Last news in Fakti

2 Август, 2017 17:13 2 606 7

В Турция арестуваха две българки

  • турция-
  • хероин-
  • българки-
  • акция-
  • операция-
  • арест

Българките са част от група за наркоразпространение

В Турция арестуваха две българки - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските сили за сигурност извършиха арести в град Истанбул при мащабна акция срещу наркоразпространението, която бе подкрепена и по въздух от хеликоптер. Специализираните части на полицията задържаха и две българки.

Полицията нахлу в няколко апартамента, като иззе наркотични вещества и оръжия. Общо 18 души са арестувани в истанбулския квартал „Фатих“, както и в град Чорлу.

Задържани са и две български гражданки – на 22 и на 36 години, съобщи „Хюриет“. Турските служби са си сътрудничили и с българските при акцията.

Арестуваните българки разказаха, че при всяко преминаване на границата и пренасянето на наркотици са получавали голяма сума пари. Открити са 44 килограма хероин при операцията в тайник под седалките на автомобил.

TRT Haber също съобщи, че турските власти са работили в контакт с българските, за да ударят по групата за наркоразпространение. При акцията са иззети и девет килограма канабис, както и патрони за огнестрелно оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа не тъй

    3 1 Отговор
    Ааааа иииииииии кво праим ся? Ами то , пречат на бизнеса ни този Ердоганов. Разваля добросъседските ни отношения. При нас на пречиме така.
  • 2 Една българка

    9 9 Отговор
    Какво правят българите и българките в Турция?
    - Разпространяват наркотици.
    Истинските българи си стоят в България и я пазим от наркотици (доколкото можем) и мислим как да изгоним българските турци към Турция.
    Престанете да ходите в Турция: ни за добро, ни за лошо!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Спиро

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Една българка":

    Съгласявам се с теб само отчасти.
    Нямам нищо против българските турци, които са в България, стига да са патриоти. Искам все пак да вметна, че "патриот" не означава да мразиш чужденците. Означава друго.
    А за наркоразпространителите... все ми е едно какви са и от къде. Смятам че е добре, че са ги закопчали някъде, където ще си го отнесат по етапен ред.
  • 4 Пазарен Либерализатор

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Една българка":

    Да не ходим, ама къде има пазар за подправки като Египетския пазар в Истанбул?

    Коментиран от #5

  • 5 Realnost

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Ako ne si terorist ili 4ast ot pkk ypg ili ne si v narkotrafik moje da hodi6 kakto vsqkade koito sa normalni moje da otiva
  • 6 Среднощен Експрес

    5 0 Отговор
    Сега да им е як г..ът. Филмът "Среднощен Експрес" не е бил само художествена измислица. И разпита се води с навряна полицейска палка в ...... . И за мъжете и за жените. За това и битова престъпност в Турция почти няма , а са толкова много паплач.Преди няколко години една българка ,автомобилен състезател била та почивка в Турция. Едно младо момче ,явно я е харесало и тръгнало след нея по улицата , нещо и се обяснявало , и така до вратата на хотела, и когато влязло в стаята , тя се уплашила и се затворила в банята , и от там се обадила в полицията. и момчето бе веднага осъдено ,за влизане с взлом ,и опит за изнасилване -15 години.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: