1 648 6

Израел – главен играч в черния бизнес с органи

Тревожни данни на война на човешката трагедия в Сирия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

От началото на гражданската война в Сирия органите на 18 000 мъртви сирийци, голяма част от които деца, са премахнати и използвани в мрачен бизнес, пише агенция ABNA 24.

Войната в Сирия започна през 2011 година. Милиони сирийци бяха убити или ранени, а огромна част от местното население напусна домовете си, търсейки повече сигурност.

Човешката трагедия на милиони обаче е превърната в бизнес за други. Контрабандистите печелят хиляди само от един курс, но се оказва, че има и друг черен пазар, в който се използват човешки органи.

Д-р Хюсеин Нофал, оглавяващ медицинския факултет към университета в Дамаск, разкри тревожната статистика, че органите на 18 000 сирийци са били използвани на черния пазар. Основен „играч“ се оказва, че е Израел.

Преди години Би Би Си съобщи в доклад, че Израел оглавява класацията (за глава от населението) за страната с най-много трансплантации на органи, въпреки че е страната с най-малко донори.

Не са един или два случаите, в които израелски граждани са залавяни и обвинявани именно в това. На международното летище „Ататюрк“ в Истанбул беше арестуван израелски трафикант на органи, за когото имаше заповед и от „Интерпол“. Той е пристигнат в Турция, за да се възползва от отчаянието и нуждата от пари на много сирийци.

Както е известно, Турция е страната, в която живеят най-много сирийци от началото на гражданската война. В Косово пък беше арестуван израелец, който бе обвинен в ръководене на незаконна търговия с органи.

Сирия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тр.тс
  Отговор
  1 08:12  05.08.17
  Те ги има във всеки черен бизнеа и във всяка мръсна игра......мръсно,долно и проклето племе
 • Aaar
  Отговор
  2 08:56  05.08.17
  Nyama problem te sa si evrei kvo moje da se ocakva ot tyah
 • no name no face no number
  Отговор
  3 09:00  05.08.17
  И според мен е така.
 • Kcaniba
  Отговор
  4 09:53  05.08.17
  С една дума те са самр потребители на човешките блага, вклбчително и органи. А относно трансплантациите, излиза, че опитите на Др. Йозеф Менгеле не са минали напразно... И кой ги ползва също е на лице!!!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 10:54  05.08.17
  Вече не ни крадът само парите а искат и карантията да ни гепят
 • стоян георгиев
  Отговор
  6 11:38  06.08.17
  данните на асадовите лекари не струват и пет пари,но че по време на воина се прави търговия с органи е факт.незаконни трнсплантации се извършват в турция ,индия,пакистан и израел не от вчера ,а тук дето реват че им крадяли карантията,не крадат вашата такава ,напротив маса българи я ползват тази в израел или в турция.в нета е пълно с истории на хора купили я бъбрек ,я дроб именно от там.

Напиши коментар:


Публикувай