617 1

Сълзотворен газ, гумени куршуми и палки на Храмовия хълм (ВИДЕО+СНИМКИ)

Израелската полиция забрани достъпа до мястото на мъже под 50-годишна възраст

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Израелската полиция обяви, че забранява достъпа до Храмовия хълм на мъже под 50-годишна възраст, с цел избягване на нови безредици след вчерашните сблъсъци, при които бяха ранени десетки палестинци, съобщи ТАСС.

Около 50 палестинци бяха ранени в нови сблъсъци снощи между израелската полиция и палестински вярващи на Храмовия хълм в Ерусалим. Това се случва след прекратения 11-дневен мюсюлмански бойкот на посещаването му заради поставянето на метални детектори от Израел, който вече ги демонтира.

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, а палестинците замеряха униформените с камъни.

Според палестинския Червен полумесец най-малко 46 палестинци са ранени, включително от гумени куршуми и нанесени им телесни повреди. Няколко души са със счупени кости. Според очевидци напрежението се изострило, след като израелски сили затворили една от вратите към храмовия комплекс докато голям брой вярващи се опитвали да влязат.

Бяха направени оценки за сигурността и има индикации, че ще избухнат безредици и демонстрации", заяви полицията в комюнике рано тази сутрин.

"Само мъжете над 50 години и жените на всякаква възраст ще бъдат допускани в района, а някои улици около Стария град ще бъдат с ограничен достъп", уточнява израелската полиция.

В комюникето се подчертава, че са взети всички необходими мерки за сигурност, за да се попречи и отговори на всякакви прояви на насилие по време на петъчната молитва в джамията Ал Акса.

Израел


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ПАСТИР
    Отговор
    1 09:30  28.07.17
    Овцете нямат думата ! Важното е да пасат, и то от време на време !

Напиши коментар:


Публикувай