726 2

Рама: Сърбия да признае Косово

Той призова за комуникация между Прищина и Белград

Росен Стойчев

Албанският премиер Еди Рама призова Сърбия да признае независимостта на Косово, съобщи N1.

Той направи това в своята страница във Facebook. Според него това би било „ясно решение по пътя през тъмния тунел към светлината“.

Рама призова Прищина и Белград да продължат диалога. Той посочи изказване на сръбския президент Александър Вучич, според което диалога на Сърбия с Косово е от решаващо значение за сръбската държава.

„Време е да спрем да заравяме главата си в пясъка. Ние трябва да бъдем реалисти. Не бива да предадем това, което имаме, но и не трябва да чакаме да ни върнат това, което сме загубили“, написа Вучич в специална статия.

Рама припомни, че историята на Балканите е белязана от кървава жестокост. Според него трябва да се направят оптимистични стъпки, за да може това да се преодолее.

Албания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 13:11  26.07.17
  Стъпка Единствена: Албанците си обират крушите от Косово, Македония и Гърция завинаги.
 • непредубеден
  Отговор
  2 11:29  27.07.17
  Не може да си затваряме очите пред факти и история. Албанците от 300 години са преобладаващ етнос в Косово. Друг е въпроса защо е така- помогнали са турците , като са направили етническа чистка на сърбите и са ги прогонили на север. Засега решението на въпроса , колкото и да не се харесва нито на албанци ,нито на сърби е размяна на територии. Албанците косовари връщат северните покрайнини от Митровица нагоре на Сърбия. Сърбия дава долината на Прешево на косоварите, където те са мнозинство. Това е мирния начин. Другия е нова война с неизвестен край. Сегашната патова ситуация не решава нищо, понеже края на безконтролното плодене на шиптърите не се види и в един момент може да стане така, че срещу тях да бъде насочено оръжие едновременно от Сърбия, Черна гора, Гърция и България . Жална им майка тогава.

Напиши коментар:


Публикувай