837 0

Тайван активно участва в борбата с трафика на хора

Тайван винаги е взимал отношение, когато става дума за сериозни въпроси, касаещи международната общност

Виолина Цветанова

Вицепрезидентът на Република Китай Чен Чиен-жен категорично заяви, че страната ще изпълнява своята роля в борбата с трафика на хора. Той направи своето изявление по време на Международния семинар за стратегии за борба с трафика на хора.

Двудневният семинар започна днес , като сред присъстващите са чуждестранни и местни длъжностни лица, включително и действащият директор на Американския институт в Тайван Робърт Фордън.

Ежегодният семинар е част от опитите на Националната агенция за имиграция да засили борбата с трафика и сътрудничеството с чуждестранни агенции.

В своето изявление Чен допълни още, че макар да е ограничен до голяма степен от участие в международни събития, Тайван ще остане активен в международното сътрудничество, особено що се отнася до такива важни проблеми. В тази връзка той изрази и надежда ,че международните организации и групи ще дадат възможност на страната да участва в опитите за преодоляване на проблема с трафика, тъй като има споразумения за сътрудничество с 18 страни, показващи решимостта му да бъде интегриран в международен мащаб.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай