2 010 8

ЕК призна за двойния стандарт в храните

Юнкер заяви, че е неприемливо да има разделение на потребителите

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна за двойния стандарт в храните, предлагани на източноевропейския пазар, съобщи Yahoo News.

През последните месеци се заговори за сериозния проблем, който раздели потребителите на две – такива от Западна Европа, хранещи се с качествени продукти, и такива от Източна Европа, на които им се предлагат храни с по-ниско качество.

Жан-Клод Юнкер заяви, че тези твърдения са „реални“ и трябва да се реши проблемът с двойните стандарти за храните на Стария континент. По думите му е „неприемливо“ в някои страни да се предлагат по-некачествени продукти.

„Не ми харесва идеята в Европа да има граждани втора категория. Това е напълно неприемливо“, заяви Юнкер след среща със словашкия премиер Роберт Фицо, обещавайки да сложи край на „този дискриминационен начин за доставка на хранителни стоки“.

Проучвания в Унгария, Словакия и Чехия показаха, че много продукти, продавани с идентични опаковки, са с по-високо качество в други страни от Европейския съюз.

Подобна тенденция бе забелязана и в България. Проучване показа, че поне седем от 31 продукта – закупени от едни и същи вериги магазини в Австрия и Германия – са с различно качество.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:53  27.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 15:53  27.07.17
  Публикувано във факти.бг: „Не ми харесва идеята в Европа да има граждани втора категория. Това е напълно неприемливо“, заяви Юнкер Като не ти харесва, що го правите бе мамин сладък...
 • да ве
  Отговор
  3 15:57  27.07.17
  Та какъв ще е отговор на ЦК на ЕК да чакаме ли да наложат глоби и да спрат техните си фирми , ха дано но надали ?!
 • Гост 35
  Отговор
  4 16:45  27.07.17
  Класическа демагогия. Неприемливо е, ама няма да го преустановим.

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  5 16:58  27.07.17
  По оценките на постовете, гледам има и малоумник, на който му харесва да е "втора ръка". Е, с такива подлоги, това ни е съдбата.
 • Различен
  Отговор
  6 17:35  27.07.17
  М-даааа! А кога ще осъзнаят нЕкои, че разликата в стандарта не е само при храните??? Различни са битовата химия, козметиката, техниката, автомобилите и всичко за каквото се сетите още!!!!!!!!!!
 • Ироничен
  Отговор
  7 17:44  27.07.17
  Признанието е след половин година проучвания. Ако може, да се размине....
 • незнайко
  Отговор
  8 09:47  28.07.17
  ПОЛЕКА ЛЕКА СЕ РАЗБИРА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! СТАНДАРТА Е НЕ САМО ДО ХРАНИТЕ, НО И В ЗАПЛАЩАНЕТО ! ИМПЕРИАЛИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ПРОСЪЩЕСТВУВАТ В ПЪЛНА СИЛА ! НА ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАМЕ ?

Напиши коментар:


Публикувай