Last news in Fakti

26 Юли, 2017 10:19 586 0

10 000 евакуирани във Франция заради пожарите

  • франция-
  • пожари-
  • евакуация-
  • корсика-
  • горски-
  • огън-
  • пламъци

Туристически рай се превърна в огнен ад

10 000 евакуирани във Франция заради пожарите - 1
Снимки: БТА/ AP

Повече от 10 000 души бяха евакуирани в южната част на Франция заради горски пожари, които застрашават живота им, съобщиха френските медии. Населени места в южната част на Франция попаднаха на пътя на пламъците. Остров Корсика също се превърна в огнен ад.

Над 4000 хектара по средиземноморския бряг бяха опустошени от пламъците. Мобилизирани са хиляди пожарникари.

При гасенето на огъня няколко пожарникари пострадаха, но травмите им не са животозастрашаващи. Няма информация за жертви на горските пожари.

Пожари бушуват и близо до Сен Тропе, който е един от най-популярните курорти във Франция. Мобилизирани са и войници от френската армия, които помагат на пожарникарите.

Хеликоптери също участват в гасенето на огъня. От френското вътрешно министерство обявиха, че са взети всички необходими мерки, за да бъде осигурена безопасността на местното население и туристите.

10 000 евакуирани във Франция заради пожарите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: