Last news in Fakti

3 Август, 2017 09:52 820 0

Абе трансформира японското правителство

  • япония-
  • правителство-
  • шиндзо абе

Сменени са повечето министри

Абе трансформира японското правителство - 1
Снимка: БТА/Ap

Мащабни промени в японското правителство направи премиера Шиндзо Абе, съобщи Kyodo.

Той смени 14 от 19 министри в кабинета. Решението беше взето след загубата на управляващата партия на местните избори в Токио.

В крайна сметка постовете си запазиха ключови министри. Сред тях са министъра на финансите Таро Асо, генералният секретар на кабинета Йошихиде Суга, както и министъра на икономиката и индустрията Хиросиге Секо.

Сменен е министъра на външните работи Фимио Кисиде. Неговият пост се заема от Таро Коно. Постът на министър на отбраната поема Ицунори Онодзре.

Министър за работите на Окинава и северните територии става Тецума Есаки. До сега той беше заместник министър на туризма и транспорта.

„С тези промени в кабинета ние се стремим към икономическа реформа“, заяви секретарят на кабинета Йошихиде Суга.

Абе встъпи в длъжност с обещания за модернизиране на японските икономика и производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА