Last news in Fakti

28 Юли, 2017 10:20 1 706 10

Бунтовници стрелят с ракети по Мека

  • йемен-
  • мека-
  • саудитска арабия-
  • ракета-
  • абд рабо масур хади-
  • хуси

Ракета, изстреляна от Йемен, е прехваната близо до свещения мюсюлмански град

Бунтовници стрелят с ракети по Мека - 1
Снимки: БТА/АР

Балистична ракета, изстреляна от шиитските бунтовници в Йемен, е била прехваната снощи близо до свещения град Мека в Саудитска Арабия месец преди Хаджа - годишното мюсюлманско поклонение. Това съобщи арабската коалиция в Йемен, цитирана от Reuters.

Ракетата е била прехваната на 69 км южно от Мека. Според коалицията това е бил "отчаян опит на шиитските бунтовници хуси да разстроят Хаджа", който започва в края на август и в който участват близо два милиона поклонници от четирите краища на света

Войната в Йемен противопоставя шиитските бунтовници хуси, съюзници на бившия президент Али Абдула Салех на силите, лоялни на президента Абд Рабо Масур Хади, който е признат от международната общност.

Бунтовници стрелят с ракети по Мека

В конфликта през март 2015 . на страната на Хади се намеси коалиция от арабски страни начело със Саудитска Арабия - регионална сунитска сила, която обвинява йеменските бунтовници, че получават подкрепа от Иран, нейния най-голям шиитски съперник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    23 4 Отговор
    Вече се обърках, кои са терористите, кои са бунтовниците!!!
    Главарезите, убиващи и тероризиращи хората с американски средства, оръжия и обучавани от цру са бунтовниците.
    Бунтовниците срещу американски пари, корпорации, инструктори от цру са терористи!???
  • 2 ТРОЛ

    14 5 Отговор
    ЖАЛКО! Ако ракетата беше нацепила проклетата джамия може би всичкото мюсли щеше да види най-после истината за фалшивата им религия, но са слепи, слепи. Дори и в този случай трябва се замислят кой опази джамията -хората или аллах.
  • 3 Реалист

    2 11 Отговор
    Ей старшинката пак ли глупости пишеш? Добре че са свалили ракетата без да избие невинни хора. А пък ти си си объркан по рождение щом категоризираш хора без да ги познаваш. И си оправи правописа, "главарез с главарез"...
  • 4 чичо Сам

    1 6 Отговор
    С какво са я прихванали ? С Пейтриът ли ? Е те нали не струваха
    Някой даже беше писал и то в Уикито ,че Израел не били доволни от Пейтриът . Обаче те са пресекли над 50 удара -всичките без изключение.

    Коментиран от #5

  • 5 БЪЛХАрия

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "чичо Сам":

    ПУСНАТ ВИ ВЪДИЧКАТА ТУКА И ВИЙ ДРАЩЕТЕ ДО СПУКВАНЕ..ВИЖТЕ ТАЗИ НОВИНА ОТ ПРИМЕРНО АЗИАТСКИ КАНАЛ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ПРЕХВАЩАНЕ НЕ Е ИМАЛО ПРОСТО Е ИЗСТРЯЛЯНА ОТ ДОСТАТЪЧНО ДАЛЕЧЕ ДОСТА ПОД ОБСЕГА И.РАКЕТАТА Е НАМЕРЕНА НЕВЗРИВЕНА КОЕТО Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЛИПСАТА НА КАКВОТО И ДА Е ПРЕХВАЩАНЕ.

    Коментиран от #6

  • 6 чичо Сам

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "БЪЛХАрия":

    Какво има да говориш наизуст -сама била паднала като черно на бяло пише,че е прихваната.


    http://www.arabnews.com/node/1135826/saudi-arabia

    Коментиран от #8

  • 7 Хаджа

    5 0 Отговор
    Добре че са я прихванали, защото щеше да
    убие няколко невинни човека, а друго си е
    след месец на Хаджа ще бъдат няколко хиляди
  • 8 БЪЛХАрия

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "чичо Сам":

    ТАЗИ ВОЙНА В ЙЕМЕН Я ЗАПОЧНА С.АРАБИЯ А ТУЙ КОЕТО МИ ЦИТИРАШ Е САУДИТСКИ ИЗТОЧНИК ПРИ КОЕТО Е ОЧЕВАДНА ФАЛШИВАТА ТЕНДЕЦИОЗНОСТ.
  • 9 Вуте

    3 0 Отговор
    " Балистична ракета, изстреляна от шиитските бунтовници в Йемен" Ехааа!Супер.Тия балистични ракети от РПГ-та ли ги изстрелват?!
  • 10 Фалшиви новини

    1 0 Отговор
    всички са свинете...и едните и други..