Last news in Fakti

6 Август, 2017 16:02 3 809 27

Армията се надигна срещу Мадуро

  • венецуела-
  • надигна-
  • армия-
  • президент-
  • протести-
  • николас мадуро-
  • войници-
  • валенсия

Страстите не стихват в южноамериканската страна

Армията се надигна срещу Мадуро - 1
Снимка: БТА/ AP

Управляващата партия във Венецуела обяви, че са извършени арести, след като група военнослужещи са се надигнали срещу президента Николас Мадуро, съобщи Би Би Си.

Един от лидерите на социалистите описа действията на войниците като „терористична атака“. Епицентърът на събитията е град Валенсия в щата Карабобо.

Група войници, нарекла се „Бригада 41“, разпространи видео послание, в което казва, че „това не е преврат, а опит за възстановяване на конституционния ред“.

Управляващите разкриха, че са били извършени арести и е „възстановен редът“ във Валенсия, намиращ се в северната част на южноамериканската страна.

Само преди два дни новото Учредително събрание във Венецуела, което подкрепя социалистическия режим на президента Николас Мадуро, отстрани главния прокурор Луиса Ортега.

Десетки цивилни загинаха в страната при нестихващи протести през изминалите седмици. Опозицията обвинява управляващите в репресии, използване на прекомерна сила и политически злоупотреби по високите етажи.

Европейският съюз и Съединените американски щати призоваха Мадуро да чуе призива на протестиращите, които са против готвените конституционни промени в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    19 8 Отговор
    Е какво, пак ди Сорос е виновен ?

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Баба Ванга

    17 15 Отговор
    Мадуро ке падне

    Коментиран от #5

  • 3 Знаещ

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Има вероятност и да е виновен, но моля те коментирай сороските и на управляващите САЩ виждания: ''There is a deliberate and comprehensive anti-Christian plan being promoted by Hillary Clinton and funded by George Soros because they believe that Christian principles are an impediment to the implementation of their progressive policies.

    In her now infamous “basket of deplorables” speech at a September 9th New York City Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender (LGBT) fundraiser, Clinton said, “You know, to just be grossly generalistic, you could put half of Trump's supporters into what I call the basket of deplorables. Right? The racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamaphobic - you name it.”'' Само ще припомня, че Тръмп се беше заканил да отстрани Сорос от управлението на САЩ, но се оказа, че не само Хилари, но и част от неговата партия е финансирана от Сорос и същевременно спретвайки му невероятен медиен натиск му подрязаха крилата.

    Коментиран от #8

  • 4 Шпек Салам Народен

    6 18 Отговор
    Мъдуро ша га премести в другия крАчол.
    Те и на коча се клатят,ама не падат...
    Не го ли очистят-няма отърване.
  • 5 Кочо

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Ванга":

    Ke падне, ама мадуро на кочо се дръжи още...
  • 6 Диди

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Въпрос на кратко време,за да го премахне народът.Поредния диктатор,заради който умряха хора.Трябва да бъде осъден,мястото му е в затвора.

    Коментиран от #16, #25

  • 7 Бесен Язовец

    14 13 Отговор
    Няма да ги огрее тоя път САЩ гледам и слушам че пак има фалшива информациоона атака от страна на платените тв.CNN i SKAI NUWS i BBC ама вярвайте ми няма да мине номера.няма да има бниско тарифен венецуелски петролец.соросте в бг.пак бесниииии ха- ха
  • 8 Незнайко

    13 13 Отговор

    До коментар #3 от "Знаещ":

    Толкова ли е трудно да се разбере - поредния кървав комунистически диктатор, който заедно с върхушката си докара до просешка тояга най-богатата на петрол държава в Латинска Америка. И какво ако хора като Сорос, Клинтън искат да помогнат на венецуелския народ. Да ги оставят на един самозабравил се главорез?
    Като "знаеш" толкова много, посочи ми един диктатор, който е мислил за народа си?

    Коментиран от #9

  • 9 Знаещ

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "Незнайко":

    Много точен ник си си избрал. Позравления. Описва те много точно. Специално за Венецуела не съм много компетентен, но знам, че там предишните избори ги спечели опозицията, а ако този беше истински диктатор щеше да ги подправи. Това ме кара да мисля, че ние нямаме достатъчно независима информация. Но дори и да оставим Венецуела настрана бих искал да чуя твоето мнение за битката на Сорос срещу християнството, за налагането на гейовете и за политиката му да подменя бялото християнско население в Европа с тъмнокожо мюсулманско. P.S. Китайския диктатор, който изби протестиращите студентите през 1989 година мисли за народа. От тогава няма протести и Китай се превърна в страната с най-висок БВП, а скоро според американските анализатори ще стане и страната с наѝ-силната икономика в света изпреварвайки значително Щатите.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Незнайко

    9 11 Отговор

    До коментар #9 от "Знаещ":

    На тъмната страна винаги и трябва повод. И когато няма си го измисля. Сега на това му казват "лъжливи новини". За Хитлер виновен бе ционизма, за Сталин "капиталистическия заговор", Мусолини мразеше масоните и т.н., сега на всички диктатори виновен им е Сорос и гейовете. И когато народът им не ги иска - виновен е Сорос, защото евреите, масоните, илуминатите са демоде.
    Виждам, че и ти си търсиш лесни обяснения на сложните неща. Успех в "познанието", но не промивай мозъците и на другите

    Коментиран от #11, #19

  • 11 Бесен Язовец

    14 6 Отговор

    До коментар #10 от "Незнайко":

    Не е само Сорос той е само една маша от многото на ЦРУ и Мосад и такива глупци като тебе също са виновни простите последователи са най опасни тълпата която е водена за носа също
  • 12 antimediator

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "Знаещ":

    Хем си неграмотен , хем си незнаещ !
    Кви са тия простотии :
    ,, Китайския диктатор, който изби протестиращите студентите през 1989 година мисли за народа,,
    ,,Китайския диктатор" е компартията.От същия калибър е партията на Путин, Мадуро и на един куп такива ,които,, мислят за народа"
    Що се отнася кашата дето ти е в главата - християнство,гейове,мюсулманство.... , е ясно , че нещо не си наред с мисленето и трябва да се лекуваш.
    Грижи се повече за руската имономика, американската недей да я мислиш толкова.Американската и китайската икономики са като сиамски близнаци - не могат един без друг , но могат без руската.
    Понял ?

    Коментиран от #13, #21

  • 13 Бесен Язовец

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "antimediator":

    По добре да смажеш 1 милион ако това ще гарантира благото на 1 милярд.ако в Русия през 1989 бяхме ликвидирали предателя М.Горбачов и компания сега тези войни нямаше да се водят и танковете трябваше да паркират пред партийния дом в София

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бесен Язовец

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Рейгън":

    Рая
  • 16 Трол

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Ох добре, че си ти та всички диктатори на земята да треперят от смях...ъъъ от страх!
  • 17 Новиков

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Ако бяхте ликвидирали Горбачов ,сега щяхте да сте с танковете в София!?За вас алкашите язовеца национален тотем ли е или пример за житейското ви принизяване? Защо не си обуете поне по едни ватени гащи , а показвате голи задни части ?

    Коментиран от #18

  • 18 Бесен Язовец

    8 5 Отговор

    До коментар #17 от "Новиков":

    Е що вие победители се чуатвате? Като направихте 300 мил.души роби на запада А абе?
  • 19 Знаещ

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Незнайко":

    Хайде да спреш с общите приказки и ми кажи какво мислиш за това: ''There is a deliberate and comprehensive anti-Christian plan being promoted by Hillary Clinton and funded by George Soros because they believe that Christian principles are an impediment to the implementation of their progressive policies.

    In her now infamous “basket of deplorables” speech at a September 9th New York City Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender (LGBT) fundraiser, Clinton said, “You know, to just be grossly generalistic, you could put half of Trump's supporters into what I call the basket of deplorables. Right? The racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamaphobic - you name it.”''
  • 20 Скорпион29

    5 4 Отговор
    Чета че все още като чуят за танкове им настръхва косата на предателите и има за какво
  • 21 Знаещ

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "antimediator":

    Ходил ли си наскоро в Китай? Защото аз съм и следващата пролет пак ще отида до Пекин. Там партията мисли за народа и сурово наказва престъпниците като от време на време затваря и по някой самозабравил се партиен функционер. След разпада на ссср, на Тянънмън излязоха студентите с искане партията да си отиде. Но вместо да си тръгнат им изпратиха танковете и който оцеля оцеля, а след това на никой повече не му хрумва да ходи и да протестира. В момента Китай е страната с най-голям БВП в света, а през 2050 според американските анализатори комунистически Китай ще има 9 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ БВП ОТ САЩ. Поправи ме ако греша някъде за Китай. За мюсулманите и гейовете е ясно, че съм прав.
  • 22 IJ Ignatov

    4 5 Отговор
    Фактът, че Европейският съюз и Съединените американски щати активно манипулират информацията за събитията е достатъчен за базов извод.
    The United States appear to be destined by Providence to plague America with misery in the name of Liberty, както е казал Симон Боливар, наречен ссвободител от колониално робство на Южна Америка. А една друга мразена от Запада историческа личност казва: Если наши враги нас ругают, значит мы все делаем правильно.
    И ... съ-авторът на статията прекалява с употребата на кавички :)
  • 23 красио

    0 2 Отговор
    Тоя "Незнайко" май е дребен, но хитър грантаджия, само шорош си споменува.
  • 24 херодот

    0 1 Отговор
    ....за Ердоган може , за Ма(ъ)дуро не може ! Ще видите вий кой е Дочо Булгуров...
  • 25 Русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Как пък пак в страна богата на петрол се появи диктатор?
    Чак почва да ми мирише - все където има злато, петрол, диаманти се управляват диктатори.
    НАй-големите диктатори и терористи са именно тези, които обвиняват другите в това, а всички които разпростаняват лъжите им - съпричастни.
  • 26 Русофил

    0 0 Отговор
    И какво ако хора като Сорос, Клинтън искат да помогнат на венецуелския народ. Да ги оставят на един самозабравил се главорез?

    Ти нормален ли си? Тия на кога са помогнали само смучат ресурсите на страните и това? На никого за нищо не помагат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.