26 Юли, 2017 11:07 2 165 68

САЩ унищожават шансовете за по-добри отношения с Русия

  • русия-
  • санкции-
  • сащ

Недоволство от новите санкции

САЩ унищожават шансовете за по-добри отношения с Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Новите санкции на САЩ срещу Русия унищожават перспективите за подобряване на отношенията между двете страни. Това заяви заместник – външния министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

„Това, което се случва не се вписва в рамките на здравия разум. Тези, които стоят зад законопроекта извършват крачка към унищожаването на перспективите за подобряване на двустранните отношения. Москва не се поддава на емоциите. Ние продължаваме да искаме ефективен диалог със САЩ.

Ние искаме компромиси по въпроси, които са значими за нас и за Вашингтон. Има много сфери, в които можем да си сътрудничим“, заяви Рябков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    14 8 Отговор
    Ако във Вашингтон бяха прочели мнението на Джордж Буш старши...
  • 2 смотан путин

    22 22 Отговор
    Вие искате компромиси , но компромиси НЯМА!!!
  • 3 юрист

    22 27 Отговор
    БРАВО НА САЩ! Докато руснаците не върнат Крим, Севастопол и Донбас на Украйна, докато не спрат с агресиите си към съседните им държави, докато не успокоят милиратистичната си външнополитическа реторика- само санкции за русия! Освен това- дори ушанките знаят, че СП-2/ северен поток-2/ Е НЕИЗГОДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ, но не само за нас, а и за Чехия, Полша и Унгария! Не случайно Вишеградската 4ка е ПРОТИВ реализирането му! Не може германия да се прави на ощипана г-ца за нарушения на ЕС правото, за които на други държави се налагат ГЛОБИ в полза на ЕС в размер на около 30 000 до 50 000 евро НА ДЕН! ЕС ЗАКОНОДАТЕЛСТВО Е ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ ЕС ДЪРЖАВИ И ВСЯКА ЕС ДЪРЖАВА Е ДЛЪЖНА ДА СИ ПЛАЩА ГЛОБИТЕ ЗА НЕСПАЗВАНЕТО МУ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГЕРМАНИЯ! ЕК СЪЩО Е ПРОТИВ СП-2! Не може германия да върти опашка, от 33% , зависимостта й от руски газ да скочи на над 55%, а после да иска налагането на парични санкции за други държави заради тяхната енергийна зависимост от руски тръбен природен газ!

    Коментиран от #5, #7, #10

  • 4 юрист

    7 13 Отговор
    милиратистичната- т.е. милиТаРистичната
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 юрист

    16 15 Отговор

    До коментар #5 от "User":

    Мрън-мрън- ама и мрънканиците ти не помагат, за това прибягваш към цинизми, ушанко:D:D:D
  • 7 ЦРУ

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    "Съкровище", прочети упоменатото от мен по-горе мнение на човек, бивш директор на ЦРУ, бивш държавен секретар и 41-ви президент на САЩ, и тогава пей псалми.
  • 8 юрист

    13 15 Отговор
    Още малко инфо- “...In an apparent concession, the House modified a provision so the bill only targets pipelines originating in Russia, sparing those that merely pass through, such as the Caspian pipeline that carries oil from Kazakhstan to Europe...“ Превод с гугъла- “...При очевидна концесия Парламентът промени разпоредба, така че законопроектът да се отнася само до тръбопроводи, произхождащи от Русия, които пестят само тези, които преминават, като каспийския газопровод, който пренася нефт от Казахстан до Европа...“ и “...But the bill could end up penalising European firms that contribute to the development of Russia’s energy sector...“- т.е. “...Но законопроектът може да доведе до санкциониране на европейските фирми, които допринасят за развитието на руския енергиен сектор...“
    http://www.euractiv.com/section/energy/news/us-house-votes-new-sanctions-on-russia-iran-nkorea/ Значи- европейски фирми ДОПРИНАСЯТ ЗА РАЗВИТИЕТО НА РУСКИЯ ЕНЕРГИЕН СЕКТОР, А РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ ТУК НИ СЕ ПРИСМИВАТ И КАЗВАТ , ЧЕ ЕС Е ЕВРГЕЙСКИ И БУЛОНКА НА САЩ, А, РУСКИ УШАНКИ- МОШЕНИЦИ?:D:D:D
  • 9 кин дзя дзя

    15 11 Отговор

    До коментар #5 от "User":

    Абе човек ... ти връзваш ли и се ... кой юрист дори на средно ниво... по цял ден ще кисне тук и да бълва словоблудства? Повечето такива които познавам имат работа за години напред и толкова са се смахнали, че не могат да се обърнат.
    Ма нека си се забавляват хората няма лошо.
    По-голямо от кибита няма
  • 10 А тъпчовците се радват

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Незнам колко трябва да си първосигнален та да се радваш на покачването на напрежението м/у двете супер ядрени държави..Твойто е пълно безумие.Моли се на политиците във Вашингтон и Москва да имат железни нерви и хладен ум-иначе ще се озъбим за секунди по целият свят...И няма да можеш да разбереш каква ракета те е убила-руска или американска...не че има значение.Но ти явно предпочиташ да умреш от демократичен атом-със сигурност ще си щастлива...
  • 11 юрист

    13 18 Отговор
    АКО ЕС ЗАДЪЛЖИ С ЕС РЕГЛАМЕНТ ВСИЧКИ ЕС ФИРМИ, ДОПРИНАСЯЩИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА РУСКИЯ ГАЗОВ СЕКТОР, ДА СПРАТ ТЪРГОВИЯ, КОНТАКТИ И ДЕЙНОСТ В РУСИЯ, РУСИЯ УМИРА ПРАВА- НЯМА ДА ИМА КЪДЕ В ЕС ГАЗОВ ПАЗАР ДА СИ ПРОДАВА ПРИРОДНИЯТ ГАЗ, ЗАЩОТО НЯМА ТЕХНОЛОГИИТЕ НИТО ДА ГО ИЗВАДИ ОТ НЕДРАТА НА ТЕРИТОРИЯТА СИ, НИТО ДА ГО ТРАНСПОРТИРА ДО ЕС, КАКТО И НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА Й ГО КУПИ В ЕС, поняли, ушанки? :D:D:D

    Коментиран от #14, #16

  • 12 даката

    12 18 Отговор
    както казва гениалния христо стойчков,айнцуг цвайнцуг дрън, русия настъпа мотиката
  • 13 Кики

    11 13 Отговор

    До коментар #5 от "User":

    Твоята глава нали е там....И и е хорошо,барабар с ушанката
  • 14 ббббббб

    12 7 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Ако ЕС задължи.....еми тогава ЕС веднага се превръща в диктатура ма...--Фирмите са часни и реално това ще бъде края на часната инциатива и на пазарната икономика..дееееее и шушляците имало още по форумите бе.

    Коментиран от #15

  • 15 юрист

    8 14 Отговор

    До коментар #14 от "ббббббб":

    “...Публикувано във факти.бг: .еми тогава ЕС веднага се превръща в диктатура ма..“ Напротив, невежа ушанко, именно защото ЕС е за СПАЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО и тези ЕС фирми са регистрирани в ЕС, ИМА ЗАКОННОТО ПРАВО да задължи всички ЕС държави да спазват ограничителните мерки и санкциите спрямо русия, с ЕС регламент:) Ти как мислиш- с какъв нормативен ЕС акт до сега се налагаха тези санкции от ЕС/ЕП, а? С ЕС РЕГЛАМЕНТ, а не с ЕС директива:):) Пример- http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32014R0833 РЕГЛАМЕНТ НА СЪВЕТА (ЕС) № 833/2014 от 31 юли 2014 година
    относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна и т.н.:)

    Коментиран от #17

  • 16 случаен

    16 10 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    А досега с какво го вадят тоя газ бе троле-с лопати? Нямало кой да им го купува газта-само Китай им е достатъчен заедно с Т.Поток,да не говорим че С.Поток 1 си работи...Абе много си наивна-не изпадай във въсторг-тия в Кремъл са обмислили всички варианти.И със сигурност са по-умни от теб.

    Коментиран от #19

  • 17 ххааххааааахххххааа

    15 8 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Даже и Е.С. да забрани вноса на руски газ-което е немислимо,защото почти 40% от използваемият газ е от Русия-а това ще бъде колапс на икономиката в Европа---Просто се регистрират фирми извън Е.С. и нещата продължават.

    Коментиран от #23, #29

  • 18 Пазарен Либерализатор

    12 6 Отговор
    Дори да не е руски газ НИКОЙ няма да ни продава по-евтино синьото гориво от нормалните ценови равнища, както до сега. А трудно ще станем енергийно независими, т.е атовете се ритат, а ние ще ядем бахора суров. Дори да почнем да добиваме метан на буци от Черно море развиването и разработването на технология и находище ще отнеме десетилетие, при условие, че не го дадем на концесия като златото.

    Коментиран от #21

  • 19 юрист

    9 11 Отговор

    До коментар #16 от "случаен":

    Мен не ме засяга китай, а ЛЪЖИТЕ НА РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ И УШАНКИ ТУК, ГАВРИТЕ ИМ С БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, ТВЪРДЕНИЯТА ИМ, ПОВТАРЯНИ С ГОДИНИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМАЛА ШАНС ДА ИМА НЕРУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА ИЗТОЧНИК НА ГАЗ, ОСМИВАНИЯТА И ГАВРИТЕ ИМ С ВСЯКА НОВА ВЪЗМОЖНОСТ ИЛИ ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО ЩЕ ДОПРИНЕСЕ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ИЛИ НАПРАВО ЩЕ ПРЕМАХНЕ РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ! КАКВО ИМАТЕ ПРОТИВ МЕТАНОВИЯ ХИДРАНТ, А? “"Горящ лед" в Черно море! Експедиция вади метан за милиони В българския участък се крият хиляди кубични километра запаси..."Предварителните оценки са за много големи запаси. Със сигурност за период от ЕДИН ВЕК ще можем не само да задоволяваме енергийните си потребности, но и да бъдем един от най-големите износители в Европа", коментира пред "Труд" океанологът доц. д-р Атанас Василев.
    http://www.dnes.bg/science/2017/07/24/goriasht-led-v-cherno-more-ekspediciia-vadi-metan-za-milioni.348195
    ЗАЩО УШАНКИТЕ СА ПРОТИВ ТОВА, А?
  • 20 ххааххааааахххххааа

    9 7 Отговор
    Ето ти колко газопровода отиват от Русия към Европа---чети и не пиши глупости...Оренбург-Западная граница (Ужгород)---

    Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Словения, Италия.................Уренгой-Ужгород-----

    Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Словения, Италия..............Уренгой-Ужгород------

    Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Словения, Италия..............Ямбург-Западная граница (Ужгород)

    Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Словения, Италия........................Долина-Ужгород - 2 нитки

    Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Словения, Италия..................Комарно-Дроздовичи - 2 нитки

    5

    Польша

    Ужгород-Берегово - 2 нитки

    13

    Венгрия, Сербия, Босния

    Хуст - Сату-Маре

    2

    Румыния

    Ананьев-Тирасполь-Измаил, Шебелинка-Измаил - 3 нитки

    26

    Румыния, Болгария, Греция, Турция, Македония
  • 21 юрист

    7 9 Отговор

    До коментар #18 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: развиването и разработването на технология и находище ще отнеме десетилетие,...“ Дрън- дрън, тролчик- на- чети:) “...Бъългарско-германска научна експедиция ЩЕ ИЗВАДИ за пръв път ТАЗИ ЕСЕН/ т.е. есента на 2017 г., а сега е края на м. юли 2017 г.- бел. е моя/ замръзнал метан от дълбините на Черно море....Днес обаче метановите хидрати се смятат за перспективен бъдещ източник на енергия, който има по-голям потенциал от фракинга и конвенционалния добив на природен газ.
    http://www.dnes.bg/science/2017/07/24/goriasht-led-v-cherno-more-ekspediciia-vadi-metan-za-milioni.348195 и “...“В момента се извършва своеобразен скок от технологии за проучване към технологии за добив”, посочи доц. Атанас Василев. ..“ https://novinite.eu/goryasht-led-v-cherno-more-ekspeditsiya-vadi-metan-za-milioni/

