31 Юли, 2017 16:47 1 170 14

ЕП не признава изборите във Венецуела (СНИМКИ)

  • венецуела-
  • еп-
  • избори-
  • таяни
ЕП не признава изборите във Венецуела (СНИМКИ) - 1
Снимки: АР/БТА
Европейският парламент (ЕП) не признава провелите се вчера (бел. ред. 30 юли) избори за Учредително събрание на Венецуела. „Като председател на ЕП – единствената европейска институция, изразявам пълната си поддръжка към представителите на венецуелския народ. Ние не признаваме тези избори”, каза Антонио Таяни. Той допълни, че през последните денонощия репресиите в страната са „достигнали немислими равнища”. „Международната общност не може да мълчи пред ЕП не признава изборите във Венецуела (СНИМКИ)

такъв брой убити във Венецуела. Репресиите не дадоха възможност да се предава обективна информация от местата за гласуване, което отново показва колко недемократичен е сегашният режим”, казва Таяни. Според него волята на народа се крие в смяната на режима и сега са необходими нови избори”.

Председателят на ЕП заяви, че ще обсъди с партиите в ЕС възможността да бъде изпратена делегация във Венецуела.

В неделя във Венецуела се проведоха избори за Национално учредително събрание, което трябва да подготви промени в Конституцията на страната. Свикването на органа е по инициатива на президента на страната Николас Мадуро. Опозицията не признава изборите, като смята, че свикването на органа трябва да стане чрез референдум.

ЕП не признава изборите във Венецуела (СНИМКИ)

Изборният ден мина на фона на масови протести, довели до 16 загинали. В изборите са взели участие над 8 милиона души или 41.53% от имащите право на глас, сочат официалните данни. Опозицията оспорва тази информация като публикува през целия ден десетки снимки на празни избирателни секции. Според противниците на Мадуро 90% от имащите право на глас не са отишли до избирателните урни, независимо, че властите са удължили изборния ден с един час.

ЕП не признава изборите във Венецуела (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да се вземе предвид

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    общото е, че ЕС е подлога на САЩ, а ония са решили да направят южноамериканска пролет(или есен) там, заради големите запаси на петрол разбира се, на които искат да сложат ръка. Та от известно време "УМЕРЕНАТА ОПОЗИЦИЯ" в тази страна(вдъхновена от демократичните ценности разбира се)подклажда бунтарски настроения сред народа. Филмът, сценарият, продуцентът и режисьорът са добре известни, различни са само актьорите и мястото на снимките. Режисьорите удариха на камък в Украйна и Сирия и сега търсят ново поле за творчески изяви.
  • 3 Гост

    17 2 Отговор
    И сега сигурно пак Путин е виновен за ситуацията :)))))

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 99 стинки

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Не се коси, не си заслужава:)
  • 8 мАдуро

    6 1 Отговор
    Сега ще си направя...."рокада".
  • 9 Девон

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Путин не е виновен!
  • 10 Све

    11 1 Отговор
    Повече от 50% от ЕП са бенефициенти на странни фондации (нали са им ниски приходите )
    Същите, които плащат на организаторите на протестите.
    За съжаление и нашите гащници, като А. Ковачев от унгарските списъци на Сорос, който се изложи тотално
  • 11 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    ес не признава изборите във венецуела щото са далеч от нашите стандарти и ето благодатна среда за висчките путинофили да почнат с воя.щом и сърбина имигрант се е включил значи ще е сериозно реването.
    кво ви пука за тва че ес не признава изборите във венецуела ,нали путин ги признава.може да прати армия и там да спасява поредния диктатор от любовта на народа му,особено ще съм щаслив да има и български баталион от помощници съставен от милиционера ,сърбина и половия.да ама няма да идат на тях въпреки всичко им е добре в еврогеиския съюз и не им се пие лосион за баня ,въпреки че им се налага:)))))))))!

    Коментиран от #12

  • 12 Знаещ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Понеже надали ще влезеш в предишната тема и вероятно няма да видиш отговора ми на , а той е важен защото твоя мироглед е доста изкривен и неверен, ще го публикувам тук отдолу. За нерегистрирани има ограничение в броя на буквите и затова ще го пусна на два пъти.

    Коментиран от #13

  • 13 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    Като се изключи Пеевски, другите цитирани от теб бизнесмени нямат абсолютно никакво отношение към политическия курс на България, а даже и Пеевски си гледа икономическите интереси и също няма никакво реално влияние върху външната ни политика, която се ръководи от изцяло от Борисов, а той изпълява указанията на Меркел и Маккейн. Маккейн пък от своя страна е финансиран от Сорос, което значи, че даже да не броим пряко финансираните и действащи в България сороски организации, връзката с политическия курс на България и Сорос е пряка.Примера за южен поток е достатъчно красноречив за външното управление на страната ни. Той е супер изгоден за България, но ни ЗАБРАНИХА да го направим. Ако беше икономист щеше да знаеш, че няма нищо икономическо в цялата история. Да не говорим, че ако си икономист даже нямаше да ти хрумне да свързваш изброените от теб бизнесмени с провала на този и други изгодни за България проекти. Надявам се, че ти дадох полезна информация и обогатих мирогледа ти. P.S. Пак да повторя. Причината да харесвам Путин и Орбан е, че те гледат интереса на собствените си родини и го защитават. Също така са единствените, които защитават християнството в Европа и света. Американците изгониха всички светски управници в арабските страни и ги замениха с ислямизирани фанатици. Асад е единствения, който с помощта на Русия не успяха да бутнат. САЩ прегръщат сунитския ислям на Саудитска Арабия (същия тоя, който им бутна кулите) и не се интересуват от хилядите изтезав

    Коментиран от #14

  • 14 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Знаещ":

    Продължение: и не се интересуват от хилядите изтезавани, изнасилвани и убивани християни в тези страни.