Last news in Fakti

30 Юли, 2017 23:29 1 104 5

EK: Необходимо е европейско решение за Кипър

  • кипър-
  • ек-
  • никозия-
  • преговори-
  • жан-клод юнкер
EK: Необходимо е европейско решение за Кипър - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в свое писмо до президента на Република Кипър Никос Анастасиадис посочва необходимостта от намиране на европейско решение на проблема за етнически разделения остров, съобщава Reuters.

Всяко решение на кипърския проблем трябва да бъде европейско, тъй като ЕС предлага най-добрите перспективи за траен мир и просперитет на двете етнически общности в Кипър, а също и за стабилността в региона, се казва в писмото на Юнкер.

В него Юнкер изтъква, че както той самият, така и ЕС ще стоят и занапред твърдо зад предлаганата от Брюксел рамка за Кипър, предвиждаща по-нататъшно укрепване на историческите връзки между двете кипърски общности, и уверява, че Комисията неотклонно ще подкрепя и продължаването на преговорите за острова.

EK: Необходимо е европейско решение за Кипър


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял кахър

    10 2 Отговор
    Пратете им хомосексуалисти, бежанци и гласувайте за санкции против Русия - те ти европейско решение )))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бобо

    5 0 Отговор
    България има основен принос за това. В европейскати Кипър е пълно с булгарски роми занимаващи се древни професии, джебчийство. Да ама не европейски кипър не е впечатлен от тези европейски ценности и не пуска нашего брата в турската част.
  • 4 Хасан

    1 6 Отговор
    Турция да си вземе цялото и ето ти решение на проблема...без туй гърците са тежест за Европа..лениви..дайте ги на иурците и ще видим как ще работят

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Моли се Турция да запази сегашните си граници. А и между другото и там не понасят хора от етноса с име на алкохолна напитка. Така че не се напъвай.
Новини по държави: