30 Юли, 2017 18:28 1 943 1

Българин е пострадал при стрелбата в клуб в Германия

  • германия-
  • стрелба-
  • българин
Българин е пострадал при стрелбата в клуб в Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Български гражданин е пострадал при инцидента в клуб "Грей" в германския град Констанц, провинция Баден-Вюртемберг. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплах. Полицията не е пожелала да даде допълнителна информация и данни за пострадалия българин. Съгласно германското законодателство негови лични данни може да бъдат предадени на българските власти само при изразена от нашия сънародник изрична молба.

Генералното консулство ще продължи да бъде в контакт с местните органи на реда и ще информира за ситуацията.

Дипломатите ни са получили инструкции от София да оказват максимално съдействие на пострадалия и неговите роднини при нужда.

В 4,30 часа местно време в нощта срещу неделя в клуб "Грей" в Констанц бе открита стрелба, при която загина един човек, а други трима бяха сериозно ранени. Полицията застреля извършителя, като по първоначални данни не става въпрос за терористично нападение.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация по случая, могат да го направят на телефоните на генералното консулствопо на България в Мюнхен:

Teл.: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15
Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    1 0 Отговор
    БГ граждан ама си е чист м...л умирисник и си е вардил двете проститутки
Новини по държави: