Last news in Fakti

2 Август, 2017 19:56 5 447 3

Самолет кацна аварийно на оживен плаж, има жертви

  • португалия-
  • плаж-
  • самолет-
  • кацане-
  • загинали-
  • лисабон-
  • момиче

При аварийното кацане е убито момиче на 8 години

Самолет кацна аварийно на оживен плаж, има жертви - 1
Снимки: БТА/ AP

Малък самолет направи аварийно кацане на оживен плаж в Португалия, съобщи португалското издание Jornal de Noticias.

Инцидентът е станал на популярен плаж в Капарика, намиращ се на близо 30 километра южно от столицата на страната Лисабон, посочват местните медии.

При аварийното кацане са били убити двама плажуващи – 50-годишен мъж и момиче на 8 години. Пилотът на самолета и другият член на екипажа са живи. На място пристигнаха няколко линейки. По случая се води разследване.

Заради възникнал проблем малкият самолет е започнал да лети ниско. На плажа е настъпила паника и много от летовниците са влезли във водата. При аварийното кацане на плажа обаче машината е убила двама души.

Към мястото на трагедията бяха изпратени и полицейски екипи. Двамата летци са задържани от силите за сигурност.

Местен журналист разкри пред „Скай нюз“, че хората са били бесни на пилота, защото е решил да приземи самолета на плажа, на който много хора са се наслаждавали на почивката и не са очаквали аварийно кацане.

Пожарникари и полицаи заградиха мястото и забраниха достъпа до плажа, докато тече разследването. В началото инцидентът в Португалия дори е бил разглеждан като възможен терористичен удар, но тази версия е отхвърлена.

Португалските медии пишат, че заради технически проблем пилотът е направил аварийното кацане, но поставиха под въпрос решението му да се приземи сред много хора. Летищните власти водят разследване.

Самолет кацна аварийно на оживен плаж, има жертви


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    34 2 Отговор
    Тоз пишман пилот заслужава жив да го одереш намерил къде да каца !
  • 2

    16 2 Отговор
    себе си спасили
    ама момиченцето и мъжа ги убили
  • 3 гост

    7 1 Отговор
    Да се е разбил във водата, като лети рискува живота си, но така излиза убиец, за да си спаси собственния живот. Горкото момиченце.
Новини по държави: