Last news in Fakti

15 Декември, 2011 11:56 15 548 5

В ЮАР хванаха убиеца на Аркан

  • аркан-
  • желко ражнятови-
  • доброслав гаврич

В Южна Африка е бил задържан укриващият се от правосъдието убиец на сръбския военнопрестъпник Желко Ражнятович, по-известен като Аркан, предаде Ройтерс.

Агенцията се позовава на в. „Ню Ейдж“, който припомня, че Доброслав Гаврич е бил осъден през 2006 г. на 30 години затвор за убийството на Аркан.

Самоличността на Гаврич е била установена по време на полицейско разследване за убийството през март на мъж от Кейптаун, свързан с организираната престъпност. Срещу задържания е повдигнато обвинение за притежание на кокаин.

Полицията в Южна Африка не е потвърдила информацията. Отпечатъци от пръстите на Гаврич са били изпратени на Интерпол за проверка и според вестника се очаква Сърбия да поиска екстрадирането му, за да излежи присъдата си.

Аркан, срещу когото Трибуналът в Хага повдигна обвинения за извършени жестокости по време на войната в Босна през 1992-1995 г., беше застрелян във фоайето на хотел Интерконтинентал в Белград на 15 януари 2000 г. Тигрите на Аркан бяха най-страховитата паравоенна сръбска група, действаща в Босна по време на войната.

Гаврич и неговият партньор Милан Джуричич бяха арестувани през 2001 г. и осъдени през октомври 2006 г. съответно на 30 и 35 години затвор за убийството на Аркан. И двамата успяха да избягат, след като чуха присъдите си.

Аркан беше женен за сръбската фолкзвезда Цеца Величкович. В момента тя е под домашен арест поради извършване на тежки финансови престъпления при продажбата на футболисти от отбора “Обилич“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El Bulgaro

    1 0 Отговор
    Всичко това в България е НЕВЪЗМОЖНО.
  • 2 Mac

    1 0 Отговор
    Прав си! В България така стоят нещата....
  • 3 Ники Николов

    0 0 Отговор
    българите не сме сърби за добро или лошо нямаме тяхната сила или злоба, не сме такива зверове като тях, но може и да са прави като се наричат, тигри ние може да сме някакво друго животно , да не уточнявам какво
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.