937 3

В Германия ще ловят терористи с нова технология

Иновативен метод, който обаче бе подложен на критики

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

В берлинска железопътна гара започнаха тестове по технология за лицево разпознаване, чиято цел ще е залавянето на терористи, съобщи The Local.

Разузнавателната система обаче бе подложена на остри критики, защото нарушава правата на гражданите, посочва изданието. Някои от отзивите не са никак положителни.

На гарата „Зюдкройц“ в германската столица бе даден стартът на пилотния проект, в който взеха участие близо 300 доброволци. Бяха им направени няколко снимки, които по-късно бяха въведени в база данни за разпознаване.

Германски юристи обаче разкритикуваха мярката, която по думите им нарушава фундаменталните права на гражданите. Вътрешното министерство пък защити мярката, която би засилила сигурността на фона на растящите заплахи.

Тя все още не е одобрена от властите. За да влезе в сила, трябва да бъде създадена специална база данни за лицево разпознаване. Не е ясно каква е прецизността на технологията и дали би засякла терористи, които са направили промени по външния си вид.

През последните месеци в Германия и в Европа бяха извършени няколко терористични атентата. Мерките за сигурност остават повишени.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • меркелско
  Отговор
  1 16:32  02.08.17
  Те си ги внесоха, а сега харчат милиарди уж да ги хващат ? Изтрещяла нация, която не си вади поуки от нищо. Вече дори и коли не могат да правят, призвеждат само лъжи !
 • ЖУЛ
  Отговор
  2 18:13  02.08.17
  ми ако са боядисам да сам като негир ?
 • Фалшиви новини
  Отговор
  3 13:58  05.08.17
  все за правата на талибанско-свинска паплач говорят, а местните аборигени имат ли право на живот ,сред тези изроди и навляци ,които наводниха Европа..ама то като тръгнало скоро нищо няма да помогне освен масово да ги изселят тези така наречените бежанци..цюрюк в кочинката ...

Напиши коментар:


Публикувай