Last news in Fakti

30 Юли, 2017 19:40 1 282 1

Арабските държави готови на диалог с Катар

  • арабски държави-
  • диалог-
  • катар

Те обаче настояват за изпълнение на техните условия

Арабските държави готови на диалог с Катар - 1
Снимка: БТА/AP

Четирите арабски държави, бойкотиращи Катар обявиха, че са готови на диалог със страната, ако тя се съгласи с поставените от тях условия, съобщи „Ройтерс“.

Това беше обявено от външния министър на Бахрейн шейх Халид Ахмед ал Халифа.

Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет ограничиха отношенията си с властите в Доха, след като ги обвиниха, че са финансирали терористични групи.

„Четирите държави са готови на диалог с Катар. От там обаче трябва да се ангажират, че няма да финансират терористични групи и няма да се месят във външните работи на други държави. Там трябва да отговорят на нашите 13 искания“, заяви Ал Халифа.

Той вече разговаря със своите колеги от другите три държави. От Катар все още отказват да изпълнят всички условия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тр.тс

    0 0 Отговор
    Тия са изтински идиоти.....прости камилари