28 Юли, 2017 09:15 1 164 2

Удар по Тръмп! Сенатът не отмени „Обамакеър“

  • обамакеър-
  • сащ-
  • реформа-
  • здравеопазване-
  • доналд тръмп-
  • сенат-
  • барак обама

Здравната реформа на Барак Обама отново оцеля

Удар по Тръмп! Сенатът не отмени „Обамакеър“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Опитът да бъде отменена здравната реформа на Барак Обама „Обамакеър“ удари на камък. Американският Сенат гласува против, което е сериозен удар по новия президент Доналд Тръмп, съобщи Би Би Си.

За трети път желанието на републиканеца да обърне гръб на здравната реформа на неговия предшественик не се увенча с успех.

Още преди седмици Камарата на представителите на САЩ прие законопроект, който слага край на „Обамакеър“. Той обаче не бе подкрепен в Сената.

„Обамакеър“ бе първият мащабен опит да се реформира здравната система в САЩ от 60-те години на миналия век. Въпреки това Тръмп се изказа остро за него.

Републиканците в американския Сенат коментираха, че неуспехът е „голямо разочарование“. Кръгове във Вашингтон разкритикуваха отмяната на законопроекта на Обама, отбелязвайки, че сега ще пострадат милиони американски семейства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    3 6 Отговор
    Това е поредното доказателство, че дори съпартийците на Дони виждат ясно гафовете му. Когато отменяш нещо, трябва да предложиш по-добро! В противен случай заприличваш на путинофил, който плюе наляво и надясно, а се оказва, че всъщност плюе нагоре....
  • 2 гост

    3 1 Отговор
    Това е най-доброто нещо правено за гражданите в Америка от много години насам, което не облагодетелства само богатите. Доказват, че здравата мисъл надделява и вече е време да предложат импийчмънт. Толкова скандали и проблеми друг президент не е правил за половин година. То е зет, дъщеря, син, та и дъщеря си оставя да преговаря вместо него. Това е срам и позор, плюйте после по нашия президент, че ходел бос в двора си.