1 043 3

Тръмп ще подпише санкциите срещу Русия

Американският Сенат одобри дни законопроекта

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американският президент Доналд Тръмп в скоро време ще подпише санкциите срещу Русия. Това заяви вицепрезидентът Майк Пенс, цитиран от „Интерфакс“.

При посещението си в Грузия дясната ръка на Тръмп посочи, че скоро държавният глава ще даде съгласието си за новите мерки срещу Русия, Северна Корея и Иран.

Американският Сенат одобри преди дни законопроекта, а след това Кремъл наложи контра санкции срещу американските дипломатически представители на руска земя.

Доналд Тръмп в крайна сметка ще подпише законопроекта, въпреки че има право да наложи вето. Този ход обаче бе малко вероятен заради последиците от подобно решение на американската политическа сцена.

Руският президент Владимир Путин заяви, че е малко вероятно отношението на Щатите към страната му да се промени в близко бъдеще. Държавният глава определи случващото се като „болезнено“, но посочи, че американците са тези, които са предизвикали захлаждането в отношенията.

Путин заяви още, че санкциите са пример за използване на геополитиката за икономически цели. Той описа американските санкции като „цинизъм“.

Текстът бе одобрен в Сената с огромно мнозинство. Според Кремъл санкциите във Вашингтон нарушават международното право и принципите на Световната търговска организация.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЪРП
  Отговор
  1 13:51  01.08.17
  МНОГО БЪРЗО ИСТИНСКИТЕ ГОСПОДАРИ НА СЪЩИСАНИТЕ МУ СМЕНИХА "СОФТУЕРА" НА ТОЗИ И ВЕЧЕ МУ ИЗПАРИХА "ИДЕИТЕ" ЗА КОМУНИКАЦИЯ И ДИАЛОГ С РУСИЯ................ ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА ЗА 0 ВРЕМЕ!!!
 • Различен
  Отговор
  2 13:55  01.08.17
  Тоз, като го гледам на снимката не изглежда много редовен! Нещо самозабравил се, ми се вижда! Но няма страшно, все ще се намери някой да го сложи на мястото му!
 • Kcaniba
  Отговор
  3 15:42  01.08.17
  Началото на края на империята на злото,следва С.Корея,Иран!

Напиши коментар:


Публикувай