31 Юли, 2017 13:49 1 686 44

Русия не се съмнява, че американските санкции ще бъдат приети

  • русия-
  • санкции-
  • сащ

Във Вашингтон сами могат да изберат кои дипломати да изтеглят

Русия не се съмнява, че американските санкции ще бъдат приети - 1

Русия няма съмнения, че новите американски санкции срещу страната ще придобият формата на закон. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Така той обясни ответните действия, които Москва предприе, въпреки че законопроектът със санкциите все още не подписан от американския президент Доналд Тръмп. Според Песков, щом Конгресът е одобрил санкциите, одобрението на президента е технически въпрос.

„Дори той да не подпише, те пак ще ги въведат“, заяви говорителят.

По-рано днес руският президент Владимир Путин взе решение да изгони голям брой американски дипломати. От Кремъл обявиха, че във Вашингтон ще могат сами да изберат кои дипломати да отзоват.

„Изходът от тази ситуация лежи върху политическата воля за подобряване на отношенията“, заяви Песков.

Руските власти все още не разбират дали зад новите санкции стои старата или новата администрация в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    4 27 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Руските власти все още не разбират дали зад новите санкции стои старата или новата администрация в САЩ....“ ХАХАХА- нали обамата-беше лош за русия, бил нег***ро и т.н., сега пък- тръмп ПАК им е неудобен на руснаците:D А какви дитирамби се лееха за тръмп от коментарите на руските тролове- за малко да му се обяснят в любов- като на путлер:D:D:D Още при инаугурацията на тръмп написах, че тръмп е американска бизнес акула и заради това кагебецът путлер- подставеното лице на кооператива Озеро, не му е мярката и че тръмп не трябва да бъде издиган в култ от руските тролове, защото после сгромолясването им и разочарованието им от него ще бъде жестоко:) Факт е, че тръмп НАИСТИНА защитава американските интереси и това никак, ама никак не се харесва на путлер, въпреки дипломатическите му шиканирания, че с удоволствие ще прави политика с държавен глава, който защитава интересите само на собствената си държава:)
  • 2 onq s konq

    5 26 Отговор
    Путин пак се налага да си го мести.Лошото е че отдавна не го прави по собствено желание,а ПО ЗАПОВЕД ОТ АМЕРИКА!И така ще е докато не заиграе по правилата на Образования свят,или ...докато не бъде детрониран.
  • 3 юрист

    6 26 Отговор
    На вниманието на путлер и на руските “застъпници“ Майк Пенс: Нападение срещу една държава членка на НАТО е атака срещу всички 31 Юли 2017 | 13:49 | Агенция "Фокус" В понеделник американският вицепрезидент Майк Пенс потвърди готовността на САЩ да спази своя ангажимент, свързан със защитата на съюзниците от НАТО, включително Балтийските държави, които с притеснение наблюдават увеличаващото се присъствие на руски сили в региона, предава ABC News. „При президента Доналд Тръмп САЩ застават твърдо зад обещанието за взаимна защита в член 5: нападение срещу една държава членка на Алианс е атака срещу всички нас“, заяви Пенс след срещата си с президентите на Естония, Латвия и Литва.
    Вицепрезидентът подчерта, че за Тръмп „сигурността е в основата на нашия просперитет“. Освен това Пенс уточни, че Вашингтон и Балтийските държави ще потърсят нови начини да засилят своето сътрудничество като увеличат двустранните си инвестиции и двустранната си търговия, която в момента е на стойност 3,5 млрд. долара. ********* Не че е казал нещо ново или неочаквано, но пък казаното от него е ясно, директно и просто, и за нискообразованите хора, и за всички ушанки, и за всеки....

    Коментиран от #7, #13, #34

  • 4 ££€€¥¥

    7 20 Отговор
    Тръмп е голямо разочарование за Путин , а и са българския русофил също.

    Това е краха на една абсурдна доктрина за преразпределение на зоните на влияние в света. "Зоните на влияние " на Русия продължават да се топят ,защото никой не харесва евразийския модел. Държави като Украйна или Грузия искат да следват друг модел -евроатлантически да го наречем. А членството в НАТО е начин този им суверенен избор да не бъде нарушаван от никого.
  • 5 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    7 7 Отговор
    Началото на една търговско-газова война между САЩ и Русия !

    Какво трябва да направи България в тая ситуация? Трябва да изградим интер-конекторите и да не вземаме страна /доколкото е възможно/!

    Коментиран от #8, #10, #39

  • 6 Kcaniba

    6 19 Отговор
    Империята на злото е на колене!Държава с толкова ресурсен потенциал е доведена до мизерия,благодарение на празноглавите ушанковци ,дошли на власт 1917г. ,и техните наследници сега!100г червен терор и ето резултата,когато избиваш интелигенцията си ,и даваш път на глупаците ,само за да те слушкат.....без думи!

    Коментиран от #42

  • 7 Срамота

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Няма ли вече да се самосезира, адвокатската колегия и съюза на юристите,докога ще им се излага името и достойнството по такъв нецивилизационен начин във Факти,от колегите им?!??
  • 8 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #5 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    “...Публикувано във факти.бг: и да не вземаме страна /доколкото е възможно/!...“ ЗАЩО? България е енергоползвател, а и сащ, и русия, са енергоизносители! България ИМА ИНТЕРЕС да получи договори за доставка на природен газ на оптимално ниски цени от собственик на природен газ, който за в бъдеще НЯМА да ни изнудва и НЯМА да използва стоката природен газ, като енергийно оръжие срещу България, с цел оказване на политически и енергиен натиск! До сега русия беше такъв собственик на природен газ , който ни изнудваше с цената на газа си. Време е БЪЛГАРИЯ ДА СПЕЧЕЛИ от конюнктурата!
  • 9 ЪРП

    4 6 Отговор
    № 5 НАПИПА СЪЩИНАТА НА ПРОБЛЕМА............
    ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ НЕВЕРОЯТЕН АНАЛИЗ:

    http://epicenter.bg/article/SASht-slozhiha--Severen-potok-2-quot--na-trupcheta-/133021/11/33

    Коментиран от #11

  • 10 ££€€¥¥

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    България трябва да гони своите интереси . А именно участие в терминала Александропулис и връзка. Това не е взимане на страна.
    Когато Газпром не са монополисти и техните цени ще паднат. А сега от гол гръб 7 ризи ни свалят.
    Но Борисов не прави това. И ни заблуждава за съдържанието на писмото от ЕК относно газовия хъб Балкан.
    М/у другото - България е надплатила на Газпром 1 млрд и половина долара покрай малоумния договор сключен от Станишев и Овчаров. Да сте чули някой да повдигне въпроса за тези пари ?

    Коментиран от #12

  • 11 юрист

    2 14 Отговор

    До коментар #9 от "ЪРП":

    Само едно нещо не е написал автора на статията- г-жа Нора Стоичкова , чиято цел е защита на ГЕРМАНСКИЯ държавен интерес, а не на БЪЛГАРСКИЯТ държавен интерес- че СЕВЕРЕН ПОТОК -2 Е НЕИЗГОДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ! Та- през призмата на ЗАЩИТАТА на бг. държавен енергиен интерес, то ЗАЩИТАТА НА ГЕРМАНСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС ОТ РЕАЛИЗИРАНЕТО НА СП-2 , Е В КОЛИЗИЯ/ ПРОТИВОРЕЧЕНИЕ С БЪЛГАРСКИЯТ ДЪРЖАВЕН ЕНЕРГИЕН ИНТЕРЕС, ЗА КОЙТО СП-2 Е НЕИЗГОДЕН ПРОЕКТ И Е ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ РЕАЛИЗИРА! ЕС НЕ Е ГЕРМАНИЯ, А БЪЛГАРИЯ СЪЩО ИМА ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВНИЯТ СИ ИНТЕРЕС В ЕС!

    Коментиран от #16

  • 12 Kcaniba

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "££€€¥¥":

    Няма и да чуем,целия парламент в момента е зависим от русия...

    Коментиран от #18

  • 13 Абе празни кратуни сте

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Еййй тия НПО-та ви изпиват мозъците направо...какво общо имат санкциите с измислицата Озеро и писаниците в стил иво минджев??? Я ти ми кажи ЗАЩО няма да съдят Тони Блеар за войната в Ирак--...значи бадева си отидоха няколко милиона мирни жители-а сега се оказва че няма виновни..??!!!???.......Тук си покажи знанията в меж. право-а не като тролиш нпо партенки...

    Коментиран от #14, #15

  • 14 юрист

    4 16 Отговор

    До коментар #13 от "Абе празни кратуни сте":

    “...Публикувано във факти.бг: Еййй тия НПО-та ви изпиват мозъците направо....“ Ела в съда да го кажеш на самият съд! Ако обаче се окаже, че съм български адвокат , упражняващ адвокатска професия 17 години и не съм сътрудник на ничие НПО, ще те заплюя в съда! Ще дойдеш ли- имаш ли гражданската смелост да си заявиш позицията пред български съд?

    Коментиран от #19

  • 15 юрист

    3 17 Отговор

    До коментар #13 от "Абе празни кратуни сте":

    Пак те питам, платен коментаторе- ще дойдеш ли в съда, за да докажеш твърдението си, че съм НПО трол, в съдебно заседание? Ще приемеш ли правните последици от клеветите и обидите си към мен?
  • 16 Ку..ку..

    16 5 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Какво право на глас имаме в Е.С. бе тролей соросоиден-ние сме последната дупка на кавала в Е.П. И каквото каже Германия и Франция-това става. Айде стига си писала за идеалният Е.С. -защото вече ставаш като комунистите навремето--по светло и чисто от Е.С. няма-----------дееее и лицемерите сте.

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    4 16 Отговор

    До коментар #16 от "Ку..ку..":

    стандартното обръщение към мен е “г-жо адвокат от САК“, понял? Останалото не подлежи на коментар - първо ще се научиш да уважаваш хората, които полагат интелектуален труд, от чиито приходи си плащат редовно 100% данъците и осигуровките, и чак след това ще имаш шанса да комуникираш с мен чрез обръщението, което съм посочила по-горе.

    Коментиран от #20

  • 18 ££€€¥¥

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Той направо е назначен от Русия. Барабар с Президента, Главния прокурор и т.н.
    И в България няма кой да защитава националните интереси. В Румъния вече не е така - те разчистиха политическото си пространство от подобни елементи , от корумпирани също и резултатите са видими моментално. А България формално членува в ЕС - но съдебната ни система е точно по евразийски модел ,което е благоприятна почва за корупция. В резултат - България е най корумпирана държава в ЕС и резонно и най бедната. И на румънците праха им дишаме вече.
  • 19 Абе празни кратуни сте

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Ти ще дойдеш в съда-вече имаме достатъчно доказателства ,изградени от твойте коментари за подстрекаване на расова омраза,религиозна нетърпимост,обида и унижение на човешкото достойнство,лъжливо подадена информация в публичното пространство и ще има колективен иск. Имаме над 500 твои коментари и даже няколко твои колеги ще застанат против теб.Скоро ника ти ще е "бивш юрист".
  • 20 Ку..ку..

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Кой да уважавам бе-вас ли,лъжците и лицемерите? Цялото общество ви ненавижда заради лицемерието ви.
  • 21 юрист

    5 15 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: за подстрекаване на расова омраза,религиозна нетърпимост,обида и унижение на човешкото достойнство,лъжливо подадена информация в публичното пространство и ще има колективен иск...“ Колективен иск за нчхд “обида“ и “клевета“? Ахахаха- кажи на “юристите“ си да си скъсат дипломите за висше юридическо образование- ако изобщо ЮРИСТ твърди, че за престъпленията “обида“ и “клевета“ може да се повдига колективен иск пред български съд:D:D:D

    Коментиран от #23, #31

  • 22 Хаахххххааааааа

    12 5 Отговор
    Айде тая пак изпуши и ще направи форума кафяв.А спри се ма юристтте. Вече ще получиш ортикарии

