Last news in Fakti

26 Юли, 2017 13:04 1 416 2

Македония одобри споразумението с България

  • македония-
  • споразумение-
  • българия

Зоран Заев може да го подпише

Македония одобри споразумението с България - 1
Снимка: БТА/AP

Македонското правителство одобри договора за добросъседство с България, съобщи Time.mk.

Проектът по споразумението беше разгледан по време на днешното заседание. Македонският премиер Зоран Заев получи позволение да подпише договора.

Договорът беше договорен по време на посещението на Заев в България през миналия месец. Това стана ясно след негови разговори с премиера Бойко Борисов.

Македонският президент Георге Иванов вече призова правителството на СДСМ да разясни подробностите по споразумението.

„Президентът смята, че винаги трябва да се имат впредвид националните интереси на Македония. Според него нито едно международно споразумение не бива да ги застрашава. Лиспата на прозрачност предизвиква опасения в обществото“, се казва в изявление от президентството.

Негативно мнение към споразумението вече изказаха от опозиционната ВМРО – ДПМНЕ. То обаче може да е ключово за преговорите на Македония с ЕС и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Истината

    6 0 Отговор
    Руско-сръбската агентура до последно се опитва да прегради пътя на Република Македония към ЕС и НАТО. Какви "симетрии" търсят Груевски и Милошоски ? Стига манипулации и лъжи ! Пред фактите и Боговете мълчат ! Не народът на България произлиза от историята на "македонската" държава, а народът на Р.Македония произлиза от историята на българската държава и не сегашната държава България е получавала и получава подкрепата на Р. Македония, а точно обратното - сегашната държава Р. Македония е получавала и получава международната, Европейска и Евроатлантическа подкрепа на България.
Новини по държави: