Last news in Fakti

7 Август, 2017 15:09 3 103 26

Русия никога няма да се откаже от Черна гора

  • русия-
  • черна гора-
  • балкани-
  • майк пенс

Номерата на Кремъл са евтини и понякога много ефикасни, твърди американски експерт по Балканите

Русия никога няма да се откаже от Черна гора - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от всичко Москва никога няма да се откаже от Черна гора, твърди професорът от американския университет "Джон Хопкинс" и експерт по Балканите Даниел Сървър, пред черногорския вестник "Побиеда".

"Руските номера са евтини и понякога много ефикасни. Москва даде на Подгорица и много други столици в региона добри причини да бъдат по-привързани към НАТО, отколкото към Русия, която впрочем е регионална сила с намаляваща мощ. Русия може да предложи на региона само дестабилизация", казва Сървър за "Побиеда".

По време на неотдавнашното си посещение в Подгорица американският вицепрезидент Майк Пенс призова опозицията да се върне в парламента, което според Сървър е очаквано.

Русия никога няма да се откаже от Черна гора
Снимка: БТА/АР

"Американците винаги ще се противопоставят на бойкота на парламента, защото е контрапродуктивен. Опозицията е важна при демокрацията, но е необходимо да се изрази вътре в институциите, а не извън тях", казва в заключение експертът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 полк Доихара

    26 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Руските номера са евтини и понякога много ефикасни. Москва даде на Подгорица и много други столици в региона добри причини да бъдат по-привързани към НАТО, отколкото към Русия, която впрочем е регионална сила с намаляваща мощ. Русия може да предложи на региона само дестабилизация"
    Това го слушаме от 15 години!?!?

    Коментиран от #5, #15

  • 2 ББЮ

    37 21 Отговор
    Американски експерт за Балканите...абе немате ли си работа във вашата кочина-та се въртите на Балканите...Веднъж ви видяхме какви идиоти сте--още се увеличават болните от рак в Сърбия...
  • 3 Пеньо

    28 36 Отговор
    Ролята на Руската империя на Балканите винаги е била дестабилизация и противопоставяне!

    Коментиран от #24

  • 4 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    22 24 Отговор
    Мдааа,чугуните не са наясно,че първия крал на Черна Гора е баща на нашия Цар Фердинад! Хората там имат добро мнение за България.

    Коментиран от #6

  • 5 Нарком

    10 17 Отговор

    До коментар #1 от "полк Доихара":

    Ти пък се хвана за 15-20 години. Откакто ги отупаха афганците им лъснаха голите задни части.
  • 6 другарят Путин

    24 14 Отговор

    До коментар #4 от "БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР":

    НАШИЯ цар Фердинанд изобщо не е българин, нито политиката му е добра за България. Освен това евтините номера ги въртят САЩ, те просто са прекалено тъпи, нагли и безпардонни за да могат или искат да измислят нещо умно и продуктивно. Регионалната сила ще бъдат те след още мъничко време, че даже "сила" ще е много, след като ги поокастрят хубаво Китай и Русия. Само гледайте как ще лазят по корем и ще се извиняват, то няма да са молби няма да са обещания. Ама няма да има кой да им повярва или да им помогне, а организацията НАТО ще се разпадне от самосебе си.
  • 7 полк Доихара до Нарком

    18 15 Отговор
    То и аз това обяснявам.Освен от истеричните вопли на задокеанският банков конгломерат(който между другото отнесе не по-малък пердах от виетнамците) и местните служби за тролене,по нищо не личат признаци на началото на разпада!!!
  • 8 Киро

    13 26 Отговор
    Дето е стъпил калния ботуш на пияния солдат, трева не расте, само бурени!

    Случайно ли е, че всички източно и централноевропейски държави показаха среден пръст на алкохолиците?!
  • 9 Путин

    9 5 Отговор
    Тоя да не говори от мое име, че другия път няма да го...избера за професор.
  • 10 до Киро

    10 7 Отговор
    Да бе батенце,съгласен съм.Аз не изпитвам преятелски чувства към алкохолиците,както и към онези бандити от татък океана.Ама дали им е кален ботуша или ще си го изтрият в наште задници,те решават.Най тъпото е ,че и ти и аз както и всички драскачи тука го знаеме прекрасно и единствената реакция на която имаме право е да ЛАЕМЕ
  • 11 юрист

    8 15 Отговор
    Много ми е чудно какво има за коментиране в тази статия. По-скоро факти.бг трябва да обърнат внимание на фактологията и това, което се случи в Черна гора- а именно- “Черна гора обвини руснак в опита за убийство на Джуканович 16.01.2017 11:43Властите в Черна гора обвиняват руския гражданин Едуард Широков, че е участвал в подготовката на убийството на бившия министър-председател на страната Мило Джуканович като подбудител, съобщи специалният прокурор Велко Ратович в интервю за канала RTCG. Става дума за подбудителство. Освен това, той е обвинен в създаване на престъпна група и опит за тероризъм. Ако Русия не предаде своите граждани (Широков и Попов), ще ги съдим задочно”, заяви прокурорът. По-рано специалната прокуратура в Черна гора обяви за международно издирване двамата руснаци и трима сърби по подозрение „в създаване на организирана престъпна група и тероризъм”. Черногорските медии информираха, че Широков и Владимир Попов са обявени за издирване по линия на Интерпол по обвинения в подготовка на държавен преврат в деня на парламентарните избори на 16 октомври, предаде БГНЕС. На 6 ноември ръководителят на специалната прокуратура Миливое Катнич обяви, че група граждани на Сърбия, Черна гора и Русия са се опитали да извършат атентат на 16 октомври. Катнич каза, че организаторите на престъпната група са руски националисти, които искали да сменят властта в Подгорица не чрез избори, а силово. В изборния ден в Черна гора бяха арестувани 20 сръбски граждани по по
  • 12 юрист

    8 17 Отговор
    В изборния ден в Черна гора бяха арестувани 20 сръбски граждани по подозрение в подготовка на атентати https://www.actualno.com/balkani/cherna-gora-obvini-rusnak-v-opita-za-ubijstvo-na-djukanovich-news_587786.html и “Черна гора обвини Русия в опит за преврат Автор: news.bg 06.11.2016 18:47:21 Черна гора обяви, че разследване е разкрило, че руски националисти са зад опит за преврат в деня на изборите на 16 октомври заради опитите на правителството да се присъедини към НАТО, съобщават АП и Ройтерс.Главният специален прокурор Миливой Катнич заяви днес, че разследването е достигнало до заключението, че "националисти от Русия" са организирали престъпна група, която е планирала да влезе в парламента и да извърши терористичен акт в страната....Преди изборите самият Джуканович изтъкна, че Русия е финансирала опозицията с цел да попречи на предстоящото присъединяване на държавата към НАТО. Русия отрича участие.“
    https://news.bg/world/cherna-gora-obvini-rusiya-v-opit-za-prevrat.html
  • 13 кроко

    11 14 Отговор
    Черна гора е заета вече, ушанките я загубиха безвъзратно и ся са пукат от яд, наред за НАТО и ЕС са Македония и Сърбия.
  • 14 юрист

    8 16 Отговор
    И последно :1. http://www.mediapool.bg/cherna-gora-iska-aresta-na-agent-ot-ruskite-spetssluzhbi-obvinen-v-opit-za-prevrat-news260691.html
    2. https://www.24chasa.bg/novini/article/5857583 Русия опита преврат в Черна гора, тя отвърна с учение на НАТО 06.11.2016г. Та, при тази ситуация, не виждам кой черногорец ще заобича изведнъж руснаците- чрез внезапен прилив на „братска славянска“ любов....
  • 15 Питащ

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "полк Доихара":

    Кое слушате от 15 години? Как Черна Гора се изплъзва от братската прегръдка на Москва или как Русия стана регионална сила с намаляваща мощ?
  • 16 полк Доихара

    14 4 Отговор
    Виж,пич!
    Аз не съм онова "нещо" дето съшива и поства текстове от разни статийки събрани къде ли не от мрежата,след което да ни предлага своят анализ произведен от "двусричното" И разсъждение.Мога да споря със всеки на тия теми но не и тук.Повярвай ми-много са ми ясни нещата.И то не щото аз така съм си решил.
    Ако немаш други въпроси-взимай кофичката и бягай на пясъчника зад блока.

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    6 15 Отговор

    До коментар #16 от "полк Доихара":

    В статиите, които съм публикувала, се съдържат ФАКТИ, а не голословни твърдения, г-н “нищо“. Изказванията на Публикувано във факти.бг: Главният специален прокурор Миливой Катнич на Черна гора към 06.11.2016г., са факт, а не голословно твърдение -т.е. това е нещо, случило се в действителността, а не нечие мнение , изсмукано от пръстите. Това физическо лице е дало изявлението си именно в качеството си на главен специален прокурор от прокуратурата на Черна гора, понимаеш- това не изказване на руски анонимен трол като теб и за това неговото професионално мнение, а не твоето анонимно тролене в полза на путлеристан, има тежест за черногорските граждани. В това е и разликата между факти/ реалността/ и недоказани твърдения/- изсмуканите от руските ти пръсти руски опорни точки. Действията на черногорският прокурор имат правно значение в Черна гора, а твоите действия не могат да засегнат никого- дори в Черна гора, защото никой не е задължен от държавата си да ги изпълнява:)
  • 18 666

    11 4 Отговор
    Много се наемаш нещо:)))
    Уцелил съм десетката.

    Коментиран от #19

  • 19 юрист

    7 13 Отговор

    До коментар #18 от "666":

    Напротив- присмях ти се на юридически език, като ти написах директно, че ти си един никой, който няма правомощията да осъществява държавната принуда в нито една държава:) Ако имаше поне базисни правни знания, щеше да го разбереш:D
  • 20 666

    12 5 Отговор
    Не си наред нещо с главето!!!
    Аз никога не съм твърдял ,че имам някакви правомощия да упражнявам каквото и да било.АЗ ЗНАМ И ИМАМ МНОГО ДОКУМЕНТИРАНИ ИЗДАНИЯ ЗА ПОЛИТИКАТА НА УСА НА НАШИЯТ КОНТИНЕНТ И МОГА ДА СПОРЯ СЪС ВСЕКИ НА ТАЗИ ТЕМА.И 50 пъти да ти го напиша все тая-ти толко си можеш.

    Коментиран от #21

  • 21 юрист

    5 14 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    “...Публикувано във факти.бг: Аз никога не съм твърдял ,че имам някакви правомощия да упражнявам каквото и да било...“ Напротив- оспорваш верността на думите на специалния прокурор на Черна гора, че “...Публикувано във факти.бг: Главният специален прокурор Миливой Катнич заяви днес, че разследването е достигнало до заключението, че "националисти от Русия" са организирали престъпна група, която е планирала да влезе в парламента и да извърши терористичен акт в страната...„ https://news.bg/world/cherna-gora-obvini-rusiya-v-opit-za-prevrat.html Я ми изброй сега правомощията на прокурора в Черна гора и в русия, че да си дойдем на думата и кажи- ако един черногорски прокурор законосъобразно издаде прокурорски акт, с който законно се ограничават права и свободи не само на черногорски, но и на руски граждани на територията на Черна гора, ти лично притежаваш ли същият обем правомощия или пък можеш ли законно да му се противопоставиш на действията и да му кажеш“ Гледай си работата, няма да изпълня прокурорският ти акт“, а?:D:D Не случайно за руски тролове са избирани най- нисшите човешки индивиди, които не притежават елементарна обща култура:D
  • 22 666

    16 6 Отговор
    Разбирам ти болката.Ти толкова си комплексирана от неудачите в професията си,че единствената утеха ти е да ни навираш собствените си проблеми в нашите глави.Трол си ти,и това се разбира много ясно. Чао.

    Коментиран от #23

  • 23 юрист

    6 15 Отговор

    До коментар #22 от "666":

    И да мрънкаш, и да не мрънкаш, нещата са ясни- изказването на черногорският спец прокурор имат стойност, а твоите писаници са лишени от всякакъв смисъл:) Това ти го написах ясно и на български, и на юридически език, но ти не го разбра или се направи на разсеян, защото не ти изнася и защото не съответства на руските ти опорни точки:D:D:D
  • 24 Знаещ

    14 7 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Много са гадни тези руснаци. Искаха след като ни освобидаха да си върнем всички български територии, но "добрите" англичани ни спасиха от това бреме и заплашиха Русия с война ако настоява за голяма славянска православна държава. -"Договорът се опитва да създаде голяма славянска държава на Балканите – княжество България би имало площ от около 170 000 кв. км. и би обхващало Видинско, Врачанско, Търновско, Русенско, Силистренско, Варненско, Софийско, Пиротско и Вранско в Поморавието, почти цяла Македония (без най-южните области), части от Косово (Качаник) и Албания (Корчанско), част от Източна Тракия и Южна Добруджа.[20]"

    Коментиран от #25

  • 25 Знаещ

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    освободиха*
  • 26 666

    9 3 Отговор
    Напротив,хленчещото нещо тук си ти.Развявайки гордо знамето на най-мафиотската гилдия в родината ни ,сочена от ЕС за символ на корупция в Бълганрия и всячески отклонявайки темата.Не е нужно да зубра алинеи и членове за да съм наясно с анализаторските заключения на световно известни политолози и историци. А ти всъщност кой си-неудачно юристче,захванало се с тролене за да си докара некое евро?Точно така!Знам го със сигурност:))) Ще ти дам и малък жокер-всички ползващи чисто техническият термин"опорни точки" сте тролове под ръководството на един и същ инструктор.