    Коментиран от #24

  • 23 Абе празни кратуни сте

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Достатъчно ще ти е само обвинение за разпалване на расова омраза и религиозна нетърпимост. Ти го давай в същият дух..давай давай.."бъдещи бивш юристе"

    Коментиран от #25

  • 24 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #22 от "Хаахххххааааааа":

    Дрън- дрън:) Виждам, че някои пишат смехотворни глупости за българското наказателно право- обща и особена част и за българският наказателен процес. Нормално е да оспоря тези глупости. Факт е обаче, че НИТО ЕДИН от вас не коментира ПО СЪЩЕСТВО съдържанието на моите коментари:) Това говори повече от достатъчно относно факта, че НЯМАТЕ НИКАКВИ СЕРИОЗНИ АРГУМЕНТИ, които да ми противопоставите в защита на вашата теза:) Да- може да сипете обиди на килограм, но не можете да защитите с истински икономически, финансови, правни аргументи тезата си:)

    Коментиран от #26

  • 25 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #23 от "Абе празни кратуни сте":

    “...Публикувано във факти.бг: Достатъчно ще ти е само обвинение за разпалване на расова омраза и религиозна нетърпимост...“ Хахаха- то това трябва и да се ДОКАЖЕ в съда:) В съда НЕ МОЖЕШ да избягаш от доказване на твърдението си, защото недоказването на тезата ти означава решение в полза на насрещната страна:D:D:D

    Коментиран от #28, #33

  • 26 Абе празни кратуни сте

    12 4 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Няма смсъл да се спрои във форума с теб-ще има спор на друго място. И понеже много се хвалиш със проф.си възможности-точно в съда ще ти паднат акциите.

    Коментиран от #29

  • 27 ikem

    13 4 Отговор
    Не е никакъв юрист -адвокат това.Тьрси из нета и после го поства - елементарно.От всичко - само злобата и простотията са нейни.
  • 28 Абе празни кратуни сте

    9 4 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    Коментарите ти ще го докажат. Ти давай давай-на нас ще ни е по лесно след това...

    Коментиран от #30

  • 29 юрист

    4 16 Отговор

    До коментар #26 от "Абе празни кратуни сте":

    Забелязвам, че цялото ти изречение е построено върху използването на БЪДЕЩЕ време- чрез частичката “ще“:) Това означава бъдещо несигурно събитие:) Хайде първо да го реализираш- т.е. да превърнеш частичката “ще “ в сегашно време, а после да тръбиш различни неща- става ли? :D:D:D
  • 30 юрист

    4 12 Отговор

    До коментар #28 от "Абе празни кратуни сте":

    “...Публикувано във факти.бг: Коментарите ти ще го докажат...“ Питай юристите си как точно ще направят причинно следствената връзка между мен- физическото лице Х и доказване на факта, че аз съм физическото лице, ползващо ника “юрист“:D Доста ще се озорят:)Питай ги и за съдебна ретория по повод престъплението “обида“- нали си им платил адвокатски хонорар- е , нека да ти обясняв всичко:)
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    На думи и обещания ,вярват само тъпанарите. Полша преди нападението на Хитлер имаше всички възможни защити и обещания. Като ги нападна Вермахта , Франция и Англия му обявиха воина . Обявиха воина но близо година никой не воюва с Хитлер (Странната Война) През това време Хитлер ги трепеше и прочистваше , обръщаше ги в сапуни,-необезпокояван ,и колкото може,няколко милиона поляци. След което на Хитлер му писна да ги чака да го нападат , и им върза гащите на букаи и във Франция, гони англичаните до Дувър , беше милостив с тях , и ги остави да избягат. И ако не беше нападал СССР , където му потънаха 200-те елитни дивизии , а си беше останал със Сталин съюзник- КОЙ ЩЕШЕ ДА ПОМОГНЕ НА НА ПОЛША НА ФРАНЦИЯ И ДР. Признава се само военната сила , и възможността на всяка една отделна държава да може да се справи дори и частично да може да задържи потенциален агресор ,докато другите се мобилизират да помогнат. Ако Примерно един ден Турция се сдобие с ЯО , с балистични ракети , съвременно ПВО , и крилати ракети с голям обсег и реши бързо да навлезе и ни изолира , и ние не можем да я спрем за няколко часа със собствени сили до помоща ,то спукана ни е работата. Турция ще има вече изграден рубеж от гореспоменатото въоръжение и практически не може да бъде нападната,ще е и в съюз с други силни държави, а нас икономическите санкции срещу нея , няма изобщо да ни топлят.

