Last news in Fakti

30 Юли, 2017 15:50 2 596 3

Тръмп заплаши, че ще спре да плаща здравни осигуровки

  • доналд тръмп-
  • осигуровки-
  • obamacare

Той иска отмяна на реформата на Барак Обама

Тръмп заплаши, че ще спре да плаща здравни осигуровки - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да прекрати плащанията по здравните осигуровки, ако от Конгреса не отменят здравната реформа „Obamacare”, съобщи „Ройтерс“.


През тази седмица Сената отново отказа да приеме нов начин за здравно осигуряване в страната.

„Ако скоро не бъде приета нова здравна реформа, няма да бъдат спасявани застрахователни компании предлагащи тази услуга и спасяването на членове на Конгреса ще спре съвсем скоро“, обяви Тръмп в Twitter.


Първата част от „туита“, най-вероятно се отнася до възлизащите на осем милиарда долара плащания на субсидии от федералното правителство за притежатели на този тип застраховка, която имаше за цел да намали цената на здравното осигуряване за най-бедните американци.

Втората част, изглежда е заплаха да бъдат спрени плащанията по контрибуции, за членове на Конгреса и техните екипи, от работодатели.

Сенаторите на републиканците отдавна се борят за отмяна на реформата. Някои техни представители обаче не са доволни от алтернативите, които Тръмп предлага. За това и някои от тях гласуваха в подкрепа на реформата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кире То

    4 3 Отговор
    Бедните американци трябва да умрат, също като бедните българи -КОМУНИЗМА УМРЕ! Хранете погребалните агентства, като не щете да храните фармацевтите!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кире То":

    Има лека разлика в "храненето"-погребалните агентства се ХРАНЯТ САМИ,докато фармацефтите се хранят от ЗДРАВНАТА КАСА,Т.Е. ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ!
  • 3 Марио

    5 0 Отговор
    Фармацевтичните компании са едни от най-богатите., както и здравеопазването. Само погледнете автомобилите пред клиниките на докторите. За фармацията е ясно. Когато едно хапче по ФЗЦ излиза 7 ст, а го продаваш 12 лв, също е ясно кой взема по-голямата разлика. Да не говорим, че свременната медицина може да лекува някои уж нелечими болести, но не го прави, а само поддържа човека жив, но болен. Защо ли?