    Коментиран от #24, #26, #28

  • 22 ххааххааааахххххааа

    9 7 Отговор
    Через Белоруссию:





    Ямал-Европа (Торжок-Кондратки-Франкфурт/Одер)

    33

    Польша, Германия, Нидерланды, Бельгия, Англия

    Кобрин-Брест

    5

    Польша

    Всего через Белоруссию:

    38



    С.Петебург-Финляндия - 2 нитки

    6

    Финляндия

    Голубой поток (проектная мощность)

    16

    Турция (возможны поставки в Грецию, Македонию)

    Северный поток (проектная мощность)

    55

    Германия, Франция, Чехия и другие

    ДЕЙСТВУЮЩИЕ ГАЗОПРОВОДЫ ВСЕГО:

    257
  • 23 Стоян

    11 15 Отговор

    До коментар #17 от "ххааххааааахххххааа":

    Немислимо ли ? Изобщо не е немислимо - скоро влиза в действие газопровода TANAP . Изгражда се и нов от Израел до Италия през Гърция. Вече действат няколко LNG терминала, а е изграждат още 10 в цяла Европа за внос на втечнен газ.
    Дори да не спре напълно потреблението на руски газ -само да спадне от 40% на 20 или 15 -това ще е фатално за Русия.Те и в момента са на командно дишане.
  • 24 Пазарен Либерализатор

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    А сега си представи начина, по който този метан ще достигне до крайния потребител - предприятия, домакинства, газстанции, как ще се разпределя и съхранява. За колко време може да се реализира като краен достъпен продукт?
  • 25 юрист

    8 15 Отговор
    Дрън-дрън-дрън-дрън- РУСКИЯТ ГАЗ УМИРА ПРИ ЗАПОЧВАНЕ НА ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО НАХОДИЩЕ НА МЕТАНОВ ХИДРАНТ! А руската 5 колона като теб ЗАГИВА безвъзвратно:) Най- накрая ще се освободим от шаренкова, руската й резидентура, навряна в бсп и в другите пп и България ще бъде поне малко по-свободна държава!

    Коментиран от #30

  • 26 Реално

    16 7 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Така то се спира газта за Европа-ти нещо май не си в реалността.Имаш ли представа,че само за един ден ако спре някой от газопроводите настава паника на правителствено ниво??? За да се осъществи това за което си мечтаеш трябва години-и то много години..
  • 27 Kcaniba

    18 8 Отговор
    С една дума, не можем спокойно да спим, че Русия си продава газ на воля по света!!!
    Ще създадем конкуренция НА ВСЯКА ЦЕНА!!!!
    2-3 пъти по скъпа ще е от руската - няма значение!!
    2-3, 20-30 войни - няма значение!!!
    2-3 хиляди загинали,2-3 млн... в името на конкурентността - нямат заначение!!!
    Това си е рекетьорски подход в глобален аспект, но в крайна сметка, важното, че мутренският дял от бизнес, ФАЩ успяват да прикрият с политически , идеални цели - санкции срещу Русия, Русия е агресор, Русия е монополист, руски хакери, Путин е недемократичен, режима на Путин, руска агресия, руска заплаха!!!
    Това е голата истина , за тази "конкуренция на руския монопол" и "инергийната независимост" на БГ, Полша, Европа и т.н.
    т.е. конкуренцията се състои имено в това, че продукта е в пъти по скъп, доставките му са несигурни, свързани са с постоянни регионални конфликти и т.н.
  • 28 чекай си ти

    18 9 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Ало умната-след като Китай сключи договора за Сила Сибири,сега и Япония води преговори за газопровод-Сахалин-Япония..ще има да чакаш Русия да спре продажбите-ама няма да го дочакаш.