    Коментиран от #35

  • 35 юрист

    3 8 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: На думи и обещания ,вярват само тъпанарите....“ Точно така- за това съществуват ПИСМЕНИТЕ МНОГОСТРАННИ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, един от които е Северноатлантическият договор, в чийто чл.5 пише:“...Член 5
    Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу ЕДНА или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу ВСИЧКИ тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение ВСЯКА от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ЩЕ ОКАЖЕ ПОМОЩ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.
    Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност.

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #36 от "гого":

    Ми не можеш:)Не можеш и да направиш нищо, с което да промениш, измениш или отмениш текста на чл.5 от Северноатлантическия договор:)

    Коментиран от #40

  • 38 Барчо

    5 0 Отговор
    Този закон е подготвен много старателно още при Обама и доразвиван до сега. Това са изводите на специалистите, които са го анализирали. Щял е да бъде приет, дори Путин да е станал президент на щатите.
  • 39 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Да де кой те спира да строиш интерконектори. Строй си ако искаш и пет хиляди.

    Въпроса е че ти забраняват да строиш газопровод до тези интерконектори. Стига ли ти до пипето защо? Ами да ти отговоря защото ако има газопровод от Русия до България то газ ще се черпи само от там откъдето идва на най ниска цена. Именно затова окупаторите от сащ ни спират всички проекти. За да ползваме само това което те позволят и на цени определени от тях. Справка усрайна, там узурпираха газопреносната мрежа. И под предлог че искат да се изградят уж конектори за различни източници те спират останалите и искат да строим само за техните.

    Къде ти е интереса да купуваш двойно и тройно по скъп хамерикански шистов газ? Веднага и производство и индустрия и икономика отиват на кино. Ще са под конкуренцията на окупаторите от сащ. Затова и Европа никога няма да се съгласи.
  • 40 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Я вземи та обясни къде и от кого се взема решение за прилагането на този твой така любим член а и не само за него. И да ни обясниш кога този отговорен за решенията е вземал подобни в ущърб на собствените си икономически интереси.

    Изобщо говориш за съюз, за членство и за права на членове а в действителност решенията се вземат по устав от един. От там и съюзът не е никакъв съюз а васалство.

    Коментиран от #41

  • 41 юрист

    0 6 Отговор

    До коментар #40 от "Бай хой":

    ““...Публикувано във факти.бг: Я вземи та обясни къде и от кого се взема решение за прилагането на този твой така любим член а и не само за него....“ То всичко си го пише в договора, но кой да го чете...
    “...Член 4 Страните по Договора ще се консултират съвместно всеки път, когато по мнение на някоя от тях е възникнала заплаха за териториалната цялост, политическата независимост или сигурността на която и да е от тях....“
    Преди да формира мнение по един въпрос, един умен човек обичайно ЧЕТЕ, а не коментира неща, които не знае, но би могъл и сам да научи, ако наистина се интересува от даден проблем....

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    Та не та питах кой кого ще консултира а кой и къде взема решенията. Какво взехте да увъртате от усраинската трол лаборатория. Има си членове в устава на нафто и вземи да ги цитираш.
  • 44 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "юрист":

    Пак нищо не си разбрал. Дадох ти пример с Полша и тя имаше всички договори за защита писмени устни,гаранции всякакви,обяви се война на Германия ,и какво помогна това на Полша, или Франция. Правото е на страната на по силният. В НАТО има три държави които могат да водят съвременна технологична война,останалите ползват само сигурност , и при една война стават само за калчища за уплътнение.Мога да ти дам и пример , отказа на Германия да се намесва в горещ конфликт в Крим , и дали и половината държави биха се съгласили да участват в тежък военен конфликт , заради малка държава.