Last news in Fakti

27 Юли, 2017 16:48 4 677 64

Русия остава в Сирия още половин век

  • хмеймим-
  • сирия-
  • база-
  • русия-
  • владимир путин-
  • самолети-
  • башар асад

Владимир Путин одобри споразумение за ползване на базата в Хмеймим

Русия остава в Сирия още половин век - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин подписа закон, ратифицирайки споразумение със сирийското правителство за базата в Хмеймим, съобщи „Индипендънт“.

Още през месец януари в Дамаск двете страни начертаха рамката за ползване на военновъздушната база от страна на руските въоръжени сили. Именно от нея руската бойна авиация нанася удари на сирийска земя.

Руският президент Владимир Путин одобри споразумението, което бе подкрепено и от двете камари на руския парламент. В документа се посочва, че руските сили ще оперират от базата за 49 години, с възможност за удължаване периода с още 25.

В края на миналия месец сирийският президент Башар Асад посети военновъздушната база „Хмеймим“ в Латакия, като дори се качи на руски изтребител Су-35. Русия е най-близкият съюзник на режима на Асад.

Сирийската гражданска война навлезе в седмата си година. От началото на конфликта бяха убити и ранени милиони сирийци, а огромна част от населението напусна домовете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    40 48 Отговор
    Е то се знаеше ,че руснаците за това отидоха в Сирия-влияние в целият Б.Изток. Големите си защитават гео-политическите интереси. Това е реалито.
  • 2 Евалата пич

    73 41 Отговор
    Е все пак всичко е законно. По покана и със договор. Явно наистина Путин е играч и то най-големия.
  • 3 onq s konq

    53 64 Отговор
    Действат по същия начин както в България и в Източна Европа-ВЛИЗАТ ДА "ОСВОБОЖДАВАТ"...И ЗАБРАВЯТ ДА СИ ТРЪГНАТ!

    Коментиран от #4, #5, #62

  • 4 Мони

    44 43 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Доста е ниско от твоя страна такова твърдение-поне чалмите ги пращат при алах.
  • 5 гост 3

    63 40 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Само да те питам, понеже не се сещам, кога и къде в България е имало Руска/Съветска база?

    Коментиран от #7, #8

  • 6 СССР Forever

    38 43 Отговор
    Не бойте се деца, скоро Руските въоръжени сили ще бъдат официално поканени в Египет и в Либия. И без това в Египет е пълно с руска бойна техника, придружена от съответните "инструктори"....

    Даже вече има покана от Либия, но Путин още обмислял подобна стъпка.
  • 7 onq s konq

    41 52 Отговор

    До коментар #5 от "гост 3":

    Тия "провокативни" въпросчета " минаваха само на клубните събрания на Активните борци против фашизма.Естествено че не е имало руски бази в България,понеже ЦЯЛАТА БЕШЕ ЕДНА ОГРОМНА РУСКА БАЗА-въоръжена с руско оръжие и БЕЗПЛАТНА ЗА РУСНАЦИТЕ БЪЛТ ВОЙСКА,т.е. "пушечно месо"!А иначе назлежно си имаше и ракети насочени към Турция най-вече,вкопани в подножието на хълмове...като в бившето Грудово например.На политическия елит беше дадена БЕЗКОНТРОЛНА ВЛАСТ,НО И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО ЧЕ ЕДНО ЗАЛИТАНЕ И ЖИВОТЪТ СЕ ОТНЕМА "НЕВЪЗВРЪЩАЕМО".И след като бе изградена жестока милиция и вездесъща ДС,след като беше налична и безупречна мрежа от доносници,отрядници,Активни борци,ОФ съдилища,партийни секретари които можеха да зачеркнат всеки живот на подопечните им работници---ЗА КАКВО РУСКО ПРИСЪСТВИ Е ГОВОРИМ?Аре без повече елементарни въпроси плииз:)

    Коментиран от #12, #17, #45, #56, #63

  • 8 Спиро

    32 44 Отговор

    До коментар #5 от "гост 3":

    Та то цялата ни държава си беше "руска военна база".
    Ако си забравил... бай ти Георги Димитров е имал напъните да ни прави даже Съветска република. Задунайская.
    Айде честито на сирийците. Ще строят сега и те комунизъм, а по -нататък и на Башар Асад мавзолей ще направят....до паметника на Ленин.
    И такъв ще имат.

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Kcaniba

    42 9 Отговор
    Всичкото трол и козяшки роб в траур!!!
  • 10 Бат Ваню

    28 43 Отговор

    До коментар #8 от "Спиро":

    .....то цяла източна Европа си беше руска военна база.... и.... като си тръгнаха руснаците.... оставиха само разруха... ;-( ... 30 г. не може да се оправиме...и още... поне.... 20 ше треат.... Двете Германии 30 г. немогат да се изравнят ( а представете си как ги дърпат !.... абе тя темата е дълга....
  • 11 pInochet

    50 23 Отговор
    Няма по мр ъсна дума от демокрацията. Това е трудно да се каже с думи, но прилича на комбинация
    от ДЕМАГОГИЯ + АНАРХИЯ + БЕЗВЛАСТИЕ.
    Не това очаквахме когато започнаха промените.
    За сведение на сополанковците които пишат платени коментари преди демокрацията имахме:
    -Работеща промишленост. -Селско стопанство що годе добре. -Армия способна да ни защити.
    -Всички ци гани работеха. -Богоизбраните не бяха толкова много и не се крадеше толкова.
    -Образованието ни беше на много високо ниво. -И здравеопазването си беше добре за времето
    Сега някой да даде пример за нещо хубаво от настоящето ???????
  • 12 Знаещ

    48 21 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Ракетите е нормално да бъдат насочени към Турция. Ние друг реален враг нямаме. Не съм чул друг освен Ердоган да има претенции към Кърджали например и да твърди, че това е една от териториите скъпи на турците, но извън тяхната граница. Докато има такива като теб ще сме на това дередже. И понеже си доказано неук ще ти кажа, че тогава бяхме сигурно защитени като трябваше да издържим само няколко часа докато дойдат руснаците, а сега когато му скимне на султана Ердоган може да ни открадне Кърджали и европейците само ще напишат сълзлива декларация, че са против и нищо няма да направят. Виж, че турчина си арестува германски гражданин само защото не е съгласе с Ердоган и феса им се изсмя в лицето в отговор на немската декларация. Да не коментираме, че тогава имахме наистина сериозна и добре въоръжена за времето си армия с достатъчно на брой съвременни самолети, танкове и ракети, а сега имаме един хеликоптер и евентуално един летящ самолет и то от тогавашните.
  • 13 Контра

    22 37 Отговор
    Тия са непоправими оптимисти ха ха ха Русия след 50 години
  • 14 начо

    23 41 Отговор
    русия е в период на разпад,за 50 години не може и да се говори
  • 15 кирил

    20 38 Отговор
    така се набутаха че излизането им ще бъде както от афганистан,после филмът сме го гледали
  • 16 Знаещ

    43 20 Отговор

    До коментар #8 от "Спиро":

    Я, появи се един по-неук и от коня. Сега ще те образовам малко. В Русия както и в България отдавна няма комунизъм. Там комунистите и социалистите взети заедно нямат, и 10% от депутатите. И двете страни сме капиталистически, но там след дълги години управление на предатели верни на еврогейовете се появи Путин, който успя да върне Русия в правия път, а ние не знам кога ще си изберем управник, който да се грижи за интересите на РОДИНАТА си. Така както Орбан и Путин се грижат за своите.

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 17 999

    34 16 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    А бе ти или си на тежки на.....ци или си тотален лъжец и тъ.....ар. Ама взимай си хапчетата против наглост ,че вече ни умиля.Бива лизане на краварски з.....ци ама ти прегряваш. Да не гониш някаква премия????
  • 18 Спиро

    18 29 Отговор

    До коментар #16 от "Знаещ":

    Благодаря за уроците. Осветли ми пътя просто...
    Ще ми обясниш ли как едни и същи хора до вчера бяха убедени комунисти а днес са капиталисти? Преспал и размислил??
    Путин не се е появил от нищото. Той е КГБ кадър. А КГБ е инструмент на болшевишката клика в Русия да държат населението в "правия път". Репресии, трудови лагери, тюрме.... Сибир. Да ти описвам ли? Тайна полиция още се нарича.
    Та идеята ми е да ти обясня, че няма нужда да ми казваш кой какви проценти има представители в ДУМАТА. Системата там не е променена. Ако бяха капиталисти то със сигурност индустрията им щеше да запълва всякакви пазарни ниши. А тука все чета идиотски изрази, че руснаците нямат свястна кола, защото Путин още не бил наредил(??!!) Това ли е капитализъм, пич?? Ресурси има необятни. Но Путин не е казал още. Това е.
    Проблема е, че гледат само да пазят Революцията. Всичко на това е подчинено. Сещаш ли се за други държави които само "си пазят Революцията"?
    ....Куба, КНДР, Иран,..... ние до неотдавна. Все държави с мед да ги намажеш. Има култ към някаква мумия в мавзолей и нищо друго не е важно.
    Като ти харесва това, вече има и Сирия. Можеш да си подадеш документите

    Коментиран от #21

  • 19 чегевара

    18 33 Отговор

    До коментар #16 от "Знаещ":

    в рашастан няма капитализъм,там има феодализъм от най уродлив вид.това е държавата с най голямо социалнонеравенство в света.също така никога не е имало социализъм.такъв има в скандинавия франция холандия канада.в раша винаги е било феодализъм

    Коментиран от #24

  • 20 кирил

    18 21 Отговор

    До коментар #16 от "Знаещ":

    как го наричат,соц капитализъм или феодализъм ,няма значение.след юдейско болшевишката революция политиката винаги е граби в русия и съхранявай награбеното в сигурни демокрации.сегашните кремълци са шампиони в това
  • 21 Знаещ

    26 16 Отговор

    До коментар #18 от "Спиро":

    Пропусна Китай. Там си пазят революцията и нямат демократични избори, но скоро ще бъдат най-силната икономически и военно страна в света. Китайците вместо да взимат трилиони долари кредити като американците са страната, която им дава парите. Наистина са много напред, но ти най-тенденциозно ги изпусна. Ахахахахахахахахаха.

    Коментиран от #22

  • 22 Спиро

    8 19 Отговор

    До коментар #21 от "Знаещ":

    Признавам. Изтървах ги тях.
    Това е изключението, което потвърждава правилото. Типичен пример за капитализъм. Но предполагам това променя нещата в Русия??

    Коментиран от #25

  • 23 дядо Любен

    13 25 Отговор
    Между Путин и Ердоган...почти никаква разлика...колкото повече шават-токова по дълбоко им влиза!Да не гледат русие Сирия през крив макарон...нали,на времето ,бяха също толкова сигурни с постоянното си присъствие в Авганистан...!?!??
  • 24 Знаещ

    32 14 Отговор

    До коментар #19 от "чегевара":

    Това е държавата, която ни е освободила от турско робство. От това повече НИКОЙ НЕ Е ПРАВИЛ ЗА НАС. Англичаните са тези, които заплашват Русия с война ако превземе Цариград и пречи на България да си върне Одрин. Също така англичаните през втората световна война без никаква причина бомбандираха София и убиха хиляди българи, и разрушиха хиляди сгради.

    Коментиран от #26

  • 25 Знаещ

    22 15 Отговор

    До коментар #22 от "Спиро":

    Да много. Двете държави обединени след максимум 20 години ще имат най-мощната армия в света и краварите няма да си развяват байряка. Путин не напразно им направи дребни териториални отстъпки, а американците вместо да се разбират с тях ги заплашват с ядрен удар. Много умно, няма що.

