Last news in Fakti

7 Август, 2017 17:59 1 612 1

Самоуправляващ се автобус по улиците на Тайпе

  • тайван-
  • умен град-
  • смарт-
  • самоуправляващ се автобус-
  • инфраструктура-
  • градски транспорт

Автобусът мина първия си пробен курс в столицата на Тайван

Самоуправляващ се автобус по улиците на Тайпе - 1

Първият самоуправляващ се автобус беше пуснат пробно в движение по улиците на Тайпе в периода 1-ви – 5-ти август тази година като част от усилията на местната власт за стимулиране на изграждането и развитието на смарт градове и подобряване качеството на живот на тайванските жители.

Произведен от Ligier Group със седалище във Франция, автобусът е в състояние да превозва максимум 12 пътници, развивайки максимална скорост до 40 км/ч. Последният работи на батерии като издържа 14 часа с едно зареждане. По време на тестовия си период той се движеше в интервала 1:00 ч. – 4:00 ч. по предварително зададена траектория.

Кметът на столицата на Република Китай Ко Уен-же заяви, че подобно нововъведение е огромна стъпка в правилната посока, когато става въпрос за успешното преодоляване на съвременните предизвикателства пред градския и националния транспорт чрез използване на иновативни решения.

Програмите за пускане в експлоатация на самоуправляващи се превозни средства са ключови в стратегията за развитие на градската интеграция на Тайпе, каза още Ко, като допълни, че те са категорично доказателство за неуморните усилия на правителството. Въпреки това, по негови думи има доста над какво да се работи.

Според правителствения отдел „Информационни технологии“ първите три дни от тестовете на автобуса са били посветени на събирането на данни за коригиране на съществуващата транспортна система и планиране на маршрута. Последните два са били посветени на провеждане на фокус групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Всичко това е добре, но защо да няма шофьор ? Какво печелят от това? Много техника на мястото на ЧОВЕКА ! Според мен не е изгодно.