Last news in Fakti

2 Август, 2017 13:30 1 519 26

САЩ не са враг на Северна Корея

  • сащ-
  • враг-
  • северна корея

Рекс Тилърсън иска диалог между двете страни

САЩ не са враг на Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ са готови да приветстват диалог със Северна Корея. Това заяви американският държавен секретар Рекс Тилърсън, цитиран от „Гардиън“.

Според него ядрената програма на КНДР трябва да е важна тема на всякакъв вид разговори между двете страни. Той заяви, че страната трябва да премахне ядрения си арсенал, като в замяна САЩ са готови да представят гаранции за сигурността на страната.

„Ние не търсим смяна на режима в Северна Корея. Ние не търсим извинения, за да изпратим армиите си региона. Ние не сме врагове на тази страна. Това положение обаче няма как да продължава така“, заяви Тилърсън.

Той подчерта, че Китай няма вина за казуса с ядрената програма. Той обаче отново призова страната да помогне за решаването на въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦИРКА Е ТОТАЛЕН

    27 5 Отговор
    Задна--САЩ включиха задна пред С.Корея ,която по думите на американците е още в 19 век..хааххххааахаахххааахххааааааааа
  • 2 уПППППСсссссс

    27 5 Отговор
    Е гОлем го вадеха краварите-и кво стана???
  • 3 резил

    30 5 Отговор
    От тук нататък не искам да чувам от соросоидните тролове за величието и мощта на САЩ-разбрахте ли КОЗЯЦИ????
  • 4 DDDDDDD

    21 6 Отговор
    Е що така бе Миме-малки топки?
  • 5 анти юрист

    25 5 Отговор
    Къде е "Юриста" да коментира? Сврял се е в бърлогата си.
  • 6 Реално хааххаха

    25 6 Отговор
    То не бяха самолетоносачи,самолети ,ПРО-мро,ракети и т.н.А сега обратно в дупката-"великите" янки станаха за резил.
  • 7 гост

    23 5 Отговор
    Явно Запада, водели се по българският пример, разчита отново на глупостта на Изтока. "Унищожете си воръжението и армията, а ние ви даваме гаранции. Можете да използвате нашата армия, разбира се в замяна на свободата си и на известна сума абонамент" ... Ама верно вече пробват всякакви абсурдни варианти. :)

    Коментиран от #15

  • 8 Бай хой

    21 5 Отговор
    Бай ото едно време казваше че най много се лъже преди война. Та и сега крава бойс прави финтове. Вдруги ден ще уговарят Лавров за разрешение за операция. Днес плашат Китай със същата цел да им разрешат удар срещу суверенна С. Корея. И както е тръгнало май пак ще се нагледаме на простотия. Говедарите все повече и повече затъват в собствените си простотии и зверства.
    Сещате ли се колко удобно ще е за КНР и Русия да наблюдават и да са ментори на една такава хамериканска простотия. Света се нагледа на ужаси в Афганистан, Ирак, Сомалия, Хаити, Либия, Йемен, Украйна, Грузия ит.н.
  • 9 no name no face no number

    19 6 Отговор
    Ей колко сте хитри бре, дали има някой на този свят, който да ви вярва??? Трябва са е най големият глупак.
  • 10 Kcaniba

    6 15 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ние не търсим смяна на режима в Северна Корея. Ние не търсим извинения, за да изпратим армиите си региона. Ние не сме врагове на тази страна. Това положение обаче няма как да продължава така“, заяви Тилърсън.Четете внимателно в коневръза бре,корейския народ не е враг на никого,РЕЖИМЪТ е проблем,както за самите корейци ,така и за света!Всичко е казано в последното изречение,Това положение ,обаче няма как да продължава така!Топлата водка ви подвежда ,и цвилите неадекватно....ха ха ха НАЗДРАВЕ!

    Коментиран от #24

  • 11 ......

    18 6 Отговор
    ФАЩ като видяха дебелия...и айде, диалог търсят, щото оня Кимчо ше има да ги пере...
  • 12 Кики

    17 5 Отговор
    С плашене не стана, със съдействие от Китай не стана... и какво ще получи Ким в замяна?Рекси, ама много голяма оферта приготви и тогава Ким покани! Такива гаранции за сигурност на страната може да ги разправяш на малките деца - като Бойко, Заев и подобни. Рекси,знаеш ли, че от 60г.САЩ е враг номер 1 за С.Корея и на всяка крачка в тази държава има плакат как американеца е стиснат за гушата! Така, че внимавай с офертата и не забравяй да вземеш Оня с Коня с теб за преговорите или поне да ви носи куфарите.
  • 13 Morgoth

    17 3 Отговор
    Трудо ще се вържат на опазване на границите им от САЩ, особено след като по същия начин опазиха границите на Украйна.

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    И на Грузия, и на Грузия.
  • 15 Кики

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Коментара ти е точен. Бих добавил, че Ким Чен за нищо на света няма да се разоражи!!! Компромис може да направи като замрази ядрената програма и спре ракетните тестове. Санкциите падат, светът ги приема подобаващо и си стискат ръцете.
  • 16 Гарантирания

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той заяви, че страната трябва да премахне ядрения си арсенал, като в замяна САЩ са готови да представят гаранции за сигурността на страната.

    Е това най силно ме изкефи. ха ха ха ха
  • 17 Гост

    16 3 Отговор
    Статията е с грешен превод! Истинския превод е, че КНДР са готови да приветстват диалог със САЩ. Това заяви говорител на външното министерство на КНДР. Според него ядрената програма на САЩ трябва да е важна тема на всякакъв вид разговори между двете страни КНДР са готови да приветстват диалог със САЩ. Според него ядрената програма на САЩ трябва да е важна тема на всякакъв вид разговори между двете страни. Той заяви, че САЩ трябва да премахне ядрения си арсенал, като в замяна КНДР е готова да представят гаранции за сигурността на страната.
    „Ние не търсим смяна на режима в САЩ. Ние не търсим извинения, за да изпратим армиите си на Американския континент. Ние не сме врагове на САЩ. Това положение обаче няма как да продължава така“, заяви високо поставен служител на КНДР.
  • 18 КЮНЕЦ

    7 3 Отговор
    Викам да си направиме една среща в Борисовата, РУСИЯ срещу ЗАПАДА- НЕДЕЛЯ 06.08.2017г. от 10:00 Ще се биеме честно- без предмети !

    Коментиран от #21

  • 19 pInochet

    13 2 Отговор
    Обърнаха плочата !!!
    Но Ким не трябва да им се вързва.
    Да погледне и да види какво носи демокрацията например в България.
    За арабската пролет да не говорим......
  • 20 Пазарен Либерализатор

    4 9 Отговор
    САЩ дълги години бяха враг номер едно на тутраканската селищна система.
  • 21 кека митка

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "КЮНЕЦ":

    Ееее, пък си и ти значиии! ;) Бой?! Аз предлагам да се целуваме! Да видим кой пръв ще изпръхне и ще капитулира ;) хахахаха
  • 22 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    слаб политик ,кви ги плещи???онези няма как да изоставят ядрената си програма ,те само нея имат .тва са тъпи изявления показващи тоталната липса на идеи в новата тръмпова администрация.
  • 23 Барчо

    8 2 Отговор
    СК също няма проблем за преговори. Американците си отиват у дома и ги оставят на мира. Те продължават да си живеят по собствените правила.
  • 24 Дивуй

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Ай стига с вашите простотии - обичаме народите ви ама ако са с нашите диктатори иначе бомби ,войни ,санкции ,блокадии тьй нататък .
  • 25 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    "Миролюбивите" янки на кого не са враг - само да подушат нефт и злато........Тогава започва едно пазене на американската свобода..... Защо ли целият Близък Изток, че и Северна Африка, хукнаха към Европа !? Откакто се помня, все Любов и Мир разнасят на върха на щиковете си по целия свят !
  • 26 ели

    0 0 Отговор
    Когато съществуваше СССР и Варшавския договор бяха обещали ,че един фунт (английска измерватилна единица мисля ,че е 20 см ) нямат да предвижат военната си инфраструктура на Изток а какво се получи всички знаем.