Тема: Украйна

29 Юли, 2017 07:43 2 080 32

Няма решения за създаването на новата държава Малорусия

  • малорусия-
  • донецка народна република-
  • донецк-
  • украйна-
  • александър захарченко

На 18 юли в Донецк бе огласена инициатива за създаването на Малорусия като държава правоприемник на Украйна

Не са взети окончателни решения за възможността да се създаде новата държава Малорусия и това беше само предложение, заяви ръководителят на самообявилата се Донецка народна република Александър Захарченко, предаде ТАСС.

Ние предложихме дискусия и направихме своето предложение, каза той, цитиран от Донецката новинарска агенция, като по думите му "никакви окончателни решения не са взети".

Захарченко отбеляза, че идеята за създаването на Малорусия е имала широк обществен отзвук и е получила нееднозначни оценки.

На 18 юли в Донецк бе огласена инициатива за създаването на Малорусия като държава правоприемник на Украйна. Предполагаше се, че в нея ще влязат териториите на Донбас и региони на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    18 18 Отговор
    Е тогава защо "свободните медии" опищяха орталъка--а соросоидите изкараха че пак Кремъл бил замислил този сценарии.Още тогава написах ,че това е предложение-само предложение...Ама тук се разбесняха СерГейчовци и разни други индивиди,които ме убеждаваха,че на Донбас живеят едва ли не 3 милиона терористи....

    Коментиран от #3, #6, #7, #9

  • 2 Sergiy

    16 22 Отговор
    путьо "мисли".... "новососия", "старососия", "лявососия" и т.н., само че той е вече в цунг-цванг ;)) което е супер, путьо ще плаща и то здраво. то и "русия"-има московия това името поне има 300 и нещо годинки, а пак исмислено и открадното "русия" на 200 и нещо, путьо-путьо.
    Да подпишеш меморандум в Будапещт 1994г., да вземеш трети арсенал на ядрено оръщие в света от Украйна и само след 20 години да започнеш война, ами кремъл.....
    Фон Бисмарк-подписан документ с московия, не струва хартия на която поподписан този документ

    Коментиран от #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ххааххааааахххххааа

    17 14 Отговор

    До коментар #3 от "Sergiy":

    Като стн толкова умни и отворени къде ви е Крим бе???
  • 5 Sergiy

    12 21 Отговор
    всеки може да сравни Абхазия (Грузия) до 2008г. (идване на путьо) и след това. До 2008г. курорт-сега никой и нищо.
    Крим до 2014г.- 8 000 000 туристи (6 000 000 от Украйна), сега никой и нищо.
    Това значи "московитски мир" на путьо.

    Коментиран от #8, #25

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ххааххааааахххххааа

    18 15 Отговор

    До коментар #5 от "Sergiy":

    Защо не воювате с Русия щом ви е окупирала територии-нали сте велики бе?????..хаааххххаххааазхххххх

    Коментиран от #10

  • 9 Sergiy

    12 17 Отговор

    До коментар #1 от "Да го кажем направо":

    не Донбас, а в по-малко от 50% от Донбас и от там избягаха над 1 000 000 в Украйна, колко останаха в тези общини, ами със сигурност не три милиона,защото в тези общини НЯМАШЕ 3 000 000 изначално поне погледни преди да лъжеш, останаха стотици хиляди.
  • 10 Sergiy

    13 18 Отговор

    До коментар #8 от "ххааххааааахххххааа":

    все трололове на путьо, с различни никове вече за смях, аз ..надесет пъти писах, на това което ти задаваш като "въпрос".
    да нападаш и да се защищаваш-ТОВА СА ДВЕ ГОЛЕМИ РАЗЛИКИ, а ти няма как да ги знаеш, така че до тука с губене на време с вас "работници" 24/7

    Коментиран от #11

  • 11 ххааххааааахххххааа

    18 14 Отговор

    До коментар #10 от "Sergiy":

    Защо не воювате с Русия-ти ми отговори..не ми се омотвай тук...Нали са ви окупирали бе...

    Коментиран от #12, #19

  • 12 Sergiy

    12 20 Отговор

    До коментар #11 от "ххааххааааахххххааа":

    война има няколко фази, това да не ти е един филм.
    Всеки ден има убити.
    Само че в Украйна има спиъици, а в московия путьо издаде указ и тази тяхна информация затворена. Само вътрешни организации в московия (майките на загиналите и още една-две) смятат И до сега има горе-долу между 10 000 и 20 000 убити московити. Това НЕ е ли война, трололо на путьо.
    Нямам време за губене с такива като теб.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 ххааххааааахххххааа

    20 12 Отговор

    До коментар #12 от "Sergiy":

    Ами обявете им война бе - обикновенно така се прави..Нали тролиш че Русия ви убива-какво чакате още???..Аааа това не е да скачаш на Майдана-да воюваш се исат ЯЙЦА...

    Коментиран от #18

  • 14 Бай хой

    20 11 Отговор

    До коментар #12 от "Sergiy":

    Много бръмбари има в главата ти.
  • 15 ххааххааааахххххааа

    22 13 Отговор
    къде изчезна бе хохол смешен-да не отиде да воюваш с москалите??хаахххаааааххааааааа
  • 16 хахол соросоид

    20 11 Отговор
    Айде Сергей започвай да си слагаш плюсове както правиш и под другите статии-айде че закъсняваш....
  • 17 Kcaniba

    20 9 Отговор
    Да скачаш на мегданя е едно, а да воюваш е друго!!!
    Хохолите ореваха орталъка в унисон с пропагандата на баба клинтън и оня лъжец обанана!!!
    Русия ако бе тръгнала, впредвид, че е най боеспособната в момента в света, и при това поне 50% от населението на хунтата в Киев, биха поддържали освобождението, а деградацията на усраинцките армии тотална!!
    То, за колко време биха стигнали Киев е въпросът, а не Малоросия или Новоросия!!!
  • 18 юрист

    10 14 Отговор

    До коментар #13 от "ххааххааааахххххааа":

    НЕ Е НУЖНО УКРАЙНА ДА ИМ ОБЯВИ ВОЙНА- СЪГЛАСНО ЧЛ.3 БУКВИ e) И g) ОТ ТУК- http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml , СЕ СЧИТА, ЧЕ ВОЙНАТА Е НАЛИЦЕ- Статья 3
    Любое из следующих действий, независимо от объявления войны, с учетом и в соответствии с положениями статьи 2, будет квалифицироваться в качестве акта агрессии:
    ИСКА СЕ И ДА ЧЕТЕШ ИЛИ ДА СИ УЧИЛ В УНИВЕРИСТЕТ - В ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ, ИЛИ ВЪВ ФАКУЛТЕТ “МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ“, ЗА ДА ГИ ЗНАЕШ ТЕЗИ НЕЩА- САМО С УПОТРЕБА НА ОДЕКОЛОН ТРОЙНОЙ И БОЯРШНИК НЯМА КАК ДА ГИ ЗНАЕШ:)
  • 19 юрист

    10 15 Отговор

    До коментар #11 от "ххааххааааахххххааа":

    Публикувано във факти.бг: Нали са ви окупирали бе...- ДА И ТОВА Е ПРИЗНАТО ОТ ООН, В КОЙТО РУСИЯ СЪЩО ЧЛЕНУВА.
    https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N13/455/19/PDF/N1345519.pdf?OpenElement
    И “Хага обяви анексирането на Крим за въоръжен конфликт, а ситуацията там като окупация Автор: news.bg 15.11.2016 Международният наказателен съд в Хага определи анексирането на Крим от Русия като международен въоръжен конфликт, а ситуацията на полуострова - като продължаваща окупация, предаде Дойче веле.

    Съдът публикува доклад за действията по предварителното разследване на конфликта в Източня Украйна. "Според събраната информация, ситуацията в Крим и Севастопол е равносилна на международен въоръжен конфликт между Украйна и Руската федерация", гласи текст от документа.В него се уточнява ,че конфликтът е започнал "не по-късно от 26 февруари 2014 г.", в момента, когато части на въоръжените сили на Русия започнаха действия за "налагане на контрол върху част от територията на Украйна без съгласието на украинското правителство".Позицията на Международния наказателен съд е, че международното законодателство, третиращо въоръжените конфликти, е приложима към ситуацията след 18 март 2014 г-, когато беше обявено присъединяването на Крим и Севастопол към Руската федерация. В документа се казва също, че ситуацията след тази дата представлява продължаваща окупация. Съдът посочва, че в случая не се изисква разследване на правомерността на интервенцията, довела до окупация
  • 20 юрист

    9 15 Отговор
    “...Съдът посочва, че в случая не се изисква разследване на правомерността на интервенцията, довела до окупацията. По силата на Римския статут е налице международен конфликт когато една или повече страни окупират частично или изцяло територията на друга страна, независимо то това дали окупацията е срещнала въоръжена съпротива. Последвалият окупацията референдум за присъединяване към Руската федерация беше обявен за недействителен от украинското правителство и от повечето от държавите членки на Генералната асамблея на ООН.Припомняме, през април полската депутатка Малгожата Госевска внесе в съда в Хага доклад с данни за военни престъпления на руската страна в Донбас...“
    https://news.bg/world/haga-obyavi-aneksiraneto-na-krim-za-vaorazhen-konflikt-a-situatsiyata-tam-kato-okupatsiya.html

    Коментиран от #27

  • 21 стоян георгиев

    10 13 Отговор
    захарченко е последния от групата бандити дето още е жив и на ръководен пост.в момента в които обаче се окаже ненужен го чака съдбата на гиви и моторола,ще го заличат именно тези дето сега си мисли че го подкрепят за да прикрият следите си,както обикновенно деистват структурите на путинова русия.изказването му е в стил ,те в село го нещат тои поповата къща търси,подобно на предишните му такива ,но именно такива интелекти са нужни за конфликта в донбас.

    Коментиран от #22

  • 22 Монго

    19 10 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Ти щото превзе Мосул за четири седмици и сега ми правиш анаЛлиз. Спокойно, и Русия ще я има, и Крим ще си остане руски и Малорусия ще я има. Избърсваш пяничката от устата, преглъщаш...и те така.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сибирь

    16 6 Отговор

    До коментар #5 от "Sergiy":

    Много е тъпо ,когато говориш за неща ,които не знаеш !!! Въобще в краят на 1991 г.,когато се разпадна СССР властта в Грузия я взе Звият Гамсахурдия,който обяви ,че в грузия има само грузинци.Пусна рецидивистите и мафиотите от затворитее и се почна.Изклаха и изгониха руснаците тгам и скочиха на автономните републики Абхазия и Северна Осетия. Успяха да избият бая цивилни осетинци , но в Абхазия удариха на камък. Онези са мюсюлмани и повикаха помощ от останалият Кавказ,най-вече Чечня. Та любимците на Запада и Турция водени от Шамил Басаев са играли футбол с отрязани грузински глави. Което не попречи на грузинците после да са едни от най-върлите приятели на чеченските терористи. Та грузинците се видяха в чудо,изнесоха се от автономните републики,свалиха гамсахурдия и сложиха друг боклук - Саакашвили. Пререваха на елцин ,онзи се споразумя с абхазците ,те отпратиха чечеците. Но условието беше по границите да има руски миротворци. В Абхазия са си добре , поне по-добре са отколкото в грузия, курортите си работят. А Бисмарк е казал "Руснаците винаги се връщат,за това или трябва да играеш с тях честно,или въобще да не игрш ! Иначе договорът не струва хартия на която е поподписан !
  • 26 Сибирь

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Sergiy":

    Гледай сега точният текст на изказването на Бисмарк "Не надейтесь, что единожды воспользовавшись слабостью России, вы будете получать дивиденды вечно. Русские всегда приходят за своими деньгами. И когда они придут – не надейтесь на подписанные вами иезуитские соглашения, якобы вас опрадывающие. Они не стоят той бумаги, на которой написаны. Поэтому с русскими стоит или играть честно, или вообще не играть"

    Коментиран от #28

  • 27 Сибирь

    11 6 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    За пореден път се убеждавам ,че ти си юрист,колкото аз космонавт! Въобще международният съд в Хага няма юрисдикция да решава каквото и да е за Русия без изричното съгласие на руснаците! Второто , сегашният президент и правителство на Украйна са нелегитимни . Дошли на власт след преврат и с очевадни нарушения на избирателното законодателство на Украйна !

