925 2

Франция забрани назначаването на роднини

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Политиката се обяви срещу родствените връзки на работното място. Френският парламент одобри закон, който забранява представители на властта да назначават на държавна работа свои роднини – съпрузи, деца, братя и сестри и техните деца. Нарушителите ги грози 3 години лишаване от свобода и глоба в размер на 45 000 EUR.

Закон беше създаден след скандал с бившия премиер на Франция. Франсоа Фийон назначи съпругата си като свой помощник в Националното събрание. Тя не е идвала на работа, но е получавала заплата.

Франция


Още по темата

 • Месията Макрон

  Месията Макрон

  100 дни след невероятната му изборна победа рейтингът на Еманюел Макрон стремглаво пада. Шансовете му да дръпне Франция напред все пак са добри, ...
  16.08.2017
  1 022
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • да се приеме и тук
  Отговор
  1 11:56  05.08.17
  Отдавна и тук трябваше да се направи нещо подобно. Само като чуят, че някой чиновник казва на шева си "Виж сега тука има едно наше момче (момиче) дай да го оправим" моментално същият трябва да бъде уволнен. Защото се напълниха държавните институции с измет, която не върши никаква работа, а вземат тлъсти заплати. Иначе си има перфектни закони, наредби за подпор на качествени хора.
 • шшш
  Отговор
  2 19:20  06.08.17
  Е, какъв х-й,ми тази работа ,след като не мога да назнача идиоти роднини на отговорни постове в управление на България..не съм съгласен..

Напиши коментар:


Публикувай