2 Август, 2017 18:03 1 988 3

Въпросът за репарациите към Полша е приключен

  • германия-
  • полша-
  • репарации
Въпросът за репарациите към Полша е приключен - 1
Снимка: Shutterstock

Отговорът на Германия на днешното изказване на полският министър на отбраната Антоний Мачеревич, че Полша иска от ФРГ да изплати репарации за претърпени вреди по времето на Втората световна война не закъсня. За германската страна въпросът е окончателно приключен, тъй като правителство не е получило каквито и да е запитвания от Варшава по темата. „При нас не е постъпил въпрос, на който да отговорим”, каза говорителят на правителството Улрике Демер. Тя допълни, че въпросът с репарациите към Полша е бил и от юридическа, и от политическа гледна точка напълно решен. Демер припомни, че през август 1953 г. Варшава „се е отказала от следващи репарации от страна на Германия и в последствие е потвърждавала това решение неведнъж”.

Говорителят на германския канцлер подчерта, че „Германия осъзнава своята отговорност за събитията през Втората Световна война от политическа, морална и финансова гледна точки”. „В голяма част ФРГ е изплатило репарации, включително и на Полша”, уточни Демер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 херодот

    8 16 Отговор
    Така значи приключва въпросът с репарациите от Германия. Сега Поляците да искат от Русия. Нали Руснаците заедно с Германците си разделиха Полша преди да се изпоядат помежду си....

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "херодот":

    А Данциг ще иска ли да върне??
    От Русия тя от 300години търси и получава, така че е въпрос на време е, кога Полша за пореден път ще тръгне към Русия, за поредна доза успокоителни!!!
  • 3 Русенец

    3 1 Отговор
    Поляцете са като нас объркани душици, намираще се между 2 велики сили - Германия и Русия, но играещи под диктовката на САЩ.
    Те не могат да разберат че винаги ще си останат буферна зона между Запада и Изтока, както България е буфера между християнския и ислямския свят. Да се гледат "пашанлъка", да си карат"полските фиятчета" а полякините да бъдат все така ненаситни за мъжки ласки.