1 037 3

Откриха 26 мигранти в хладилен камион

Дете на 2 години е настанено в болница за лечение

Откриха 26 мигранти в хладилен камион
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

26 мигранти бяха открити в хладилен камион близо до френския град Дюнкерк, съобщи Rfi. Сред тях е и 2-годишно дете, което е било хоспитализирано.

Служители на пристанищния терминал са намерили мигрантите, скрити в камиона, и са сигнализирали на силите за сигурност. Детето е имало начален стадий на хипотермия.

Седем други бежанци – сред които афганистанци и иракчани – също са настанени в болница за лечение. Мигрантите са искали да достигнат британска земя през Ламанша.

Това не е първият случай, в който контрабандисти настаняват бежанци в хладилното помещение на превозно средство, за да ги прекарат до крайната им дестинация.

През 2015 година 71 души бяха открити мъртви, натъпкани в камион, изоставен на магистрала в Австрия. Сред тях имаше и деца. Българи и афганистанец бяха арестувани от службите.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Mmmm
  Отговор
  1 11:01  31.07.17
  Не са виновни шофьорите,талибаните се качват по време на пауза!
 • Барчо
  Отговор
  2 12:25  31.07.17
  А беше време, когато нарушителите на границите бяха строго наказвани. Сега вече ги хранат, поят. Време е вече да започне да и се помага да осъществят американската мечта.
 • БолгАрия
  Отговор
  3 14:23  01.08.17
  Има един съвременен френски фил в който се разказва за бъдещето на Европа след няколко години. Мигрантите ги даваха в специално телевизионно шоу (от типа на "Стани богат") в което трябва да отговарят на елементарни въпроси, който не отговори го завързват на един гигантски катапулт и го мятят чак през Средиземно море, обратно в Африка или откъдето е дошъл. Бъдещето се очертава розово... Защо не мигрират в посока на някоя арабска богата държава? Защото им осигуряват транспорт до Европа, за да прогонят оттук местното население, сиреч - арийското...

Напиши коментар:


Публикувай