Last news in Fakti

25 Юли, 2017 20:49 9 593 12

Войник застреля американски барети (ВИДЕО)

  • йордания-
  • база-
  • стрелба-
  • сащ-
  • убийство-
  • войници-
  • барети-
  • видео-
  • войник

Йорданският войник получи доживотна присъда

Войник застреля американски барети (ВИДЕО) - 1
Стопкадър: Youtube

Въоръжените сили на Йордания разпространиха кадри от убийството на трима американски войници, застреляни на входа на военновъздушна база в кралството, съобщи ABC News.

Три американски зелени барети бяха убити от йордански военнослужещ през месец ноември 2016 година. Едва сега стана ясна и присъдата на войника. Той получи доживотна присъда при тежък режим.

Йорданският войник Марик ал Тувайха стреля по американските войници, които бяха изпратени в базата като инструктори. Пред съда мъжът разкри, че е действал по този начин, защото е смятал, че базата е подложена на атака.

Йорданските въоръжени сили обаче обявиха, че военнослужещият е действал против заповедите и не е имал основания да смята, че има рискове за базата. Въпреки че американците вдигат ръцете си във въздуха, огънят не спира.

Трима войници от елитните „зелените барети“ са убити. „С цялото ми уважение към краля, аз вършех работата си“, заяви осъденият йорданец след произнасяне на присъдата. Близките на загиналите искаха смъртна присъда. Те разкритикуваха военния трибунал за начина, по който е водено разследването.

Първоначално се появи информация, че американците не са спазили правилата за влизането в базата и не са се подчинили на заповедта да спрат. По-късно йорданските власти опровергаха тази информация. Американското посолство в Йордания обяви, че конвоят, спрян на входа, е спазил всички процедури.

По време на изслушването обвиняемият заяви, че е чул изстрел от американския конвой и заключил, че базата е подложена на атака. В крайна сметка въоръжените сили на кралството разпространиха видеото, което е дълго шест минути.

Йордания е един от съюзниците на Съединените американски щати в борбата срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“. Йорданските служби споделят разузнавателна информация с Централното разузнавателно управление.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    36 12 Отговор
    А докато е стрелял дали е викал "Аллах Акбар"? Хихихи
  • 2 tost

    63 17 Отговор
    Mi taka e,тръгнали да се правят на каубой,ако си стояха в САЩ ,щяха да са още живи.Но уви,краварите са решили да оправят света.

    Коментиран от #5

  • 3 Истината

    57 10 Отговор
    Ами,объркал се е човека,те са със същите пикапи Toyota като приятелите им от ислямска държава,явно всички са оборудвани от едно място..
  • 4 мъка

    40 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: елитните „зелените барети“ хахаха
    Елитните зелени барети са нашите елитни кашици.
    Както каза Бат Арни в ,,КОМАНДО,, Такива зелени барети ги ям за закуска.

    Коментиран от #8

  • 5 кроко

    10 38 Отговор

    До коментар #2 от "tost":

    А русняците дето загиват в Сирия, на какви се правят, на хусари ли ??7

    Коментиран от #7

  • 6 Ярослав Станчев

    42 7 Отговор
    Преди няколко дни имаше статия,в която пишеше как 12 елитни американски парашутисти се контузили по време на скокове и сега лежат в румънска болница.Сега пък някакъв камилар застрелял трима от елитните "зелени барети" като на стрелбище.А някой ми обясняваше какви големи професионалисти били американските военни.
  • 7 Барчо

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    В тази статия се пише за кравари, а не за русняци. Като пише за тях, тогава коментирай. Американците по брутален начин унищожиха Европейското, ма още не го съзнаваме, щото сме на издихания, но и те ще стихнат.
    А тук гледаме някаква картинка, която ни се сервира, но не се знае защо този боец е сметнал, че ги нападат. Вижда се, че са допуснати от другия войник, а че той не ги допуска, не се вижда причината. Може да и е поискал документи и те да са се пипнали за кобурите или да са му показали некъв среден пръст, а на камилар с пушка да му покажеш нещо подобно, няма да се размине току така.
  • 8 Vasik Atanasova

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "мъка":

    точен коментар
    елитни барети са нашите кашици
    звездец под 28 260
    грудово
    елхово
    болярово
    3 та армия командир полковник Зафиров

    Коментиран от #12

  • 9 Герберасите на власта

    25 3 Отговор
    Защо са го осъдили? Ако беше обратното щяха да го водят приятелски огън.
  • 10 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    19 7 Отговор
    Браво на войника
  • 11 1234

    20 4 Отговор
    До колкото се вижда от записа първи започват да стрелят американците.Вината е тяхна,защо обвиняват войника който е отишъл да им отвори.Те стрелят ,той да стои ли?Х..й не държат там,те се разполагат на всякъде като у дома си,пък после защо стреляли.КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
  • 12 Фен на васик атанасова

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Vasik Atanasova":

    КЪДЕ Е ТРЕТА АРМИЯ? КЪДЕ? ИЛИ ЖИВЕЕМ СЪС СПОМЕНИ ОТ МИНАЛОТО? ЗАТРИХА Я! ИЗМЕКЯРИ!