    Коментиран от #29, #30

  • 28 стоян георгиев

    3 12 Отговор

    До коментар #26 от "Сибирь":

    сибирчо ,тук изби рибата.точния текст кво казал бисмарк бил на руски-ха,ха,ха.....хо,хо,хо...направо ще се преметна от смяххх!
  • 29 Sergiy

    2 12 Отговор

    До коментар #27 от "Сибирь":

    добре, за последен път, губя време и за теб.
    Първо: ти започна още от Гамсахурдия, ами започни от 1953г. или ако искаш от XIX век какво беше в Кавказ, какви глупости само пишиш! Кави ги дрънкаш, за курорти в Абхазия до война на московия с Грузия през 2008г. и след нея, щом толково си далече, ами поне снимки погледни, ние сме вече 2017г. а, не 1991г. както при теб. Второ, тези "миротворци" на московия ги има в 5 или 7 бившите республуци на се се се ре, САМО че никой не ги нарича миротворци, само такива като теб. Където има крак на московит-винаги кръв-аксиома. Трето: Бисмарк беше много прав, "хартия" подписана 1994г. в Будабещ, не струваше НИЩО, защо беше подписана и от московия-ФАКТ. Четвърто и последно: в Украйна НЯМАШЕ преврат, а янукович -избяга-ФАКТ. По Конституция, Парламент с 2/3 избира времено изпълняваш функции на Президент и след това (има Законен срок)- избори на самият Президент. Точно -ТОВА и се случи. Не мога да разбера, с тази лъжа, която праскате на ляво и на дясно, освен промити мозъци на подлоги на путьо, вече никой не се впечетлява от такава "информация", която ти даваш. Един и само един пример, негласно правило сред журналисти и политици по света (цивилизован) още от 2014г. всчико което излиза като инфо от така наречени "журналисти" от московия-НЕ СИ СТРУВА ВРЕМЕ, тъй като ЕДНА голяма ЛЪЖА. Щом видиш-инфо от московитски "специалисти", дори не се отваря-това между другото-ФАКТ. Това е от мен.
    А ти ми Гамсахурдия, Чечня (ами спомни и н

    Коментиран от #31

  • 30 Sergiy

    1 12 Отговор

    До коментар #27 от "Сибирь":

    и за нея) колко путьо изби чеченците.
    Над 200 000 от цялото население, което беше тогава малко над 1 000 000 човека)-също "миротворци" нали, ВСЕКИ ПЕТИ, путьо УБИ.
    Когато чета такива като теб, чувство че искаш да ми кажиш, че небето е черно или зелено, ама със сигурност не синьо, смешна работа и жалка.
  • 31 Сибирь

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Sergiy":

    Въобще ти отговоарям на писаното за курортите в Абхазия. И още нещо , руснаците в Абхазия и Осетия бяха с мандат на ООН, бяха официално като миротворчески контингент ,със съгласието на Шевернадзе! Да продължим нататък : през 1991 г в Чечня населението е било 3500 000 души,откоито 500 000 нечеченци ,които са или изклани,или избягали. По време на втората чеченска война са били 3 000 000 ,искаш да кажеш ,че всекли трети е убит?! Я пак?! И отделно , ако някой в цивилни дрехи залага мини по пътищата ,той цивилна жертва ли е ?! И какво ревеш за Крим?! Първо - даден е незаконно , второ единолично му е отнат статутът на автономна република, трето даден е като "Символ на вечната дружба на Украйна с Русия" Няма дружба , няма и Крим ! И въобще 20 000 убити руски военни? Т€и наред ли си?! Въобще на Русия не и трябва да воюва. Просто въвежда визи и гони 5 000 000 укро-гастърбайтери! При това повечето са хохли от западната част !

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: