4 Август, 2017 19:17 1 492 7

НАТО не иска нова Студена война

  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • русия

Столтенберг призна за обтегнатите отношения между Русия и НАТО

НАТО не иска нова Студена война - 1
Снимка: БТА/AP

„Смятам, че отношенията между НАТО и Русия са в най-трудната си фаза след края на Студената война.“ Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред CNN.

“След края на Студената война ние се надявахме да развием близко партньорство с Русия. След анексирането на Крим и ситуацията в Украйна обаче, нашите отношения значително се влошиха.

Ние не искаме нова Студена война. За това и действаме балансирано и пропорционално. Ние продължаваме да търсим диалог с Русия. Това е наш голям съсед. Тя ще си остане и такъв“, заяви Столтенберг.

Според него руските учения в района на Балтика показват разширяването на военната мощ на страната. Столтенберг обаче не смята, че в момента има опасност, за която и да е държава в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    18 1 Отговор
    Не иска студена война-а иска топла...
  • 2 БГ пироман

    17 0 Отговор
    Ами да вземете да разкарате всичкото НАТО от границите на Русия и ще видиш как набързо ще се оправят нещата.
  • 3 Бесен Язовец

    14 1 Отговор
    Тия па кой ги пита то е ясно че НАТО гледа в руската паничка ама и трухичка няма да получат то студената война никога не е спирала само лицемерите от НАТО си мислеха че Русия ще се върже
  • 4 Румяна Костова

    11 1 Отговор
    Дали всичко е наред с мозъчните процеси при американските конгресмени!?Обявяват икономическа война на Русия,но иначе по принцип са за конструктивен диалог.Преведено на човешки език:Ще отменят санкциите,ако Русия стане послушна както по Елциново време.Мечти...

    Коментиран от #6

  • 5 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Канибалите сме против неконтролируемият уллв!!!
  • 6 Чунга чанга

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова":

    Горбачов и Ходорковски ще ти обяснят, че си МНОГО заблуден! США всъщност са собственици и покровители на РФ, само Китай успяват някак да се изнижат и ТО благодарение на ресурсите, които РФ им предоставя! США са най-могъщата империя, която някога е съществувала на Земята! Тея дето ще натискат "копчето" ВЕЧЕ са КУПЕНИ и другото е латиносериал...
  • 7 Morgoth

    0 0 Отговор
    И НАТО и Русия не искат нова студена война, ама и едните и другите се постараха да дестабилизират Украйна за да може след това да си мерят ... ракетите за нейна сметка.