548 0

Тийнейджъри били виновни за огъня във Франция

Френската полиция арестува две момчета на по 16 години

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Френските сили за сигурност арестуваха двама тийнейджъри по обвинение, че носят вина за горски пожар в южната част на Франция, съобщи „Скай нюз“.

И двете момчета са на 16 години. Полицията подозира, че те са предизвикали пожар близо до селцето Каро във френската Ривиера. Пламъците са опустошили 150 хектара гори.

Френските власти водят разследване. Ако бъдат признати за виновни, младежите може да лежат 15 години в затвора. Междувременно стана ясно, че полицията разпитва и 41-годишен мъж.

Той е признал, че е предизвикал пожар – но неволно, за разлика от младежите. При другия горски пожар също са нанесени големи щети. Мъжът също ще даде показания в съда.

По-рано през тази седмица хиляди бяха евакуирани в южната част на Франция и Корсика заради горски пожари. Пламъците застрашиха и райони близо до курортния град Сен Тропе.

При гасенето на пожарите на френска земя пострадаха няколко пожарникари. Няма информация за жертви. Много туристи също бяха евакуирани от властите, за да се гарантира тяхната безопасност.

Франция


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай