26 Юли, 2017 21:16 1 854 2

Украйна отне гражданството на Михаил Саакашвили 

  • михаил саакашвили -
  • петро порошенко-
  • гражданство-
  • украйна-
  • грузия

Бившият грузински президент е обвинен, че "съзнателно е предоставил невярна информация или фалшиви документи"

Украйна отне гражданството на Михаил Саакашвили  - 1
Снимки: БТА/АР

С указ на президента Петро Порошенко бившият ръководител на Одеска област Михаил Саакашвили е лишен от украинско гражданство, съобщи ТАСС. Агенцията цитира информация, поместена на сайта на Държавната миграционна служба на Украйна.

В съобщението се казва, че Саакашвили "съзнателно е предоставил невярна информация или фалшиви документи".

Бившият грузински президент получи украинско гражданство на 30 май 2015 г. и същия ден бе назначен за ръководител на администрацията на Одеска област. Половин година по-късно той подаде оставка и създаде политическата партия "Движение на новите сили на Михаил Саакашвили".

Украйна отне гражданството на Михаил Саакашвили 

По-рано от партията му, коментирайки непотвърдената още информация, че Саакашвили ще бъде лишен от гражданство, заявиха, че ако това стане, ще означава, че Порошенко действа в духа на предшественика си Виктор Янукович и "поема по пътя на антиконституционните действия в името на узурпирането на властта и запазването й на всяка цена".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 1 Отговор
    Хохохохоо
    Хохолите - козяшкиье плавници!))
  • 2 ДЖУГАШВИЛИ

    4 1 Отговор
    САКААШВИЛИ ЗАПОЧВА ДА СИ ГО МЕСТИ........
    И АЗ С НЕГО.....
Новини по държави: