2 125 1

Тежка влакова катастрофа в Барселона

Тежък инцидент в Каталуния

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Близо петдесет души пострадаха при тежка влакова катастрофа в испанския град Барселона, съобщи „Ел Мундо“. Някои от пострадалите са в тежко състояние.

Влакът не е успял да спре и се е ударил в бетонната конструкция в края на перона. Инцидентът е станал на гара „Естасион де Франция“, която е сред най-натоварените в региона.

Към гарата бяха изпратени пожарни екипи и няколко линейки. Пострадалите са настанени за лечение в намиращи се наблизо болници, състоянието на някои от тях е тежко.

Службите в Барселона разкриха, че 18 души са хоспитализирани. Петима от тях са в тежко състояние. Инцидентът е станал в натоварен час.

Властите водят разследване защо влакът се е забил в загражденията в края на перона и дали става въпрос за човешка грешка или техническа неизправност.

От българското министерство на външните работи обявиха, че към момента няма данни за пострадали българи при тежкия инцидент в Барселона.

Испания


Още по темата

 • Голям брой имигранти нахлуха в Испания

  Голям брой имигранти нахлуха в Испания

  Голям брой имигранти са пресекли границите на испанския анклав Сеута, съобщи ABC. Подобно голямо движение на имигранти през пешеходните гранични ...
  7.08.2017
  1 242
  3
 • Няма пострадали българи в Барселона

  Няма пострадали българи в Барселона

  Към момента в посолството на България в Мадрид и генералното консулство във Валенсия няма постъпила информация за пострадали български граждани при ...
  28.07.2017
  936
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Естествено
  Отговор
  1 10:09  28.07.17
  Ако българи са били по подръжката, нищо чудно. Там българите са 1/5 от работната ръка на цялата държава. Жалко за пострадалите и материалните щети.

Напиши коментар:


Публикувай