Last news in Fakti

4 Август, 2017 20:47 1 289 2

Франция забрани назначаването на роднини

  • франция-
  • закон-
  • назначаване-
  • роднини
Франция забрани назначаването на роднини - 1
Снимка: Shutterstock

Политиката се обяви срещу родствените връзки на работното място. Френският парламент одобри закон, който забранява представители на властта да назначават на държавна работа свои роднини – съпрузи, деца, братя и сестри и техните деца. Нарушителите ги грози 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 45 000 EUR.

Закон беше създаден след скандал с бившия премиер на Франция. Франсоа Фийон назначи съпругата си като свой помощник в Националното събрание. Тя не е идвала на работа, но е получавала заплата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се приеме и тук

    5 0 Отговор
    Отдавна и тук трябваше да се направи нещо подобно. Само като чуят, че някой чиновник казва на шева си "Виж сега тука има едно наше момче (момиче) дай да го оправим" моментално същият трябва да бъде уволнен. Защото се напълниха държавните институции с измет, която не върши никаква работа, а вземат тлъсти заплати. Иначе си има перфектни закони, наредби за подпор на качествени хора.
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    Е, какъв х-й,ми тази работа ,след като не мога да назнача идиоти роднини на отговорни постове в управление на България..не съм съгласен..
Новини по държави: