1 187 3

Руска диамантена мина беше наводнена

Спасителни екипи пристигнаха на мястото на инцидента

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Спасителни екипи издирват девет души под земята след инцидент в диамантена мина в Русия, съобщи ТАСС. Мина на „Алроса“ в Сибир беше наводнена.

По време на инцидента под земя са работили общо 151 души. По-голямата част от тях – 142 работници, са извадени на повърхността, но няколко други са в неизвестност.

Диамантената мина се намира в област Якутия. Според спасителните служби мината се е наводнила от намираща се наблизо изоставена кариера.

От руското министерство на извънредните ситуации обявиха, че спасителната операция ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо. Води се разследване дали са били допуснати човешки грешки, които са довели до инцидента.

Мината се намира в отдалечен район в източната част на Сибир. Съветски геолози откриват находищата през 50-те години на миналия век.

Анализатори посочиха, че рискът за общата продукция на „Алроса“ е малък. Мината „Мир“ е отговорна за 9% от необработеното диамантено богатство на компанията.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР
  Отговор
  1 08:14  05.08.17
  Абе гепили са нещо и уж наводнена...путински работи

  Коментиран от #2

 • Путин
  Отговор
  2 09:44  05.08.17

  До коментар #1 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

  Не се коси, имам още 23 или бяха 32...е не помня вече!
 • Све
  Отговор
  3 13:36  05.08.17
  Сигурен съм, че малко от еврогейчетата на форума знаят, че и в Русия , а даже и Монголия диаманти и злато са под контрола на държавата. Тоест държавата изкупува на борсови цени 100% . Само в БЪЛГАРИЯ, КОНЦЕСИОНЕРИТЕ ГРАБЯТ И КРАДАТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ПРЕСТЪПНО-СМЕШНАТА ТАКСА. Преди да се подиграме на някого, Да погледнем себе си

Напиши коментар:


Публикувай