4 654 3

Самолет кацна аварийно на оживен плаж, има жертви

При аварийното кацане е убито момиче на 8 години

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Малък самолет направи аварийно кацане на оживен плаж в Португалия, съобщи португалското издание Jornal de Noticias.

Инцидентът е станал на популярен плаж в Капарика, намиращ се на близо 30 километра южно от столицата на страната Лисабон, посочват местните медии.

При аварийното кацане са били убити двама плажуващи – 50-годишен мъж и момиче на 8 години. Пилотът на самолета и другият член на екипажа са живи. На място пристигнаха няколко линейки. По случая се води разследване.

Заради възникнал проблем малкият самолет е започнал да лети ниско. На плажа е настъпила паника и много от летовниците са влезли във водата. При аварийното кацане на плажа обаче машината е убила двама души.

Към мястото на трагедията бяха изпратени и полицейски екипи. Двамата летци са задържани от силите за сигурност.

Местен журналист разкри пред „Скай нюз“, че хората са били бесни на пилота, защото е решил да приземи самолета на плажа, на който много хора са се наслаждавали на почивката и не са очаквали аварийно кацане.

Пожарникари и полицаи заградиха мястото и забраниха достъпа до плажа, докато тече разследването. В началото инцидентът в Португалия дори е бил разглеждан като възможен терористичен удар, но тази версия е отхвърлена.

Португалските медии пишат, че заради технически проблем пилотът е направил аварийното кацане, но поставиха под въпрос решението му да се приземи сред много хора. Летищните власти водят разследване.

Португалия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ссс
  Отговор
  1 20:51  02.08.17
  Тоз пишман пилот заслужава жив да го одереш намерил къде да каца !
 • Отговор
  2 02:02  03.08.17
  себе си спасили ама момиченцето и мъжа ги убили
 • гост
  Отговор
  3 07:50  03.08.17
  Да се е разбил във водата, като лети рискува живота си, но така излиза убиец, за да си спаси собственния живот. Горкото момиченце.

Напиши коментар:


Публикувай