. Турция вече КЛЕКНА НА ГЕРМАНИЯ, като изтегли списъка с над 700 германски фирми, който беше предала на интерпол по обвинение във финансиране на тероризъм...Сега чакам пуйките да направят рязък завой и даже да поискат да купуват ракети от ..Япония, например- ако Япония може да им предложи такава стока:D Накрая обаче всеки турски пазарлък си намира майстора- германия обяви, че ще спре инвеститорите си да не инвестират в турция и...турция клекна- тооооолкова е “велика“ икономиката й БЕЗ ЕС и сащ инвеститори:D:D:D

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Юристконсул

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Полските МиГ 29 къде са интегрирани ма шушо?
  • 14 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "дамммммммм":

    ВАСАЛЧЕТА
  • 15 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Ма тук за какво става въпрос? За отбрана или за търговия? Когато един продукт "А" ти излезе на стойност да речем 100 единици и го дадеш на съюзника си за 100 единици, става въпрос за взаимна партньорсво може би. Обаче ако го дадеш за 500 единици, става въпрос за нещо друго. Ти си по-умната. Дай определение!
Новини по държави: