Last news in Fakti

30 Юли, 2017 09:25 4 293 16

САЩ респектират Северна Корея с бомбардировачи

  • сащ-
  • бомбардировачи-
  • северна корея

Два бомбардировача B-1B са прелетели над Корейския полуостров

САЩ респектират Северна Корея с бомбардировачи - 1
Снимка: Wikipedia

Два бомбардировача на САЩ са прелетели на Корейския полуостров, съобщи „Ройтерс“.

Смята се, че това е демонстрация на сила след последния тест на балистична ракета от страна на властите в Северна Корея.

От САЩ излязоха с известие, че в района са прелетели бомбардировачи B-1B. Действието е отговор на теста на балистична ракета от страна на Пхенян през тази седмица.

„Северна Корея си остава най-голямата заплаха за стабилността на региона към този момент. Ако бъдем призовани, ние сме готови да отговорим с бързи, смъртоносни и мощни действия на места по наш избор“, заяви генерал Терънс О Шонъси.

Бомбардировачите са били ескортирани от южнокорейски изтребители при полета си към базата в Гуам. САЩ и преди са използвали подобни действия като предупреждение към Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    40 42 Отговор
    Дано да се вразуми тази чугунена глава Ким,че ще яде бой,и никой няма да може да му помогне!Жалко за Корейския народ,който страда от червената диктатура повече от 50 г!
  • 2 ххааххааааахххххааа

    43 23 Отговор
    И статоята на свободата да си докарат-жълтура си ги е качил на шпека.То не бяха самолетоносачи,то не бяха ПРО в Ю.Корея и Япония,то не бяха закани че"още една ракета да изстреляте и ще видите како ще стана"...А на края САЩ стои около бреговете на С.Корея и гледат като нас..ни--те Великите американци станаха за смях от държава живееща в 19 век....
  • 3 ICO

    32 27 Отговор
    Северна Корея са пълни с С-125, сащите с които сърбите свалиха "невидимия"ф-117. Така че въпросните В-1 с "невидимо" покритие могат да бъдат много лошо изненадани, ако лудия Ким реши.

    между другото, никой не знае дали Китай не е доставил известно количество противокорабни ракети на Северна Корея. Възможно е при евентуална атака на САЩ, войната да приключи по-бързо от колкото са очаквали............

    Коментиран от #8

  • 4 Bat Sande

    24 2 Отговор
    Тези и двамата са болни мозъци и ще вземат да направят някоя беля...
  • 5 Фриман

    29 22 Отговор
    У.раха се световните полицаи! Ще ядат бой на чуждо поле, ако ще започнат компания със СК. Имат си достатъчно оръдия да потопят самолетоносачи на САЩ, а това ще е много голяма загуба на САЩ, знаейки колко пари са похарчени за тези кораби и самолети. И ФРС няма да успеят да принтират толково парички да си построят нови!

    Коментиран от #10, #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гостът

    32 19 Отговор
    САЩ си остават най голямата заплаха за света.
  • 8 Щирлиц

    16 11 Отговор

    До коментар #3 от "ICO":

    Евалата разбирач. Първо да ти кажа В 1 В не е невидим , той е свръхзвуков. Невидим е В 2 Спирит.
    Второ -като не знаеш как са го свалили сърбите F 117 по добре не се обаждай да се излагаш.
    Тия С 125 са такъв боклук ,че няма накъде . Да не говорим ,че едно от първите неща ,което се прави в такива случаи е да бъде напълно унищожено и ПВО и авиация на противника. Може да се практикува също и "заключване " на летище-когато му се унищожат пистите ,самолетите които са там да не могат да излетят.

    Коментиран от #13

  • 9 ФАЩ

    25 7 Отговор
    Някои нации продължават да се смятат за богопомазани. Чудно ми е какво ще се случи, ако Русия да речем, реши да въдворява ред в нарко-Мексико или Боливия?!
    Ами, ако Китай пусне НПО "Китай за Америка" в подкрепа на по-добрата интеграция на "афроамериканците" и индианците?!
    :D
  • 10 Кики

    14 10 Отговор

    До коментар #5 от "Фриман":

    За съжаление парите в САЩ никога не свършват, а на мястото на потопените кораби ще направят нови. Проблема е самата война, защото ще загинат много хора. Надявам се САЩ да не направят тази глупост - да нападнат. Дано Бог опази С.Корея и Ю.Корея от кървавите ръце на САЩ!
  • 11 Гост

    8 6 Отговор
    Не може да се нападне ядрена държава, всеки може да стисне с ръка оголен кабел под напрежение ,но какви ще са последствията.
  • 12 Комбина

    9 11 Отговор
    Само си спомням, че и Египет, Йордания и Сирия се "дървеха" на Израел, но войната приключи за шест дни. Садам, Кадафи, Асад и те се "дървеха", а къде са държавите им днес. Някой ги подкокоросва тези откачени диктатори, за да им види после края. Куба, Венецуела, РУСИЯ – просперират, НАЛИ?

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Щирлиц":

    Публикувано във факти.бг: като не знаеш как са го свалили сърбите F 117- аз не зная, ако имаш търпение- обясни.

    Коментиран от #15

  • 14 Kcaniba

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Комбина":

    Империята на злото стои в дъното на всички световни бели.....Довели до милиони жертви
  • 15 Щирлиц

    12 9 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Да ,знам как е бил свален. Един френски капитан беше издал на сърбите точните координати на полета и времето. После САЩ и Франция се здърпаха заради това, кой да го съди. В крайна сметка беше съден във Франция от трибунал . Не знам каква присъда е получил.
    С 125 няма почти никакви заслуги ,тя не може да засича стелт самолети . След тоя случай имаше още полети на F 117 -друг не беше свален.
    А и продължават да се правят стелт самолети , а те са значително по скъпи от конвенционалните. И не само от САЩ -но също опити правят Китай , Русия и други. Великобритания и Франция пък имат свои стелт дронове.
  • 16 Ватенки и ушанки

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "Фриман":

    С оръдията ще потопят самолетоносач :D

    Малииииии