    Коментиран от #36

  • 29 юрист

    7 13 Отговор

    До коментар #17 от "ххааххааааахххххааа":

    Много ми е кеф точно от МАЛКА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ВИЕ СЧИТАТЕ ЗА РУСКА ГУБЕРНИЯ, да идват тези новини:D “...България заяви интерес да получава газ от Израел Новата връзка с Гърция дава възможност за страната ни да получава газ от израелските находища 25.07.2017 България изяви интерес за потенциални доставки на природен газ от израелските находища, съобщават от Министерския съвет. Това е станало по време на среща на вицепремиера Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова с посланика на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан....Израел има залежи с прогнозни количества от около 1 трилион куб. метра, а добивът се планира да започне през 2019 година, допълват от правителствената пресслужба....Българската страна е представила приоритетите си в енергийния сектор и най-вече необходимостта от разнообразяване на доставките на природен газ за страната и региона на Югоизточна Европа. Проектът за европейски газоразпределителен център „Балкан“ предвижда възможността за доставки на газ от различни източници...“ http://www.investor.bg/energetika/472/a/bylgariia-zaiavi-interes-da-poluchava-gaz-ot-izrael-243659/ Като русия си пипа ушите и НЕ ИСКА да напълни част от газовия хъб Балкан, насреща е Израел- за газовия хъб ПРАЗНО НЯМА:D:D:D

    Коментиран от #33

  • 30 Пазарен Либерализатор

    13 7 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    България няма технологична възможност да добива, транспортира и съхранява метан от Черно море. За да бъде осъществена подобна структура ще мине десетилетие. Ти го разбирай както искаш.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 юрист

    6 14 Отговор

    До коментар #30 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: България няма технологична възможност да добива, транспортира и съхранява метан от Черно море...“ А ти от къде знаеш? Или цялото тролско войнство на лукойл по заповед се е впуснало да троли в защита на руските енергийни държавни интереси в България?;) СЛЕД КАТО ТИ НЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ, ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА С КАКВИ ТЕХНОЛОГИИ РАЗПОЛАГА И С КАКВИ- НЕ В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА?! Установих преди 2 дни, че ти НЕ ПИШЕШ от територията на България! Та- ти не се занимавай с България, а си гледай държавата, която те е приела на територията си като емигрант- защитавай си НЕЙНИТЕ интереси, а защитата на българските интереси ги остави на българската държава и българските държавни органи и граждани!

    Коментиран от #34

  • 32 юрист

    6 13 Отговор

    До коментар #30 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: За да бъде осъществена подобна структура ще мине десетилетие....“ Ще ти се! Ще се самообесиш ли, ако до 1-2 години България започне добив, транспортиране и продажба на метанов хидрант за другите ЕС държави, а?:) Да ти прави впечатление, че проектът е НЕМСКИ и периодично е подновяван? Да ти прави впечатление, че България е член на ЕС и че има отлично развита газопроводна мрежа? Какво знаеш за ЕС енергиен съюз, за eastring pipeline?
  • 33 Реално

    14 5 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Ние на такива проекти вече се наядохме-Боко само от Луната още не ни е докарвал газ.Още повече че в Изрел ще почнат 2019 година да разработват находището им.А докато се построи газопровод от Изрел до Гърция-колко още време ще имне.А инфраструктората в Изрел до самият газопровод колко време ще се строи..Ами постоянните проблеми там с палестинците и откъде през територията на евреите ще минава търбата???? Знаеш ли колко въпросителни има в този проект--и знаейки евреите----едва ли цената ще е добра....

    Коментиран от #35

  • 34 Пазарен Либерализатор

    17 6 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Имаш функционална технипеска неграмотност. Изясни си разликите между метана и пропана, както и спецификите при транспортиране, съхраняване и физикомеханични свойства.
    Дори да изградим платформи за добив, които струват милиарди си задай въпроса колко време ще отнеме процеса на преминаване от пропан на метан за промишлените и битовите потребители.
    Силно се радвам, че естествения подбор е ограничил управленските ти функции до списване на коментари в новинарски сайтове, вече има достатъчно неграмотни лелки по разни комисии и ведомства.

    Коментиран от #37

  • 35 юрист

    6 14 Отговор

    До коментар #33 от "Реално":

    “...Публикувано във факти.бг: Ние на такива проекти вече се наядохме...“ Боко-моко- не ми дреме за дъртия комуняга- след като прави нещо добро за България, това е хубаво! И до сега ВСИЧКИ проекти бяха все РУСКИ- нали?;) Шлемове- млемове, архари , тинтири- минтири- всичко, което ще донесе по-големи приходи в руският федерален бюджет от продажбата на руски газ в България, е О.К., нали?;) Обаче това кранче вече е затегнато и НЕ ПУСКА български газодолари за руския федерален бюджет:):):) Мрънкате срещу ниските пенсии в България,но “забравяте“ да отчетете, че ако газпром не беше скубал над 2.5 пъти- с около 250 % България за цената на газа си, тези спестени пари щяха да отидат за увеличаване на размера на БЪЛГАРСКИТЕ пенсионери в България, а не за пенсиите на руските граждани в русия!

    Коментиран от #38

  • 36 Стоян

    10 12 Отговор

    До коментар #28 от "чекай си ти":

    Силата на Сибир е пълна катастрофа -какво го даваш за пример. Правили са си сметки Китай да увеличава потреблението, а той го намалява -защото иска сам да си покрива нуждите с метан от собствени залежи.

    Коментиран от #40

  • 37 юрист

    6 13 Отговор

    До коментар #34 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: Дори да изградим платформи за добив, които струват милиарди...“ ПО-ДОБРЕ БЪЛГАРИЯ ДАДЕ МИЛИАРДИ ЗА СОБСТВЕН ДОБИВ НА ГАЗ И ТЕЗИ ПЛАТФОРМИ ДА СА БГ. ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ОТКОЛКОТО ДА ДАДЕ МИЛИАРДИ НА ГАЗПРОМ, понял? БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА- НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ДА ПЛАЩАМ С ДАНЪЦИТЕ СИ 3-4 МИЛИАРДА ЛЕВА НОВ ЗАЕМ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА БГ, ДЪРЖАВНА ПЛАТФОРМА ЗА ДОБИВ НА МЕТАНОВ ХИДРАНТ ОТ БЪЛГАРИЯ! Бяс ви хваща, когато България има шанс поне малко да диша енергийно БЕЗ газпром, нали?;)

    Коментиран от #39

  • 38 Реално

    12 8 Отговор

    До коментар #35 от "юрист":

    Ти или си куха колкото газопровод-или тролиш наистина за пари----Газпром те скубел...а новият доставчик на газ ще ти го дава безсплатно? Каквато цена сме си договорили-това плащаме-факт...Защо си мислиш че Изрел са по-добри и ще ни дадът евтин газ???..Да не стане като с Украйна--донбаските въглища ги купуваха за 72 долара -а сега от САЩ за 212 долара----та затова тарифите им скочиха 4,5 пъти..--само и само да направят мръсно на руснаците--е не успяха,а сега народа буквално реже търбите за парно в домовете си...

    Коментиран от #41

  • 39 Пазарен Либерализатор

    12 7 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Не ме хваща бяс, в момента се наслаждавам на безкрайната ти техническа неграмотност. Не забравяй, че освен газ и кюмур от Росатом ни продават и едни черни пръчки с много специфично атомно тегло, с които греем водата в Козлодуй... :)

    Коментиран от #42, #44

  • 40 чекай си ти

    9 9 Отговор

    До коментар #36 от "Стоян":

    Катастрофа??? Е защо тогава го строят още??? Ти май ще излезеш по-умен от руснаците и китайците-хаахааахааахаапа..Затова има нови преговори за Сила Сибири 2.....Това че у нас доста от събитията се премълчават-не означава че не се случват!!!!---на чети и се образовай....Переговоры “Газпрома” с Китаем по поставкам природного газа в Китай по так называемому «западному» маршруту по газопроводу “Сила Сибири-2” продолжаются, проект должен быть реализован, сообщил РИА Новости глава Минэнерго России Александр Новак.Поставки газа по «Силе Сибири-2» в Китай предусматривают транспортировку «голубого топлива» с месторождений Западной Сибири. На первом этапе планируется экспортировать до 30 млрд ежегодно. В мае прошлого года “Газпром” и китайская компания CNPC подписали соглашение об основных условиях трубопроводных поставок природного российского газа из в КНР по этому маршруту. :///

    Коментиран от #59

  • 41 юрист

    6 11 Отговор

    До коментар #38 от "Реално":

    “...Публикувано във факти.бг: Газпром те скубел...а новият доставчик на газ ще ти го дава безсплатно?...“ Смешник- когато газпром е продавал руски газ на ГЕРМАНИЯ на цена 210$ за 1000 куб.м. руски газ, в същото време газпром е продавал НА БЪЛГАРИЯ руски газ на цена 510$ за 1000 куб.м. газ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ СА В ЕС! АКО ТОВА НЕ Е ОГРАБВАНЕ, НЕ ЗНАМ КАКВО ДРУГО Е! ТОВА ВЕЧЕ СВЪРШИ! За какво според теб, ЕС спретна антимонополно разследване на газпром, защо газпром КЛЕКНА и на 3тия енергиен пакет на ЕС, и на реверс на руския газ, и на премахване на клаузата “тейк ор пей“, и за премахване на забраната за препродажба на руският газ на 3та държава в ЕС?:) Защо България писа писмо до ЕК , в което обсъждаше предложенията на газпром- дали не е защото газпром го заплашва глоба от 10% от световните му годишни приходи заради установяването на газов монопол в ЕС, а?:):):)

    Коментиран от #46

  • 42 юрист

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: Не забравяй, че освен газ и кюмур от Росатом ни продават и едни черни пръчки с много специфично атомно тегло, с които греем водата в Козлодуй... :)...“ Никой не засяга тук въпроса за отработеното ядрено гориво от АЕЦ Козлодуй и съхранението му! Ако си недоволен от този факт, обърни се към българската АЯР! Тук става въпрос КОНКРЕТНО за руският природен газ! А относно другото- отречи, че България ИМА уранови и волфрамови залежи, м?:) КЪДЕ се изнасяше продукцията им до преди 20тина години и на каква стойност?

    Коментиран от #43, #47

  • 43 Пазарен Либерализатор

    7 4 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    Запозната ли си с процеса на обогатяване на уранова руда? Само че водата не я греем само с уранови пръчки... :) Енергийната ни независимост е химера. За съжаление.

    Коментиран от #45, #48

  • 44 юрист

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "Пазарен Либерализатор":

    Що не отговаряш на въпросите ми от коментар № 42? Да не би да не ти изнасят? ;) Била съм “функционално неграмотна“, а, руски ?;)

    Коментиран от #52

  • 45 юрист

    4 8 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарен Либерализатор":

    То пък е една “сложнотия“ от химическа гледна точка и толкова голяма философИя, че няма накъде:) http://www.atom-kosmos.com/urotsi/atomno-yadro/
    http://www.marica.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B3%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-news158.html :)
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пазарен Либерализатор

    9 4 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    Не само, че си технически неграмотна, ти си видно технически неграмотна. По тази причина не осъзнаваш глупостите, които пишеш. Диалог може да се води с човек, който има поне елементарна представа в процесите по изграждане и функциониране на инсталации за добив на метан в море. За да го асимилираш по-лесно - това може да се случи след не по-рано от 10 години, при условие, че с финансиране, ОВОС и реализиране всичко се вдижи по масло. Но това само ще НАМАЛИ енергийната ни зависимост от СССР, нищо повече.
  • 48 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарен Либерализатор":

    “...Публикувано във факти.бг: Запозната ли си с процеса на обогатяване на уранова руда?...“ Не съм в детайли , но съпругът ми ще ме запознае довечера- не случайно са го искали на стаж в ЦЕРН след завършването на магистратурата му по ядрена физика преди години...Да- същият мой съпруг, за който ТИ твърдиш, че “не съществува“...

    Коментиран от #49

  • 49 Пазарен Либерализатор

    13 5 Отговор

    До коментар #48 от "юрист":

    В средите на докторантите към БАН се говори, че дори са го искали в НАСА, за да пренесе живота на Марс :)

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ми неграмотна си

    11 7 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Даже САЩ купуват ядрено гориво от Русия.
  • 53 Пазарен Либерализатор

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "юрист":

    Силно се съмнявам. На имагинерните обекти не са присъщи материални състояния :)

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 юрист

    4 11 Отговор

    До коментар #53 от "Пазарен Либерализатор":

    Продължавай да се съмняваш- докторантурата му е по киберсигурност във Военна академия:):):) Ако той беше ме послушал и ВА бяха разрешили, до сега да бяхме разработили търговски модел на устройство, с което се елиминират всички хардуерни устройства, реализиращи една кибератака....Както и да е- няма какво да се отварят очите на слепите- не заслужавате...

    Коментиран от #56

  • 56 Пазарен Либерализатор

    10 4 Отговор

    До коментар #55 от "юрист":

    Ха ха ха!
    Кажи на какви хапчета си?

    Коментиран от #57

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 тттттттттт

    7 1 Отговор
    СерГейчо......ти ли си тук та започна да цъкаш плюсчета?...аааа ти си-ти си...По-полека че юрист ще се подмокри от кеф...
  • 59 Стоян

    5 7 Отговор

    До коментар #40 от "чекай си ти":

    Я сега погледни датата на това което си цитирал !
    Или нека аз да налучкам --2014 г.
    А сега сме 2017 и договор за Силата на Сибир 2 все още няма ,а и Китай не го искат. Нещо повече -предоговарят обемите за доставки по Силата на Сибир 1.
  • 60 no name no face no number

    5 3 Отговор
    Скоро всички ще обърнат гръб на тези наглеци така , че споко Russia
  • 61 Kcaniba

    7 7 Отговор
    В коневръза пак е неспокойно.....и по неспокойно ще става,с падането на цените на изкопаемите горива,санкцийте,войнстеното поведение срещу целия свят....империята на злото агонизира товорищи,не поняли.....

    Коментиран от #62

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Различен

    12 4 Отговор
    Абе, вие в този форум тук, идиоти ли сте??
    Да спрем газа? Добре! Да затворим АЕЦ! Още по-добре! Да ликвидираме Нефтохим? Перфектно!!! Да обявим война на Русия? Мечтата на всеки побъркан цървул!
    Внимавайте какво си пожелавате, защото времето на студа и свещите, както и глада ще ви се стори рая!
  • 65 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    санкциите са добро ,но за съжаление времено решение.русия като фалира европа пак ще граничи със 150 млн.мизерни и объркани хорица,което наново ще я накара да ги храни и стабилизира както го е правила поне 3 пъти за последните 100 години,после като се стабилизират пак ще почнат да ни плашат с ракети и да ни дават акъл кое как става и така ще си върви.

    Коментиран от #66

  • 66 Монго

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    "...русия като фалира..."
    Последно, Русия фалирала ли е, както твърдиш досега или още ще чакаме, както си го написала сега?

    Коментиран от #67

  • 67 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #66 от "Монго":

    русия е ФАЛИРАЛА .прочете ли го добре?тва не е мое мнение ,а мнение на основните руски икономисти,както и на показателите на руската икономика.пратил съм ти поне няколко статии на руски от източници близки до кремъл,които твърдят именно тва.само не знам що ме питаш всеки път едно и също?всъщност знам,като милиционер няма кво друго да напишеш и спамиш .
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания