478 0

"Хамас" остава в "черния" списък на ЕС 

Европейският съд потвърди - палестинското движение е терористична организация

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Съдът на Европейския съюз остави палестинското ислямистко движение "Хамас", което управлява в ивицата Газа, в списъка на ЕС на терористичните организации, предаде Reuters.

В постановление Европейският съд посочва, че Първоинстанционният съд на ЕС не е трябвало да заличава Хамас от европейския списък на терористичните организации и поради това му връща случая за преразглеждане.

На 17 декември 2014 г., за всеобща изненада Първоинстанционният съд отмени заради процедурно нарушение вписването на Хамас в терористичния списък на ЕС, припомня АР.

Европейският съд потвърди отпадането от списъка на тамилската сепаратистка организация "Тигри за освобождение на Тамил Илам", по-известна като "Тамилските тигри".

С отделно постановление от 16 октомври 2014 г. "Тамилските тигри" бяха извадени от списъка на ЕС, пак поради процедурно нарушение.

Люксембург


Още по темата

 • ООН: Вдигнете блокадата на Газа

  ООН: Вдигнете блокадата на Газа

  Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за отменяне на израелската и египетската блокада, наложена срещу ивицата Газа, която преживява ...
  30.08.2017
  754
  0
 • Израел отново удари по Газа (ВИДЕО)

  Израел отново удари по Газа (ВИДЕО)

  Израелската армия е нанесла въздушни удари по две позиции на Хамас в Газа в отговор на ракета, изстреляна към Израел, предадоха световните ...
  9.08.2017
  1 144
  3
 • Ивицата Газа остана на тъмно (ВИДЕО)

  Ивицата Газа остана на тъмно (ВИДЕО)

  Единствената действаща електроцентрала в ивицата Газа бе изключена снощи поради остър недостиг на гориво, оставяйки целия палестински анклав без ток, ...
  13.07.2017
  1 101
  0

Напиши коментар:


Публикувай