    Коментиран от #36

  • 26 дядо Любен

    15 24 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    Така е..."освободиха" ни,построиха фабрика за русенско варено,и до днес ги изхранваме...!Явно,си от тези,които всеотдайно оценяат и служат на този,който помогне с нещо...ама,да си размърдате задниците,и направите нещо за децата си и за самите себе си...едва ли!!!!Чакайте още малко и русите са отово тук...така че-споко!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Знаещ

    26 16 Отговор

    До коментар #26 от "дядо Любен":

    Явно си турчин. ДА, ОСВОБОДИХА НИ ОТ 500 ГОДИНИ ТУРСКО РОБСТВО.

    Коментиран от #29

  • 28 гост 3

    21 13 Отговор

    До коментар #26 от "дядо Любен":

    Днес чух последните статистики:
    Между 2,8 и 3,5 млн. принудително изселени българи от 89-та насам или така наречените "икономически емигранти". Хора на които родителите и прародителите не са се чудили как да свързват двата края, а са имали къде и какво да работят. ... А ти продължавай с глупостите за русенското варено!
    Чакай още малко и ще станеш една кожа по-къс.

    Коментиран от #31

  • 29 дядо Любен

    13 18 Отговор

    До коментар #27 от "Знаещ":

    Кой друг народ,се е оставил да бъде тъпкан и унижаван 500г???Турчин съм,колкото ти си патагонец...но ищо чудно,и такъв да си!
  • 30 onq s konq

    18 20 Отговор
    Ей "знещ",ти детенце от смесен брак ли си и драскащо от Руссия?С баща мужик и майка българка или обратно?А задавал ли си си въпроса защо негодуваш срещу Запада?Ще ти помогна-защото не си добре финансово/да не кажа зле/.А защо аз не искам Русия? Ами защото съм О.К. финансово и една руска ориентация ще ме направи клошар!И прави разлика-не съм богат,а заможен,при това стабилна.Та продължавай да си знаещ,но се стреми да станеш МОЖЕЩ като мене...Понял, симпатягата бродягата:)

    Коментиран от #32

  • 31 дядо Любен

    14 21 Отговор

    До коментар #28 от "гост 3":

    Потомък съм на гонените и кланите от османците българи от Одринска Тракия!Горд съм със това и докъто има такива като тебе,ще напомням непрекъснато за руенсото варено!

    Коментиран от #43

  • 32 Знаещ

    19 17 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Прав си. Много съм зле финансово. Това е и причината да купя на сина си 4 годишен дъргел (бмв 320д) по случай 18-тия му рожден ден, а не както той си мечтаеше новата цетка купе кабрио и да ти пиша от плаж в Южна Испания. Тук в 20.10 часа местно време още е слънчево и хората се пекат. Хахахахахаха. Много сте ми забавни сороските тролове. Честно!!!

    Коментиран от #33, #35, #41

  • 33 дядо Любен

    12 24 Отговор

    До коментар #32 от "Знаещ":

    Какво правиш в Испания...тарикат!Ходи в Москва...там ще станеш милионерин....защо Испания!Знам,че имате там голям руски контингент...то си личи!Защо не пишешнаправо на руски,а се мъчиш на Български?

    Коментиран от #34, #37

  • 34 Монго

    22 11 Отговор

    До коментар #33 от "дядо Любен":

    Забелязвам, че някой друг се мъчи с българския език. И стига сте пращали хората в Москва или Сибир. Ще ходят където си искат! А вашето е някак си по комсомолски, по партийно му!
  • 35 Бат Ваню

    8 18 Отговор

    До коментар #32 от "Знаещ":

    ...аве... незнам дали си знаещ.... ама определено си можещ.... с толко плюса.... ха ха ха..... Русия ни е освободила... верно е... но... не е даром .... имало е бая опълченци ... и... заради руски интереси на балканите и влияние в Европа... но... ни е освободила... верно е... Ние сме признателни... но.... само неколко години след това ни оставя голи и боси в Сръбско-Българската война....и... тука пак трее се повтарям.... Ако не бехме спечелили ко таа? а?.... ха ха ха... Да не говориме че връщат източна Европа години - години назад.... ГДР нема общо с ФРГ ...освен с езика.... ха хах... дет се вика ... не знаят къде се намират....Куба.. .от Рай- пустиня... карат 80 годишни американски шевролети.... аха.... и така
  • 36 Спиро

    9 18 Отговор

    До коментар #25 от "Знаещ":

    Кой с кого ще се обединява само не разбрах?
    Китай ще влиза в руската федерация или Русия ще става провинция?
    Двете държави си имат собствени армии и едва ли на някой му е минавало през ума да имат " най-силната армия". Смени си ника.
    Няма вечни приятелства и съюзи. Няма как да го отречеш. Дори и да се съюзят срещу "краварите" после няма как да не се хванат за гушите

    Коментиран от #39

  • 37 Знаещ

    21 6 Отговор

    До коментар #33 от "дядо Любен":

    Българин съм и живея в България. В Испания съм на почивка. Баща ми по комунизма работеше като инжинер в завод електроника, а майка ми беше икономист със заплата от 230 лева. Дядо ми е бил офицер от БЪЛГАРСКАТА царска армия като е раняван 2 пъти и награждаван многократно преди 1944 година. Май съм от българите, които могат да се гордеят с дедите си.

    Коментиран от #38

  • 38 Бат Ваню

    5 17 Отговор

    До коментар #37 от "Знаещ":

    ..... искаш да са поправиш за предишните коментари ли?... ха хах ....

    Коментиран от #40

  • 39 Знаещ

    17 5 Отговор

    До коментар #36 от "Спиро":

    Всеки си гледа интересите. Франция и Германия никога не са се обичали, но сега заради общия интерес играят в един отбор. С Русия и Китай е същотото. Китай колкото по-мощен става толкова повече ресурси ще му трябват, а Русия държи сериозна част от ресурсите на планетата, а и двете са враг на краварите.

    Коментиран от #42

  • 40 Знаещ

    23 4 Отговор

    До коментар #38 от "Бат Ваню":

    Няма какво да поправям. Това което мисля и чувствам, това пиша. Аз не свързвам Путин с комунизъм, а и не отричам това, което е постигнала България преди 1989 година. Тогава наистина имахме добро образование, добра медицина и добре въоръжена за времето си армия. Да не забравяме, че тогава сме били 26-та икономика в света. Освен това станахме от 6 на 9 милиона, а сега ако махнем циганите нямаме и 4.

    Коментиран от #49

  • 41 Знаещ

    16 5 Отговор

    До коментар #32 от "Знаещ":

    Искам да се извиня на всички съфорумници за съобщаването на материалното ми състояние. То не касае никого и никой не го интересува какво е, нито пък има значение за коментарите. Просто не мога да оставя коня с 400 годишната си каруца и скромния си интелект да се прави на велик, и да ме обижда.
  • 42 Спиро

    4 11 Отговор

    До коментар #39 от "Знаещ":

    Добре, значи все пак разбираш че никоя от тях двете няма да приеме ролята на "по-малкия брат" и да остави водещата роля на другия. Ще се разбират до тогава докато имат общи интереси. Това е да речем общият враг - "краварите". Когато дразнителят изчезне ще се обърнат един срещу друг. Все ще намерят за какво. За сфери за влияние.
  • 43 гост 3

    11 3 Отговор

    До коментар #31 от "дядо Любен":

    Явно дядовците ти са успели избягат от гоненията и да запазят семето си за теб, ама като ти гледам разсъжденията и как доброволно и доволно си си опънал кожата, напразно са се мъчили. Позор!
    Мани го това с Русия. В България си и много издишаш в заключенията си спрямо опоненти, които дори не са споменали или свързали написаното от тях с Русия.

    Коментиран от #47

  • 44 Знаещ

    11 4 Отговор
    Възможно е, но не напразно споменах за териториалните отстъпки на Путин. Той явно гледа да изглади бъдещите пречки. Иначе нямаше никакъв смисъл да го прави, явно счита, че Китай имайки териториални спорове с Индия и нямайки такива с Русия ще има повече причини да търси съюзник в лицето на Русия. Ресурсите както вече казах също не са за подценяване.
  • 45 Да го тура на Катъра

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Пак дрънкаш простотии!
    - А бе ти кога ще спреш де се изказваш по теми, за които си пълен лаик?
    Всички разбраха, че си полуграмотен с полу нисше образование, наврян някъде Добруджа. Имащ стара раздрънкана тройка, която повече стои отколкото да върви, о.рана от кокошките в курника.
    Как въобще ти хрумва да мислиш, че имаш правилна мисъл след като дори не си съвременник на събитията?
    Говориш сякаш си наясно с нещата, а вероятно не си бил и сперматозоид през 90-те години ...
    Смешен си! - Разбираш ли?
  • 46 Пазарен Либерализатор

    9 22 Отговор
    Чудех се дали в Сирия може да стане още по-зле. Е може! Сега единствено в Северна Корея ликуват, понеже вече има по-зле и от тях.
    Където се намесят пияните ушанки настъпва мизерия и нищета.
  • 47 Знаещ

    15 3 Отговор

    До коментар #43 от "гост 3":

    Според теб издишам, според други не. Всеки си има право на мнение. Важното е, че работата ми позволява, а понякога и ме задължава да пътувам много по света, и по тази причина виждам много неща, които коня например никога няма да види. А това плюс образованието ми много помага да си изградя правилна представа за света. Ако видиш в какво се превръщат някои части на Европа само за 5-10 години и ти ще разбереш защо одобрявам действията на Орбан и Путин, и защо не понасям мюсулманите и политиката на Меркел и Сорос. Мигрантите започнаха да ни гледат с презрение на собствения ни континент.

    Коментиран от #48

  • 48 гост 3

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Знаещ":

    Виж към кого ми е адресиран поста!

    Коментиран от #50

  • 49 Бат Ваню

    4 18 Отговор

    До коментар #40 от "Знаещ":

    .... ха хах а....аве....(трее пак се повтарам) армия ... имали сме ....да пазиме СССР от разпадане..... образование....ми.... при таа цензура.... кво да е било.... ха ха ха.... освен убаво.... ха хах а... Са ми се надуваш с некво БМВ 320.... тогава кво се е карало а?.... и по какво?..... Когато ние сме правили конгреси.... хората са правили магистрали....и ... така........

    Коментиран от #53

  • 50 Знаещ

    13 2 Отговор

    До коментар #48 от "гост 3":

    Да, не погледнах. Вечерта започна голямото плюене и автоматично го свързах с мен, 😊😊😔

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Да го тура на Катъра

    24 10 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Ваню":

    И ти си един дървен шоп...
    Кога пък си пазил СССР бе? - Пазел...
    Да вземеш да се поинтересуваш какво е състоянието на страната след Втората Световна и особено икономиката. -Много ме е ме яд на такива, които говорят колкото да не умрат. А като ти гледам словореда си типичен за западната част на страната. Пълно с думи, а в същността на всичко кръгла нула.
    Добре е да се информираш и за състояниет она гърциья, която е аналогична страна по- кое време взе да дърпа напред? - ИСтината е драги, че гръчите взеха да мърдат едва през 90години - сокато ЕС не реши да налее пари там. До тогава гърците бяха по- зле и от нас.
    И недей да ми дрънкаш празни приказки защото аз помня и онава време и настоящото.
    Ако и ти си "некъв" софийски цървул на 30-на години вземи си затвори устата "шото" хабер нямаш какво беше.
    Не се чувствай длъжен да ми отговаряш! - Не ми се говори с хора, които говорят колкото да не умрат, като Коня например. Ако и ти си от същата възрастова група... - Вървете да си говорите с бабите и дядовците си, кога се създаваха индустриалните предприятия и кога градовете се развиваха. След това може само да слушаш тук, кой какво говори за да научиш каква е била истината.
    Пазил бил СССР....

    Коментиран от #55

  • 54 Трол

    24 7 Отговор
    Краварските подлоги да се напънат над темите за виаграта в америкатската армия, за многополовите в канадската армия и как двама руснака направиха за смях някакъв американски зам.министър! Ама там ги нямааааа...
  • 55 Бат Ваню

    4 17 Отговор

    До коментар #53 от "Да го тура на Катъра":

    .... ха ха ха....да зема ти отговора а? .... ха хах а.... Дълго време в соц времената се сравяват с 1939 г. и... я стигат де.... ха хаха... Що ли 1939 а? ха хах а.... Аз не съм пазил СССР....наща армия го е пазила....и...сме пращали войски в съюзни държави..... :( .... за Гърция.... 70-те години ... в Гърция е рай....истински запад.... Мърдали едва през 90 - те години .... ха ха ха.... Кви червила са имали у Гърция....ха ха ха.....

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дон

    6 15 Отговор
    Ясно! Тази държава няма да се оправи в следващите 49 години!

    Коментиран от #59

  • 58 Да го тура на Катъра

    18 3 Отговор

    До коментар #55 от "Бат Ваню":

    С коя година искаш да го сравняваме бе?
    - Ха ха ха - ма ха ха ... Не ми се говорят неща на изуст.
    Наистина няма абсолютно никаква идея нито от времената на Варшавският Договор - нито от Гърция!
    Аз съм свидете бе .. - Тръгнал да ми обяснява какво сме били пазели. И какво като ходехме в съседни държави от Соц-а? - Сега не ходим ли бе? Няма нужда да ми говориш за историята от близкото минала, аз го видях не съм го чул от някой. Така че спри да дрънкаш простотии.
    Личи си че нямаш НИКАКВА- АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПРЕДСТАВА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 40-50 години.
    Гърците били добре.... - Ей момченце хич те няма! Гърците си построиха повечето си пътища през 90 години бе. - Поне млъкни ! Не си ходил в чужбина явно нито сега - нито по онова време.
  • 59 Монго

    13 0 Отговор

    До коментар #57 от "Дон":

    Щооо, Либия,Афганистан и Ирак цъфтят от атлантическата демокрация?
  • 60 Бай хой

    7 2 Отговор
    Ясноооо, ЕС, сащ, нато, СССР, Русия се дъвчат като горчива краставица. На някои изостаналата ни жалка държавица опоскана от две национални катастрофи до 1944 година им се струва твърде далечна и си мислят че могат да лъжат на поразия за субсидийки от нпо.
    Вярно е че 1989 година бяхме по изостанали от например западно европейските държави. но е лъжа че това е от и по причина на соца. Изоставането ни е от времето на падане под турско робство. само преди него сме били по развити и цивилизовани от запада.
    А сега разликите в пизоставането от запада са огромни. И това не е най важното.

    Продажните копелета не се стряскат от факта че Българите са на изчезване и то точно от политиката и действията на сащ нато и марионетките им в България. Иди му обяснявай на урода че без Българи няма България. Той само протяга ръка за центове и службица и продава Род и Родина.

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ти кога видя тук руски или съветски войски. В кое поделение в границите на България са? И кога?
  • 63 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Коня ти сигурно е умен, щото е кон, но ти си тъп. Язък ти за коня. За теб е тоя лаф от едно време: "Да ти умре коня от срам".
    От много време оная дето се прави на "юрист" не я чета, щото се едно да чета творчество на афро-африкански ром чалга-рапър. Явно ти ще си следващия.
  • 64 Барчо

    9 1 Отговор
    Руснаците са там и ще са там. Оставете ги да унищожат ИД до крак за благото на хората. И за това трябва американчетата да бъдат изгонени от там, щото непрекъснато ще ги закрилят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания