Last news in Fakti

7 Август, 2017 15:54 3 736 21

Северна Корея ще отмъсти хилядократно на САЩ

  • северна корея-
  • санкции-
  • сащ

От там обявиха, че ядрената програма на страната е насочена изцяло срещу Вашингтон

Северна Корея ще отмъсти хилядократно на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея заплаши САЩ да отмъсти „хилядократно“ за новите санкции срещу страната, съобщи USA Today.

През уикенда Съвета за сигурност на ООН единодушно одобри новите санкции срещу страната. В тях е включена и забрана за износ на въглища. Забраната може да коства на Пхенян $ 1 млрд.

„Ние сме готови да предприемем действия, за да накараме САЩ да платят. Те извършват престъпление срещу нашата страна и нашия народ“, се казва в обръщение, цитирано от севернокорейската агенция.

Външният министър на КНДР Ри Су – йон обяви, че ядрената програма на страната е насочена само срещу САЩ. Според него страната е „отговорна ядрена сила“.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилъръсън вече обяви, че Северна Корея може да направи първи стъпки за диалог. За целта обаче ядрената програма на страната трябва да бъде стопирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лошият Щирлиц

    43 23 Отговор
    пуснете им една ракета на тия мръсни кравари
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    32 14 Отговор
    Сащ търсят по евтини въглища явно, сега като им ги спрат и пускат на части се получава както с нефта от едни други страни....

    Коментиран от #10

  • 4 Кики

    34 20 Отговор
    Подобаващо изказване от С.Корея. Да видим какво ще им приготви Ким, ще им стискам палци! Ако можех и аз да помогна... Ким няма да остави своя народ да страда напразно.
  • 5 Божката

    21 24 Отговор
    Единодушно наложените санкции на ООН са достатъчно показателни за посоката на следващите действия и вероятно са голяма изненада за дежурните форумни соц-хипнотизатори.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Киро

    22 26 Отговор
    И аз чакам да стрелят и после да бъдат размазани, като муха на подметка!

    Неандерталската им ракетка ще я свалят на 100 метра от изтрелването.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 2PAN

    20 24 Отговор
    Ким Чу Гун трябва да яде голямата сопа -той от дума не разбира .
  • 10 Барчо

    27 19 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Сега въглищата от Пенсилвания ще станат и още по-скъпи. А като забранят и Домбас да изнася, още ще поскъпнат. Така американците се справят с конкуренцията. Не с по-евтини цени, а със всякакви измислени санкции. Интересно ми е, че всички държави членки на ООН сами си го набутват в задния двор със своя глас.
    Сега като краварите се отказаха от Парижкото споразумение, което подписаха, не е лошо и те да си понесат последствията. Явно оня лаф за цената на руските договори се отнася точно за американците.

    Коментиран от #20

  • 11 onq s konq

    9 21 Отговор
    За да асимилират ситуацията руските шматки преди да се изцепват ЧЕ СМЕ ПАК НА ГРЕШНАТА СТРАНА,добре е да се прецени :Ако сме с Русия,ще имаме наложено ембарго от цяла Европа и САЩ,което значи че ще търгуваме САМО С РУСИЯ като по Живково време,което /пояснявам,припомням/ пък значи че по щандовене ще има само руски стоки.И няма да можем да ходим никъде,освен в Русия естествено.Ако пък сме с ЕС и САЩ,ще търгуваме СЪС ВСИЧКИ/т.е. с целия свят/,ОСВЕН С РУСИЯ и по щандовете НЯМА ДА ИМА РУСКИ СТОКИ.

    Коментиран от #12, #15, #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 99 стинки

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    логика на първокласник, пиша ти заслужен минус хахахаха

    Коментиран от #17

  • 16 Иван

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    И третата световна е готова,Китай и Русия мислиш ли че ще седят,ако до границите им стане пожар,накрая целият свят ще се размажем от локални вторични конфликти,след като заиграят големите!
  • 17 onq s konq

    4 14 Отговор

    До коментар #15 от "99 стинки":

    Ами на мозъци от детската градина каква друга логика предлагаш да приложа?Аре сега напиши още един минус,че да стане комплект за +

    Коментиран от #19

  • 18 реалист

    18 4 Отговор
    Нека краварите от САЩ първи да стопират ядрената си програма и с това да дадат добър пример на корейците ... нали все пак са "големи миролюбци "....
  • 19 stukar

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    ...Мхахахахахахахахахахахах. Кефиш ме!!!
  • 20 stukar

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Време е русофилите да спрете да разчитате на закалката от преди 10.11.1989г. и да започнете пак да четете. Първо е обидно да пишеш в полза на една държава, без да си запознат с елементарни неща. Крайно време е ДоМбас, да започнете да го изписвате правилно, а именно ДонБас- като любители на руското, то поне малко трябва да сте запознати с тяхната суб- култура и обичта им към тези съкращения- в случая (р.) Дон(ски) Бас(ейн). Иначе е много тъпо и безтегловно.
    Другото, в общи линии що- годе вярно- не само за САЩ въглищата ще поскъпнат, но и тези от Южна Африка и Австралия- все бивши колонии на Великобритания. След Брекзита и Тръмп, на идиотите все още не им е ясно че тази общност е взела друго решение за пътя си и разни референдумчита и непреки (псевдо)президентски избори, нямат особена роля.
  • 21 Коко

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    По нашите щандове има само китаиски стоки сиреч комонистически то разликА няма скоито и да сме разлика няма да има стокатА ще е китаиска
Новини по държави: